Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
Ινδονησία Νεκρός Βομβιστής Αυτοκτονίας
Ινδονησία Νεκρός Βομβιστής Αυτοκτονίας

Διεθνή

Ινδονησία: Νεκρός βομβιστής αυτοκτονίας

Ινδονησία: Νεκρός Βομβιστής Αυτοκτονίας

Επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε εχθές στις 10:30πμ (τοπική ώρα) σε εκκλησία της πόλης Makassar, στο νησί Sulawesi, στην Ινδονησία και ο βομβιστής βρέθηκε νεκρός.
Σύμφωνα με τις αρχές, ο άνδρας ανατινάχτηκε και άλλα 14 άτομα τραυματίστηκαν.

Δεν υπάρχει ακόμα ενημέρωση για την σοβαρότητα των τραυματισμών.

“Υποψιαζόμαστε ότι πρόκειται για βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της αστυνομίας του Νότιου Sulawesi, Merdisyam.

Η ταυτότητα του ύποπτου εισβολέα παραμένει ακόμα άγνωστη.

Ο δήμαρχος της πόλης Makassar, Mohammad Ramdhan δήλωσε ότι “υπάρχουν πολλά μέρη του σώματος του άνδρα εδώ στην εκκλησία καθώς και στο δρόμο.”

Πλάνα ειδήσεων έδειξαν ότι τα αυτοκίνητα κοντά στο κτίριο υπέστησαν σοβαρές ζημιές, καθώς η αστυνομία ερεύνησε την περιοχή μετά την έκρηξη.

«Η στιγμή της έκρηξης»

Η έκρηξη στον κύριο καθολικό καθεδρικό ναό της πόλης συνέβη αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εορτασμών της Κυριακής των Βαΐων, την πρώτη ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας, που εορτάζει την είσοδο του Ιησού στην Ιερουσαλήμ.

«Ολοκληρώσαμε την λειτουργία και οι άνθρωποι επέστρεφαν στα σπίτια τους όταν συνέβη», είπε στα τοπικά ΜΜΕ ένας άνδρας, που αναγνωρίστηκε ως ιερέας της εκκλησίας.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας  περιέγραψε την έκρηξη ως «πολύ δυνατή».

Εκκλησίες έχουν στοχοποιηθεί στο παρελθόν από εξτρεμιστές στην Ινδονησία, το έθνος με την μεγαλύτερη πλειοψηφία των μουσουλμάνων στον κόσμο.

Πηγή: BBC

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συρία: 4 Νεκροί Και 9 Τραυματίες Από Έκρηξη Βόμβας

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας έχασαν την ζωή τους τέσσερις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, από έκρηξη βόμβας. Η έκρηξη σημειώθηκε στο βόρειο Ras al-Ain της Συρίας, το οποίο εκκαθαρίστηκε από τρομοκράτες στην στρατιωτική τουρκική επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης».

Τα αίτια της έκρηξης παραμένουν ακόμα άγνωστα. Εννέα πολίτες τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

Το Ras al-Ain απελευθερώθηκε από τους τρομοκράτες του YPG, το συριακό παρακλάδι του PKK, στις 12 Οκτωβρίου 2019, από την τουρκική επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης». Η επιχείρηση ξεκίνησε στις 9 Οκτωβρίου 2019, με σκοπό τη διασφάλιση των συνόρων της Τουρκίας. Στόχος ήταν η εξάλειψη της τρομοκρατικής ομάδας από τα ανατολικά του ποταμού Ευφράτη στη βόρεια Συρία. Αλλά και η ασφαλής επιστροφή των συριακών προσφύγων και παράλληλα η διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC