Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
Ενέργεια Ευνέργεια Και Ανθρώπινη Εμπειρία
Ενέργεια Ευνέργεια Και Ανθρώπινη Εμπειρία

Άρθρα & Απόψεις

Ενέργεια ευνέργεια και ανθρώπινη εμπειρία

Ενέργεια Ευνέργεια Και Ανθρώπινη Εμπειρία.

Αν η εμπειρία μας έπειθε, ότι η ευζωία είναι θέμα θετικής ενέργειας και ευενεργειών γενικότερα. Ότι η γνώση και η κατανόηση των φυσικών νόμων σε σχέση με την εκπαίδευση σε ανθρώπινους νόμους είναι παρασάγγας πιο σημαντική. Ότι η αλήθεια είναι μια κατάσταση κατανόησης και γνώσης του εαυτού μας. Ότι η χρηστική ορθότητα αντικειμένων, ανθρώπων, πραγμάτων κλπ. δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια ανοησία. Η ευζωία μας, δεν θα ήταν αδιέξοδη συνάρτηση, μίμησης και πιθηκισμού του υπόκοσμου που μας σερβίρει την ανοησία ως εξέλιξη.

Οι ομιλίες, τα κηρύγματα, οι από άμβωνος δοξασίες, είναι κενές λόγου, αοριστίες, ιδεοληψίες, ένα εμπειρικό τίποτα. Ξιπασμένοι εγγράμματοι μεν, πλην αμόρφωτοι δε. Που δεν διαθέτουν αντίληψη, για να ξεχωρίσουν τη γνώση από την εκπαίδευση. Τον μορφωμένο από τον εγγράμματο. Την εξειδίκευση από την παιδεία. Επειδή η κατανόηση της ύπαρξης είναι σύνθετη. Αφορά όχι μόνο τη σκέψη, αλλά και τη συσχέτιση ενέργειας στις προσλαμβάνουσες των εγκεφαλικών διαδικασιών με την ενέργεια που δημιουργούν οι κοινωνικές και οι διαπροσωπικές σχέσεις. Αυτό σε συνδυασμό με την ενέργεια της φύσης, αποτελεί ένα πολύπλοκο ζήτημα. Το σύνολο των εμπειριών κάθε ύπαρξης, δημιουργεί την αντιληπτική ικανότητα.

Η διάχυση αρνητικής ενέργειας

Σήμερα ο κυβερνητικός ζυγός(υπόκοσμος), βύθισε στα χρέη και τις υποθήκες το δημόσιο ταμείο. Δέχονται ξεδιάντροπα οι κυβερνώντες ως ασυνείδητοι ολοκληρωτικά εξαρτημένοι(οσφυοκάμπτες) τριτοκοσμικοί, να τους εξευτελίζουν οι δυτικοί ηγέτες. Μέχρι και κωμική αναπαράσταση Βαρουφάκη έκαναν στο Eurogroup!! Τα Greek statistics επίσης είναι γνωστά σε όλο το δυτικό κόσμο. Ο διευθυντής Ευρώπης του Δ.Ν.Τ. εξευτέλισε τους ηγέτες μας λέγοντάς τους να πουλήσουν την Ακρόπολη. Οι Έλληνες πολιτικοί, όπως και οι Έλληνες ανώτατοι δικαστικοί είναι περιγέλαστοι σε ολόκληρη τη δύση. Είναι πρωτόγνωρο, πρωτοφανές για τους ανώτατους δικαστικούς της δύσης. Να χρεοκοπεί το δημόσιο ταμείο μιας χώρας και να μην αποδίδονται ευθύνες από την δικαιοσύνη σε κανέναν υπεύθυνο. Να έχει πλαστογραφήσει το Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ το σύνολο των δημόσιων οικονομικών και να μην δικάζονται τα μέλη του. Αντίθετα μάλιστα, να επιδιώκεται η τιμωρία του νέου προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ που έφερε στην επιφάνεια κρυφά κυβερνητικά χρέη.

Είναι ακόμα πιο πρωτόγνωρο. Το Ελεγκτικό Συνέδριο να εισάγει ετήσια έκθεση στη βουλή για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης, στην οποία, η εγκληματική διαχείριση των οικονομικών, βαπτίζεται “παρατηρήσεις”. Στην ίδια έκθεση τα εγκλήματα διαχείρισης ενώ αναφέρονται ως “παρατηρήσεις”, εν κατακλείδι χαρακτηρίζονται όλα ως καλώς καμωμένα.

Σήμερα, οι ηγέτες των Ελλήνων, παπαγαλίζουν εξηγήσεις, ασυνάρτητα ιδεολογήματα, φλυαρίες και αοριστολογίες, σέρνονται σε νέα αδιέξοδα. Συνεχίζουν την ίδια πορεία:

Οι ηγέτες της δημόσιας διοίκησης ζάμπλουτοι, η δημόσια διοίκηση καταχρεωμένη.

Ποιος θα φορτωθεί την ανευθυνότητα των ηγεσιών;

Ενέργεια Ευνέργεια Και Ανθρώπινη Εμπειρία. Οι ασήμαντοι πια Έλληνες που δέχονται αδιαμαρτύρητα τον εξευτελισμό. Συνεπώς το ευ ζην, η θετική ενέργεια άρα και ο θετικός τρόπος ζωής μας, λόγω του βιασμού που δέχεται από τους εξουσιάζοντες και τους μηχανισμούς τους, βρίσκεται εκτός της εμβέλειας των δυνατοτήτων μας.

Η εν δημοκρατίνη πενίη, της παρά της δυνάστησι καλιομένης ευδαιμονίης, τοσούτον εστί αιρετοτέρη, οκόσον ελευθερίη δουλίης. Δηλ.: Η φτώχεια στη Δημοκρατία, σε σύγκριση με αυτό που οι δυνάστες ονομάζουν ευημερία, είναι τόσο προτιμότερη όσο η ελευθερία από τη δουλεία. (Δημόκριτος)

Για να πάψεις να εξηγείς πρέπει να ζεις.

Ζωή με εξαρτήσεις είναι ζωή χωρίς αξιοπρέπεια, είναι εθελοδουλεία.

Ζωή χωρίς εξαρτήσεις, είναι ζωή με ευθύνη πράξεων και λεγομένων, είναι ελεύθερη ζωή, είναι γιορτή.

Δημόκριτος: «Βίος ανεόρταστος μακρά οδός απανδόκευτος»: σημαίνει πως ζωή που περνά χωρίς γιορτές, μοιάζει με μακρύ δρόμο χωρίς μέρος για ξεκούραση και απόλαυση.

Αφύπνιση προκαλεί ότι είναι θαρραλέα επώδυνο. Ό,τι ζωντανό, προϋποθέτει ωδίνες τοκετού για να γεννηθεί. Όμως το θαρραλέα επώδυνο προϋποθέτει να γνωρίζεις την μέθοδο μέσα από την οποία θα γεννηθεί το δίκαιο, που θα οδηγήσει σε μια ελεύθερη κοινωνία. Μια κοινωνία που κάθε μέρα είναι γιορτή.

Σε εκείνη την κοινωνία που η ευθύνη συμβαδίζει με την αξιοπρέπεια. Που δεν χρειάζονται φτιασιδώματα στον έρωτα και την αγάπη. Στην κοινωνία που βασιλεύει η ευδαιμονία και κυριαρχεί το ευ. Στην κοινωνία που ισομοιράζεται δίκαια το πολιτικό αγαθό. Που διανέμεται δίκαια ο παραγόμενος πλούτος. Που κανείς δεν εξουσιάζει κανέναν, διότι όποιος άρχει άλλων ανθρώπων τίθεται υπό των ανθρώπων που άρχει. Στην κοινωνία που μέσω της ετυμολογίας απαγορεύει την ύπαρξη της μπουρδολογίας, της αοριστολογίας και της ασάφειας. Στην κοινωνία που ο λόγος είναι κυρίαρχος και όχι η ομιλία. Στην κοινωνία που ρίχνει φως στις έννοιες μέσω του αιτίου και του αιτιατού.

Το δίκαιο είναι ο μόνος τρόπος να ποδοπατηθεί, να περιφρονηθεί και τελικά να διαλυθεί στα έξ ών συνετέθη, η ιδεοληψία των ανόητων κενολόγων μετά διδακτορικών τίτλων. Των εγγράμματων μεν, πλην αμόρφωτων δε.

Το ανώτατο διανεμητικό δίκαιο, μπορεί να συνθλίψει κόμματα, κομματόσκυλα, εργατοπατέρες, καθηγητές, δικαστικούς, ψευδοπνευματικούς, δημοσιολόγους και κάθε καθίκι τριτοκοσμικό που θεωρεί την κοινωνία προέκταση της ανοησίας του και την διαχείριση των κοινών μέθοδο επιβολής της μικρότητάς του.

Τζιόρας Χαράλαμπος

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεθνή

Δεν Ισχύει Το Κοινοτικό Δίκαιο Με Μνημόνιο. «Τα μέτρα που συμφωνούνται στο πλαίσιο ενός Μνημονίου δεν είναι υποχρεωτικό να είναι συμβατά με το κοινοτικό...

Οικονομία

Του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου, Γιώργου Κασιμάτη…   1. Οι βάσεις των «Μνημονίων», που δένουν χειροπόδαρα την Ελλάδα, δεν είναι απλώς οικονομικές. Τα «Μνημόνια» δεν είναι ...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC