Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
Ιωάννινα Πίστα Ποδηλάτου Βρέθηκε Λύση
Ιωάννινα Πίστα Ποδηλάτου Βρέθηκε Λύση

Ιωάννινα

Ιωάννινα πίστα ποδηλάτου βρέθηκε λύση αναμορφώνεται

Ιωάννινα Πίστα Ποδηλάτου Βρέθηκε Λύση Αναμορφώνεται

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών στην σημερινή της συνεδρίαση, ενέκρινε την μελέτης κατασκευής και τους όρους δημοπράτησης του έργου βελτίωσης- αναβάθμισης της πίστας ποδηλάτου (pump track).

Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στις 150 χιλιάδες ευρώ και περιλαμβάνει την πλήρη αποκατάσταση της πίστας ποδηλάτου και του περιβάλλοντος χώρου.

Παρεμβάσεις

Θα επισκευαστούν φθορές και αστοχίες στην πίστα ποδηλάτου και θα κατασκευαστεί ο δρόμος στη δυτική πλευρά του κοινόχρηστου χώρου.

Μέσω της ενίσχυσης του πρασίνου, της χρήσης ψυχρών υλικών και σχεδιασμού βασισμένου σε βιοκλιματικές αρχές θα αναβαθμιστεί ο ευρύτερος αστικός χώρος.

Μπροστά από το καθιστικό διαμορφώνεται ένας πλακόστρωτος χώρος – μικρή πλατεία.

Όλες οι παρεμβάσεις δημιουργούν την ελεύθερη πρόσβαση στον χώρο και διαμορφώνουν συνθήκες ιδανικές για την θέαση των δραστηριοτήτων της πίστας.

Ιωάννινα Πίστα Ποδηλάτου Βρέθηκε Λύση Αναμορφώνεται. Με τον τρόπο αυτό αξιοποιείται στο μέγιστο βαθμό η πίστα ποδηλάτου ενώ όλος ο χώρος θα αποδοθεί πλήρως αναμορφωμένος στους κατοίκους της περιοχής.

Ιστορικό

Τον Μάιο του 2018. Μετά από πανελλήνιο διαγωνισμό που κέρδισαν μαθητές των Ιωαννίνων. Εταιρία αναψυκτικών δημιούργησε στην Κιάφα πίστα ποδηλάτων pump track.

Ένας τραυματισμός που σημειώθηκε σε ποδηλάτη, έφερε τον Δήμο αντιμέτωπο με την αλήθεια.

Ανοίγοντας τον φάκελο του έργου διαπιστώθηκε: ότι η μοναδική απόφαση που υπήρχε από προηγούμενη δημοτική αρχή ήταν αυτή της παραχώρησης του χώρου.

Το έργο δεν είχε παραληφθεί ποτέ. Ήταν αδύνατο να κινηθεί οποιαδήποτε διαδικασία για την συντήρηση και πολύ περισσότερο για την πιστοποίηση της πίστας.

Το διαγωνισμό είχαν κερδίσει με ένα βίντεο που έφτιαξαν τρεις μαθητές Λυκείου: η Αλεξάνδρα Νίκα, ο Κωνσταντίνος Τάσος και ο Αποστόλης Ντότης. Τους μαθητές, είχε τιμήσει ο τότε δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας με την απονομή του μεταλλίου της πόλης.

Η πίστα όμως, μετά τον τραυματισμό έμεινε κλειστή. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ιωαννίνων Αριστείδη Παππά, δεν έχει άδεια. Το περιστατικό τραυματισμού στην πίστα, στάθηκε αφορμή για να κλείσει και να τοποθετηθεί περίφραξη από τον Δήμο.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιωάννινα

O Νίκος Οικονομόπουλος έρχεται στα Ιωάννινα την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο ΕΗΜ – Φροντζου  Ο Νίκος Οικονομόπουλος, η Απόλυτη Φωνή, μετά από μία απίστευτη...

Ιωάννινα

50 χρόνια κλείνει φέτος ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στην ελληνική δισκογραφία!  Και τα γιορτάζει μαζί μας, με μια μεγάλη συναυλία – γιορτή στο Θέατρο Ε.Η.Μ...

Ιωάννινα

Ο Γιάννης Κότσιρας και ο Μίλτος Πασχαλίδης στο θέατρο Φρόντζου στις 2 Σεπτεμβρίου, Σάββατο. Δημιουργικές διασκευές γεμάτες φαντασία και πάθος, καινούργια και παλιά τους...

Ιωάννινα

Oι ΜΕΛΙSSES με περισσότερα από 1500 live στο ενεργητικό τους αποδεικνύουν ότι το δυνατό τους χαρακτηριστικό παραμένει η επαφή τους με τον κόσμο. Το...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC