Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Διεθνή

Εκκενώθηκε εργοστάσιο της AstraZeneca λόγω ύποπτου δέματος

Ένα εργοστάσιο στην Ουαλία που παράγει το εμβόλιο COVID-19 της AstraZeneca εκκενώθηκε μερικώς την Τετάρτη αφού έλαβε ένα ύποπτο πακέτο και η αστυνομία είπε ότι μια μονάδα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών επιλήφθηκε του περιστατικού.

Λειτουργώντας υπό την Wockhardt UK, το εργοστάσιο παρέχει τη λεγόμενη χωρητικότητα πλήρωσης και φινιρίσματος για την αλυσίδα εφοδιασμού της AstraZeneca στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία είναι το τελευταίο βήμα κατασκευής της τοποθέτησης εμβολίων σε φιαλίδια ή σύριγγες, καθώς και συσκευασία τους.

Η AstraZeneca συμφώνησε να παράσχει στη Βρετανία 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου, που αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε διαμάχη με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού διέκοψε τις προμήθειες στο μπλοκ λόγω προβλημάτων παραγωγής στο βελγικό εργοστάσιό της.

«Το Wockhardt UK στο Ρέξαμ σήμερα το πρωί έλαβε ένα ύποπτο δέμα. Όλες οι σχετικές αρχές ενημερώθηκαν αμέσως και ανέλαβαν δράση», δήλωσε η εταιρεία, αναφερόμενη στην εγκατάσταση της έξω από την πόλη Ρέξαμ στη βόρεια Ουαλία.

«Κατόπιν συμβουλών από ειδικούς, εκκενώσαμε εν μέρει τον χώρο εν αναμονή πλήρους έρευνας. Η ασφάλεια των υπαλλήλων μας και η συνέχεια των επιχειρήσεων παραμένουν υψίστης σημασίας », ανέφερε.

Η τοπική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι υπήρχε μονάδα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών και συμβούλεψε το κοινό να αποφύγει την περιοχή.

«Αντιμετωπίζουμε επί του παρόντος ένα συνεχιζόμενο περιστατικό στο βιομηχανικό κτήμα του Ρέξαμ», ανέφεραν σε δήλωση.

Πηγή: naftemporiki.gr

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοινωνία

Η απόφαση αυτή βρίσκονταν καιρό στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν ήδη προβεί σε αντίστοιχες αποφάσεις για τη συνέχιση του εμβολιασμού. Η...

Διεθνή

Ο Άγιος Μαρίνος ανακοίνωσε ότι πέτυχε ανοσία στον γενικό πληθυσμό με το ρωσικό εμβόλιο σε ποσοστό που ξεπερνά το 75%. Δεν ανιχνευτήκαν νέα κρούσματα…....

Κοινωνία

109.000 Αιτήσεις Σε Μία Μέρα Για Το Freedom Pass Εχθές άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις των νέων εμβολιασμένων ούτως ώστε να παραλάβουν την...

Υγεία

Επιτροπή Εμβολιασμών Για AstraZeneca – Ηλικιακό Όριο Συνεδρίαση της εθνικής επιτροπής εμβολιασμών πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή. Θα παρθούν αποφάσεις αναφορικά με το εμβόλιο AstraZeneca....

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC