Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Εκπαίδευση

Η Ζωσιμαία βιβλιοθήκη καλεί τα γυμνάσια

Ζωσιμαία ΒιβλιοθήκηΜια νέα δράση, που απευθύνεται στους μαθητές των γυμνασίων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, και με τίτλο «Ανακάλυψε τη βιβλιοθήκη της πόλης σου», εγκαινιάζει η Ζωσιμαία Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων. Η φιλοσοφία του εγχειρήματος αυτού αναπτύχθηκε στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που σχεδιάζει και υλοποιεί η βιβλιοθήκη, ως φορέας του υπουργείου Παιδείας. Όσον αφορά την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, η ανταπόκριση των σχολείων της πόλης αλλά και της περιφέρειας, «υπήρξε εκπληκτική και η συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα τριπλάσια των προηγούμενων χρόνων» όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Συγκεκριμένα, κατά την περσινή σχολική χρονιά 2012-2013, τη Βιβλιοθήκη την επισκέφτηκαν οργανωμένα περίπου 5.500 μαθητές και 200 τάξεις της πρωτοβάθμιας κυρίως εκπαίδευσης. Όσον αφορά την τριτοβάθμια εκπαίδευση «η Ζωσιμαία στέκεται πάντα αρωγός στις προπτυχιακές και μεταπτυχιακές εργασίες, αλλά και στις βιβλιογραφικές αναζητήσεις και πληροφόρηση εν γένει των φοιτητών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων όχι μόνον των Ιωαννίνων και της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού». Σχετικά με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ικανοποιητική υπήρξε κατά την περασμένη σχολική χρονιά η συμμετοχή των μαθητών των Λυκείων της πόλης για ενημέρωση, βιβλιογραφική ανάλυση και αναζήτηση βιβλιογραφίας και πηγών σχετικά με ποικίλα θέματα, που, κατά ομάδες, αναλαμβάνουν για τα ερευνητικά τους προγράμματα. Δυστυχώς όμως απουσίαζαν οι μαθητές των Γυμνασίων, όπως σημειώνεται.

«Το γεγονός ότι οι βιβλιοθήκες και τα σχολεία πρέπει να καταβάλλουν κοινές προσπάθειες, προκειμένου να προωθηθεί η ανάπτυξη των δεξιοτήτων των νέων σχετικά με την ανάγνωση βιβλίων και την ενασχόληση με τη χρήση των πολυμέσων θεωρούμε ότι είναι αδιαμφισβήτητο» αναφέρει η προϊσταμένη Βαΐα Οικονομίδου και προσθέτει ότι, στο πλαίσιο μιας εκπαιδευτικής συνεργασίας βιβλιοθήκης-σχολείου προγραμματίστηκαν επισκέψεις της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης στα γυμνάσια της πόλης, κατόπιν της σύμφωνης γνώμης της περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ηπείρου. Στόχος είναι όλες οι μαθήτριες και οι μαθητές των Ιωαννίνων και της ευρύτερης περιοχής να είναι ή να γίνουν ενεργοί αναγνώστες και μέλη της βιβλιοθήκης.

Οι επισκέψεις έχουν προγραμματιστεί από το Νοέμβριο μέχρι τον Ιανουάριο, μετά από συνεννόηση με τους διευθυντές και υπεύθυνους τάξεων των γυμνασίων. Η δράση θα υλοποιηθεί από τη Χαρά Κατσουλίδη και Αναστασία Σιάτου, τριτοετείς φοιτήτριες του τμήματος ΦΠΨ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Για περισσότερες πληροφορίες, στα τηλέφωνα 2651072863 και 2651025591 της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης Ιωαννίνων, καθημερινά τις ώρες λειτουργίας της βιβλιοθήκης.

Πηγή:agon.gr

 

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC