Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Πολιτική

Κουμουτσάκος: «Η κυβέρνηση αποκτά το πρόσωπο του Π. Πολάκη»

koumoutsakos-1000-1Σφοδρή επίθεση, εφ΄ όλης της τρέχουσας πολιτικής ύλης, στην κυβέρνηση εξαπέλυσε χθες ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος, υποστηρίζοντας ότι αυτή «αποκτά πρόσωπο, το πρόσωπο του κ. Πολάκη», κάνει λόγο για «ένοχη σιωπή» στο θέμα του πόθεν έσχες των νέων καναλαρχών και τόνισε πως η διγλωσσία για το χρέος «δείχνει σημάδια διάλυσης στη συνοχή της».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ αναφερόμενος στις δηλώσεις του Γ. Δραγασάκη για το χρέος, υποστήριξε ότι αυτές σε αντίφαση με όσα είπε Αλ. Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη και όπως είπε επιβεβαιώνουν με τον πιο θεαματικό τρόπο ότι ο πρωθυπουργός λέει ψέματα. Προς τούτο παρέθεσε την απάντηση του κ. Τσίπρα (σε ερώτηση την περασμένη Κυριακή στη Θεσσαλονίκη) ότι «είμαστε πιο κοντά από ποτέ» στο θέμα της διευθέτησης του χρέους, όπως και τα όσα είπε την Τρίτη στη Βουλή ο κ. Δραγασάκης, όταν υποστήριξε πως «ακόμα και να έχουμε πολύ ευνοϊκά πράγματα, μιλάμε για μια εξ ορισμού διαδικασία, που πάει πέρα από το 2018. Οι διαδικασίες μπορεί να είναι μακροχρόνιες, δηλαδή, δεν είναι βέβαιο ότι θα τελειώσει γρήγορα το θέμα του χρέους». Οταν ο αντιπρόεδρος ακυρώνει δηλώσεις του πρωθυπουργού, τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος, «κάθε πολίτης μπορεί να βγάζει τα συμπεράσματά του. Δείχνει ότι υπάρχουν σημάδια διάλυσης στη συνοχή της κυβέρνησης».

Παράλληλα, με αφορμή την συμπεριφορά του Π. Πολάκη, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι στηρίζει σταθερά και κατ΄ επανάληψη τον υπουργό της, και επισήμανε πως «όσο σκοτεινιάζει ο πολιτικός της ορίζοντας, τόσο η κυβέρνηση βυθίζεται σε έλος αυταρχισμού». Κάθε μέρα, πρόσθεσε, «βλέπουμε χτυπήματα στη Δημοκρατία. Σκοτεινές εικόνες κυβερνητικού αυταρχισμού. Η κυβέρνηση αποκτά πρόσωπο, το πρόσωπο του κ. Πολάκη».

Αναφερόμενος στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, ο Κουμουτσάκος έκανε λόγο για «ένοχη σιωπή της κυβέρνησης όσον αφορά το πόθεν έσχες των πλειοδοτών», κάνοντας ειδική αναφορά στην πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Τ. Χριστοδουλοπούλου, η οποία χθες ανέβαλε για την Τρίτη την απόφαση της Επιτροπής, σχετικά με το αίτημα της ΝΔ να προσκληθούν ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς, καθώς και οι τέσσερις πλειοδότες του διαγωνισμού, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για τη διαδικασία ελέγχου του πόθεν έσχες.

Παρεμβάσεις
Ταυτόχρονα κατηγόρησε την κυβέρνηση για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και υποστήριξε ότι «η πολιτικοποίηση συγκεκριμένων υποθέσεων από κυβερνητικά στελέχη έχει δημιουργήσει μια ζοφερή και αποπνικτική ατμόσφαιρα παρασκηνίου στον χώρο της Δικαιοσύνης». Σε αυτό το κλίμα, πρόσθεσε, «προστίθεται πλέον και η απόφαση σε βάρος του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισ. Ντογιάκου, με την οποία λίγες ημέρες πριν τις αρχαιρεσίες για τη ανάδειξη της νέας διοίκησης της Εισαγγελίας Εφετών, τίθεται εκτός μάχης». Ο κ. Κουμουτσάκος ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για μια απόφαση με πολιτική σκοπιμότητα και έκανε λόγο για «πρωτοφανές μαγείρεμα που αποκαλύπτει τη νοσηρή αντίληψη που έχει η κυβέρνηση για την ανεξαρτησία και το αυτοδιοίκητο της Δικαιοσύνης».

Αναφερόμενος, τέλος, στο προσφυγικό, ο κ. Κουμουτσάκος υπογράμμισε ότι τα «γεγονότα των τελευταίων ημερών αποδεικνύουν πως ήταν ψεύτικα τα κηρύγματα ανθρωπισμού της κυβέρνησης» και ότι αυτά «αποδεικνύονται προκάλυμα πλουτισμού», αφού όπως είπε «ο κ. Τσίπρας αντί να ελέγξει τι πράγματι συμβαίνει, έκανε δεκτή την παραίτηση Βουδούρη»

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολιτική

Ψηφίστηκε η Ελληνογαλλική Συμφωνία από τη Βουλή Ψηφίστηκε από την Ελληνική Βουλή κατά πλειοψηφία η Ελληνογαλλική Αμυντική Συμφωνία. Μετά από ονομαστική ψηφοφορία και με...

Πολιτική

Μπογδάνος – Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να λαμβάνει 158 ψήφους Η διαγραφή του Κ. Μπογδάνου από την Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας ήταν μία απόφαση...

Πολιτική

Στην διαγραφή του βουλευτή Ά Αθηνών Κωνσταντίνου Μπογδάνου από τη Νέα Δημοκρατία προχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έπειτα από τη χθεσινή ομιλία του στη...

Πολιτική

Η αύξηση των τιμών σε βασικά αγαθά αλλά και το ρεύμα έχει προβληματίσει ιδιαίτερα του πολίτες. Η αύξηση των τιμών σε συνδυασμό με τον...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC