Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Ήπειρος

Η νέα προγραμματική περίοδος και τρέχοντα ζητήματα στο επίκεντρο συναντήσεων του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλεξ. Καχριμάνη με Υπουργούς στην Αθήνα

Καχριμάνης ΑλέξανδροςΘέματα που αφορούν τη νέα προγραμματική περίοδο, τη Δημόσια Υγεία, τους μικρομεσαίους και τους αγρότες, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συναντήσεων που είχε την Πέμπτη ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης με κυβερνητικά στελέχη στην Αθήνα. Συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας για τη νέα Προγραμματική Περίοδο: Όλα τα ανοικτά ζητήματα του τομέα Υγείας που υπάρχουν στην Ήπειρο, καθώς επίσης και τις απόψεις της Περιφερειακής Αρχής ενόψει της διαμόρφωσης των τελικών θέσεων για την νέα προγραμματική περίοδο, παρέθεσε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, στη συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας (Αδ. Γεωργιάδης Υπουργός, Αντ. Μπέζας Υφυπουργός, Γεν. Γραμματείς κ.ά.), με τους Περιφερειάρχες.

Μεταξύ άλλων έθεσε: Το ζήτημα της στελέχωσης των νέων νοσοκομειακών υποδομών (Νοσοκομείο Φιλιατών, ΤΕΠ Ηγουμενίτσας, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων), της κατασκευής νέου νοσοκομείου στην Πρέβεζα, τη λειτουργία ως διασυνοριακών κέντρων του Νοσοκομείου Φιλιατών και των ήδη λειτουργούντων Κέντρων Υγείας Κόνιτσας- Δελβινακίου, παράλληλα με την ενίσχυση του ρόλου τους. Επίσης επανάφερε το αίτημα για τη διάθεση στην Περιφέρεια των κτιριακών εγκαταστάσεων του ΠΕ.Δ.Υ. που παραμένει σε αχρησία από την ημέρα ολοκλήρωσης των εργασιών του.

Ως προς τη νέα προγραμματική περίοδο ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, πρότεινε όπως οι πόροι του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, ως προς την απασχόληση να περιέλθουν εξ ολοκλήρου στις Περιφέρειες, προκειμένου να γίνονται στοχευμένες παρεμβάσεις και να μην διασκορπίζονται τα κονδύλια σε αμφιβόλου αποτελέσματος πρωτοβουλίες.

Για τις δράσεις καθολικού χαρακτήρα (συστημικές) του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, προκειμένου να μειωθούν οι καθυστερήσεις σε διαγωνισμούς, προμήθειες κλπ, πρότεινε να έχουν αυτές περιφερειακό χαρακτήρα, φέρνοντας ως παράδειγμα τα προβλήματα που έχουν ανακύψει σε όσα έργα εμπλέκεται η ΔΕΠΑΝΟΜ Α.Ε..

Τέλος ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, πρότεινε τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης Υπουργείου – Περιφερειών, προκειμένου οι Περιφέρειες να είναι σε θέση να αντιμετωπίζουν άμεσα επείγοντα προβλήματα των νοσοκομειακών – νοσηλευτικών δομών.

Οι προτάσεις του Περιφερειάρχη, όπως ειπώθηκε από την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, θα ληφθούν υπόψη κατά την περαιτέρω συζήτηση των θέσεων ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου.

Με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Σε συνάντηση που είχαν οι Περιφερειάρχες Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και Θεσσαλίας κ. Κων. Αγοραστός, με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθαν. Τσαυτάρη, τέθηκαν όλα τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν τους αγρότες, ενώ έγινε αναφορά και στη νέα προγραμματική περίοδο. Ο Υπουργός για το ζήτημα που έχει προκύψει με την περικοπή των εξισωτικών αποζημιώσεων επιβεβαίωσε, ότι θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν υπάρξει με τις επιλέξιμες εκτάσεις, για τις οποίες οι δικαιούχοι θα πρέπει να σπεύσουν να καταθέσουν ενστάσεις στις περιφερειακές υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Επίσης ανέφερε ότι το Υπουργείο αντιμετωπίζει θετικά την αλλαγή του νομικού πλαισίου για τους βοσκότοπους, υποσχόμενος ότι θα δοθεί άμεσα λύση και στην καθυστέρηση που παρουσιάζεται στις διαδικασίες για τη νομιμοποίηση των πτηνοκτηνοτροφικών εγκαταστάσεων. Ως προς τη νέα προγραμματική περίοδο, υπήρξε ταύτιση Υπουργού και Περιφερειαρχών για τις προτεραιότητες που πρέπει να δοθούν για την Αγροτική Ανάπτυξη, καθώς επίσης και για την εκχώρηση στις περιφέρειες τουλάχιστον του 1/3 των πόρων του νέου προγράμματος.

Με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας

Στη συνάντηση που είχαν οι Περιφερειάρχες Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης και Ιονίων Νήσων Σπ. Σπύρου, με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κ. Χατζηδάκη και τον Γενικό Γραμματέα Επενδύσεων κ. Γ. Γιαννούση, μεταξύ άλλων, τέθηκαν και ζητήματα που αφορούσαν το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και τον Αναπτυξιακό Νόμο. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε, τα ειδοποιητήρια, προς τις επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα ενίσχυσης ΜμΕ του ΕΣΠΑ, άρχισαν ήδη να ταχυδρομούνται.

 

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοινωνία

Ένα νέο μέτρο για την αύξηση των εμβολιασμών πέρασε το Υπουργείο Υγείας. Το πιστοποιητικό νόσησης πλέον θα έχουν διάρκεια 3 μήνες. Το Υπουργείο Υγείας...

Ήπειρος

Αλέξανδρος Καχριμάνης – Έκανε σήμερα Την Πρώτη Δόση Του Εμβολίου Το εμβολιαστικό πρόγραμμα συνεχίζεται και προχωρά σε όλο και νεότερες ηλικιακές βαθμίδες. Στα Ιωάννινα...

Υγεία

Το «πράσινο φως» για να μπει η κολχικίνη, ένα γνωστό και φθηνό καρδιολογικό φάρμακο, στο πρωτόκολλο θεραπειών από του στόματος σε ασθενείς με Covid...

Κοινωνία

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιείται το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας για τις μεταλλάξεις του ιού. Υπενθυμίζεται ότι στην Ελλάδα έχουν εντοπιστεί 26 κρούσματα της μετάλλαξης του...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC