Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
Η Κίνα θα χορηγήσει το εμβόλιο
Η Κίνα θα χορηγήσει το εμβόλιο

Διεθνή

Η Κίνα θα χορηγήσει το εμβόλιο στους εφήβους

Η Κίνα Θα Χορηγήσει Το Εμβόλιο Στους Εφήβους

Αρκετές είναι εκείνες οι περιοχές της Κίνας όπου θα εκκινήσουν τους εμβολιασμούς των εφήβων, σύμφωνα με κυβερνητικές δηλώσεις. Στο πλαίσιο επιτάχυνσης του εμβολιαστικού προγράμματος, ο εμβολιασμός των νέων προχωράει με ταχείς ρυθμούς.

Η Κίνα η οποία έχει καταφέρει να διαχειριστεί την πανδημία και να διατηρεί τα επιδημιολογική στοιχεία σε σχεδόν μηδενικά επίπεδα, έχει χορηγήσει συνολικά 1.4 δισεκατομμύρια δόσεις. Ή τα 2/5 των συνολικών δόσεων που έχουν χορηγηθεί παγκοσμίως. Αποφάσισαν ότι η Κίνα θα χορηγήσει το εμβόλιο στους εφήβους.

Κίνα – Εμβολιασμοί εφήβων

Αυτό το μήνα η περιοχή Guangxi και η πόλη Jingmen στην κεντρική επαρχία Χουμπέι θα ξεκινήσουν τους εμβολιασμούς των νέων ηλικίας 15-18. Ακολούθως θα προχωρήσουν στους εμβολιασμούς της ηλικιακής ομάδας 12-14 ετών τον Αύγουστο. Αυτά δήλωσαν οι υπεύθυνοι της εμβολιαστικής καμπάνιας.

Μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου οι υπεύθυνοι στοχεύουν να έχουν εμβολιάσει πλήρως τα άτομα της ηλικιακής ομάδας 12-14 που πληρούν τις προϋποθέσεις.

Στην Κίνα αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται δύο εμβόλια. Το ένα παράγεται από την Sinovac Biotech και το δεύτερο από μία εταιρία του Πεκίνου που συνεργάζεται με την Sinopharm. Τα δύο αυτά εμβόλια έγιναν δεκτά για τους εμβολιασμούς των νέων κάτω των 18 ετών.

Αρκετές είναι εκείνες οι τοπικές αρχές που δήλωσαν ότι θα ελέγχουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού των πολιτών για την είσοδό τους σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και άλλα.

Η Κίνα αναμένεται να εμβολιάσει τουλάχιστον το 70% των ομάδων στόχων έως το τέλος του τρέχοντος έτους. Αυτά δήλωσε ο Zeng Yixin, αναπληρωτής διευθυντής της Εθ. Επιτροπής Υγείας, στο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua τον περασμένο μήνα, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για τις ομάδες.

Αυτή τη στιγμή παγκόσμια έχουν χορηγηθεί 3.47 δισεκατομμύρια δόσεις. Η χώρα που έχει πραγματοποιήσει τους περισσότερους εμβολιασμούς είναι ο Καναδάς με το ποσοστό των εμβολιασμένων να αγγίζει το 70%. Ακολουθεί το Ηνωμένο Βασίλειο και το Ισραήλ. Ανησυχία έχει προκληθεί με την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στο Ισραήλ όπου το ποσοστό εμβολιασμού είναι αρκετά υψηλό για να δικαιολογηθούν τα επιδημιολογικά αυτά στοιχεία.

Δείτε ακόμα: Pfizer Και BioNTech Σχεδιάζουν 3η Δόση Του Εμβολίου

Με πληροφορίες από Reuters

Απόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου στο ΜΠΣ "Σύγχρονες Δημοσιογραφικές Σπουδές".

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοινωνία

Δηλώσεις σχετικά με το ενδεχόμενο καθολικής καραντίνας έκανε ο Α. Γεωργιάδης. Η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού βρίσκεται στο τραπέζι. Σχετικά με την πορεία...

Αρχική

Τα νέα μέτρα για τα πιστοποιητικά – ποια λήγουν σήμερα; Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ με τα νέα μέτρα. Θα έχει ισχύ από 13 Δεκεμβρίου μέχρι...

Κοινωνία

Ιωάννινα 2.051 δόσεις εμβολίου χορηγήθηκαν σε 1 μέρα. Οι εμβολιασμοί τρίτης δόσης αυξάνονται διαρκώς. Οι 1.740 από τις 2.051 αφορούν την 3η, αναμνηστική δόση....

Κοινωνία

Ένα νέο μέτρο για την αύξηση των εμβολιασμών πέρασε το Υπουργείο Υγείας. Το πιστοποιητικό νόσησης πλέον θα έχουν διάρκεια 3 μήνες. Το Υπουργείο Υγείας...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC