Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Διεθνή

ΗΠΑ: Τη Δευτέρα το άρθρο για την παραπομπή Τραμπ

Στις Η.Π.Α. η Βουλή των Αντιπροσώπων θα χρεώσει τη Δευτέρα, μέσω επίσημης κατηγορίας στον πρώην Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ την υποκίνηση εξέγερσης για τα γεγονότα στο Καπιώλιο, ξεκινώντας μια δοκιμαστική διαδικασία που θα μπορούσε να τον απαγορεύσει να αναλάβει ξανά αξίωμα, δήλωσε ο αρχηγός της πλειοψηφίας της Γερουσίας Τσακ Σούμερ την Παρασκευή.

«Το Σώμα θα παραδώσει το άρθρο της κατηγορίας στη Γερουσία. Η Γερουσία θα διεξάγει δίκη για το κατηγορητήριο του Ντόναλντ Τραμπ. Θα είναι μια πλήρης διαδικασία. Θα είναι μια δίκαιη δίκη », δήλωσε ο Σούμερ στον όροφο της Γερουσίας.

Καθυστέρηση της δίκης επιδιώκουν οι Ρεπουμπικανοί

Ο ηγέτης των Ρεπουμπλικακανών στη Γερουσία Μιτς ΜακΚόνελ πρότεινε χθες, ένα χρονοδιάγραμμα που θα μπορούσε να καθυστερήσει μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου την έναρξη της δίκης του Ντόναλντ Τραμπ. Σε ανακοίνωσή του, ο ΜακΚόνελ ανέφερε ότι έστειλε μία πρόταση στον Τσακ Σούμερ, ηγέτη των Δημοκρατικών στη Γερουσία.

Στην επιστολή αυτή, ο ΜακΚόνελ προτείνει η αποστολή από τη Βουλή των Αντιπροσώπων της κατηγορίας βάσει της οποίας θα δικασθεί ο Τραμπ από τη Γερουσία, να γίνει στις 28 Ιανουαρίου.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πέλοζι αρνήθηκε να πει πότε σκοπεύει να διαβιβάσει στη Γερουσία το κατηγορητήριο εις βάρος του Ντόναλντ Τραμπ για υποκίνηση «στάσης», ένα απαραίτητο βήμα για την έναρξη της δεύτερης ιστορικής δίκης του τέως προέδρου των ΗΠΑ.

«Θα γίνει σύντομα. Δεν νομίζω ότι θα αργήσει πολύ, αλλά πρέπει να το κάνουμε», είπε η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής σε συνέντευξη Τύπου.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεθνή

Η ορκωμοσία του 46ου Προέδρου της Αμερικής είναι γεγονός.. Αύριο, στο Καπιτώλιο, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, σε μία τελετή χωρίς κόσμο, θα ορκιστεί ο...

Ιστορία

Ο Αβραάμ Λίνκολν υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους Αμερικανούς Προέδρους της Αμερικής. Αυτοδημιούργητος, ξεκίνησε δουλεύοντας ως αγρότης και κατάφερε να ανέλθει στο ανώτερο αξίωμα...

Διεθνή

Για ομαλή μετάβαση της εξουσίας στις 20 Ιανουαρίου έκανε λόγο ο Ντόναλντ Τραμπ, λίγο μετά την επικύρωση του αποτελέσματος των αμερικανικών εκλογών από το...

Διεθνή

Η κυβέρνηση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ πλήττει από σήμερα με μια νέα ομοβροντία επιπρόσθετων τελωνειακών δασμών κινεζικά προϊόντα αξίας 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων που...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC