Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
Επιχορήγηση έως 4.000 ευρώ στις επιχειρήσεις για τον Απρίλιο
Επιχορήγηση έως 4.000 ευρώ στις επιχειρήσεις για τον Απρίλιο

Οικονομία

Επιχορήγηση έως 4.000 ευρώ στις επιχειρήσεις τον Απρίλιο

Επιχορήγηση Έως 4.000 Ευρώ Στις Επιχειρήσεις Τον Απρίλιο

Η αποζημίωση ειδικού σκοπού των επιχειρήσεων θα είναι αυξημένη για τον Απρίλιο καθώς οι επιχειρήσεις άσκησαν δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τα ποσά τα οποία είχαν λάβει ως ενίσχυση. Πρόκειται για πενιχρά ποσά τα οποία δεν επαρκούν για την κάλυψη των εξόδων των επιχειρηματιών.

Δείτε ακόμα: Αποζημίωση Ειδικού Σκοπού Απριλίου

Επιχορήγηση έως 4.000 ευρώ

Οι επιχειρήσεις που θα λάβουν την αποζημίωση είναι εκείνες που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή. 100.000 επιχειρήσεις θα λάβουν ποσά από 1.000 έως 4.000 ευρώ. Πιο συγκεκριμένα η αποζημίωση ανέρχεται σε:

  • 1.000 ευρώ για επιχειρήσεις με 0 έως 5 απασχολούμενους
  • 2.000 ευρώ για επιχειρήσεις με 6 έως 20 εργαζόμενους
  • 4.000 ευρώ για επιχειρήσεις με 21 έως 50 εργαζόμενους

Η αποζημίωση είναι αφορολόγητη, μη επιστρεπτέα και ακατάσχετη. Δεν υπόκειται σε καμία κράτηση τέλος ή εισφορά. Δεν δεσμεύεται ή συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο, τους δήμους, τις περιφέρειες και τα ασφαλιστικά ταμία.

«Το συγκεκριμένο μέτρο διαφοροποιείται σε σχέση με την αρχική αποζημίωση ειδικού σκοπού για τις επιχειρήσεις, είναι αυξημένο και καλύπτει περισσότερες επιχειρήσεις, καθώς λαμβάνει υπόψη τη συσσωρευμένη και κλιμακούμενη πίεση – λόγω των υγειονομικών περιορισμών – στο εισόδημα των επιχειρηματιών. Ενώ ταυτόχρονα επιδιώκεται η μη δημιουργία «ηθικού κινδύνου», απέναντι στις επιχειρήσεις που επανεκκινούν τη λειτουργία τους μέσα στον μήνα» δήλωσε ο υπ. Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Τα οικονομικά μέτρα για τον Απρίλιο παραμένουν σε ισχύ. Η μη καταβολή ενοικίου στις πληγείσες επιχειρήσεις αλλά και η αποζημίωση ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή ή έχουν πληγεί από την πανδημία.

Σήμερα άνοιξε ξανά το λιανεμπόριο με τους επιχειρηματίες να είναι έτοιμοι να υποδεχθούν τους πελάτες. Ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η κίνηση στις κεντρικές αγορές των αστικών κέντρων. Ωστόσο η μέθοδος του click inside είναι μία μέθοδος που οι πελάτες δεν εμπιστεύονται. Κυρίως διότι δεν έχουν αντιληφθεί τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί. Παράλληλα οι επιχειρηματίες σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη διαμαρτυρήθηκαν για την απόφαση της κυβέρνησης να παραμείνουν κλειστές οι επιχειρήσεις τους λόγω του ιδιαίτερα αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οικονομία

Εφάπαξ ενίσχυση 250 ευρώ σε ευάλωτα νοικοκυριά  Στα πλαίσια της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός προέβη σε δηλώσεις αναφορικά με μέτρα ενίσχυσης για τις οικονομικά ευάλωτες...

Οικονομία

Αναστολή Μαρτίου – Πότε Θα Γίνει Η Πληρωμή των 534 ευρώ στους εργαζόμενους Η αναστολή Μαρτίου αναμένεται να κατατεθεί στους λογαριασμούς των εργαζομένων τον...

Οικονομία

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7, Προϋποθέσεις Ένταξης των επιχειρήσεων Οι κλειστές επιχειρήσεις του λιανεμπορίου θα περιληφθούν στην «επιστρεπτέα προκαταβολή 7», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας....

Οικονομία

Χ. Σταικούρας: Μέτρα Ύψους 36,5 Δισ. – Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7 – Πρόγραμμα Γέφυρα – Αποπληρωμή επιστρεπτέας προκαταβολής 1,2 και 3 Με μέτρα συνολικού ύψους 36,5...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC