Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
Η ευρωπαϊκή αρχή τραπεζών θύμα χάκερ
Η ευρωπαϊκή αρχή τραπεζών θύμα χάκερ

Διεθνή

Η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών «έπεσε» θύμα χάκερ

Η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών «Έπεσε» Θύμα Χάκερ στο Microsoft Exchange

Οι διακομιστές email της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών έχουν παραβιαστεί από μια παγκόσμια επίθεση στον κυβερνοχώρο Microsoft Exchange. Η ΕΕ δήλωσε ότι τα προσωπικά δεδομένα ενδέχεται να έχουν προσπελαστεί. Παράλληλα έθεσε ολόκληρο το ηλεκτρονικό της σύστημα εκτός σύνδεσης ενώ αξιολόγησε τη «ζημιά».

«Η ΕΑΤ εργάζεται για να εντοπίσει ποια, εάν υπάρχουν, δεδομένα έχουν παραβιαστεί».

Οι διακομιστές Microsoft Exchange χρησιμοποιούνται ευρέως για email από μεγάλες επιχειρήσεις και κυβερνήσεις. Ωστόσο, λίγες οργανώσεις παραδέχθηκαν ότι επλήγησαν από την επίθεση.

«Τι ακριβώς συνέβη;»

«Η επίθεση στον κυβερνοχώρο έγινε έπειτα από «πρόβλημα« στο σύστημα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Exchange της Microsoft – ή μερικές φορές χρησιμοποιήθηκαν κλεμμένοι κωδικοί πρόσβασης – για να θεωρείται ότι πρόκειται  για ανθρώπους, που έχουν πρόσβαση στο σύστημα», δήλωσε η Microsoft.

Στη συνέχεια, μπορούσε ο καθένας να πάρει τον έλεγχο του διακομιστή email από απόσταση – και να κλέψει τα δεδομένα από το δίκτυο.

Αμερικανοί αξιωματούχοι προειδοποίησαν το Σαββατοκύριακο ότι η επίθεση παραμένει «ενεργή απειλή».

“Όλοι όσοι χρησιμοποιούν αυτούς τους διακομιστές – κυβέρνηση, ιδιωτικός τομέας, ακαδημαϊκός κόσμος – πρέπει να δράσουν τώρα για να τους διορθώσουν”, δήλωσε ο γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου Jan Psaki.

Η Microsoft πιστεύει ότι Κινέζος επιτιθέμενος από το κράτος, που ονομάζεται Hafnium είναι πίσω από την επίθεση hacking.

Η Κίνα αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη. Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ  δήλωσε «ότι οι εταιρείες έπρεπε να λάβουν περαιτέρω μέτρα». Ενθάρρυναν όλους τους οργανισμούς να ερευνήσουν, εάν έχει γίνει κάποια προσπέλαση.

Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών

H Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών (ΕΑΤ) είναι ανεξάρτητη αρχή της ΕΕ, επιφορτισμένη με το έργο της εξασφάλισης αποτελεσματικού και συνεκτικού επιπέδου προληπτικής ρύθμισης και εποπτείας στο σύνολο του ευρωπαϊκού τραπεζικού τομέα. Συνολικοί στόχοι της είναι η διατήρηση της χρηματοοικονομικής σταθερότητας στην ΕΕ και η διασφάλιση της ακεραιότητας, της αποδοτικότητας και της εύρυθμης λειτουργίας του τραπεζικού τομέα. Η ΕΑΤ είναι ανεξάρτητη αρχή, αλλά λογοδοτεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC