Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Εκπαίδευση

Κώστας Μπασιούκας: Ανοιχτή επιστολή προς τους Γιαννιώτες και ειδικότερα τους κατοίκους του Κάστρου

Κάστρο ΙωαννίνωνΑγαπητοί συμπολίτες: Αναγκάζομαι να προβώ στη δημόσια αυτή επιστολή για να δηλώσω με ευκρίνεια τις θέσεις του συλλόγου «ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ» πού χθές βράδυ παραποιήθηκαν, εσκεμμένα μάλλον, από την πλειοψηφία της δημοτικής αρχής σχετικά με τη μεταφορά 12 μαθητών από το ειδικό σχολείο Βοτανικού στο δημοτικό σχολείο του κάστρου.1. Άποψή μας ήταν και είναι ότι όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στους νόμους και επομένως όπως δόθηκε από τις αρμόδιες αρχές του Δήμου το δικαίωμα στο σχολείο του Βοτανικού να εγγραφούν μαθητές από μεγαλύτερη περιφέρεια δρόμων έτσι έπρεπε να γίνει και με το σχολείο του κάστρου για να μη μιλάμε για (τεχνητές) ολιγομελείς τάξεις.

2. Θέση μας είναι ότι το σχολείο μας είναι πολύ καλό και αυτό το δείχνουν οι επιτυχίες του στις ανώτερες βαθμίδες της εκπαίδευσης γιαυτό και συνιστούμε ανεπιφύλακτα στους κατοίκους του κάστρου να το προτιμούν.

3. Το σχολείο μας είναι διαπολιτισμικό και επιπλέον έχει και μερικά παιδιά με ειδικές ανάγκες και επομένως κάθε άλλο παρά ρατσιστικό μπορεί να χαρακτηριστεί. Το αντίθετο μάλιστα, πιστεύουμε ότι είναι πλεονέκτημα για τη μόρφωσή τους η συνύπαρξη αυτών των ιδιαιτεροτήτων.

Επομένως δεν έχουμε αντίρρηση να μεταφερθούν μαθητές με ειδικές ανάγκες αρκεί αυτό να γίνει επιστημονικά στο σωστό χρόνο και με το σωστό τρόπο.

Είναι πασίγνωστο ότι είναι αντιπαιδαγωγικό να γίνονται μετακινήσεις στο μέσο της χρονιάς.

Ως προς τον τρόπο δεν αποτελεί λύση αυτό που ανέχονταν κακώς η δημοτική αρχή επί σειρά ετών δηλ. τη λειτουργία του ειδικού σχολείου σε ακατάλληλους χώρους,

να το πολλαπλασιάσουμε επί δύο και να δημιουργήσουμε προβλήματα σε δύο σχολεία στριμώχνοντας μαθητές και δασκάλους σε μικρούς και μη λειτουργικούς χώρους εις βάρος όλων. Το δίλημμα που τελικά καταγράφηκε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο ήταν σαφές: ή αφήνουμε τα δίστυχα παιδιά με ειδικές ανάγκες σε ένα σχολείο που ο δήμος με δική του ευθύνη μέσω της λιτότητας αποθήκεψε ή τα μεταφέρουμε αναγκαστικά στο φαινομενικά λιγότερο αλλά στην ουσία μεγαλύτερο κακό.  Αυτό κατά τη γνώμη μας είναι διαχείριση της μιζέριας και επιδείνωση της κυβερνητικά στοχευμένης εξαθλίωσης της δημόσιας παιδείας.

Αγαπητοί συμπολίτες, είναι ολοφάνερο ότι η δημοτική αρχή βρίσκεται για μία ακόμα φορά εγκλωβισμένη στις λαθεμένες επιλογές του παρελθόντος και του παρόντος με την αποδοχή του καταστροφικού Καλλικράτη (δώστε ευθύνες χωρίς λεφτά) , του νεοφιλελευθερισμού (όλα θα τα λύσει η ιδιωτικοποίηση) και των μνημονίων (σώστε τους πλούσιους και καταστρέψτε την κοινωνία για την… πατρίδα). Όσο δεν αντιλαμβάνονται ότι μέσα σε αυτές τις μυλόπετρες θα λιώσουν και οι ίδιοι και ότι έτσι υπηρετούν «εκόντες άκοντες» την καταστροφική πορεία της χώρας μας τόσο το χειρότερο για μας αλλά και γιαυτούς.

Πρότασή μας προς το δήμο: ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΣΤΕ χρήματα, δημιουργείστε τις ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ υποδομές και μεταφέρετε το ειδικό σχολείο στο κάστρο. Εμείς θα σας βοηθήσουμε κατά δύναμη σε αυτό. Αλλιώς παραιτηθείτε. Τα μπαλώματα απλά στηρίζουν την καταστροφική κυβερνητική πολιτική και μας χώνουν βαθύτερα στην άβυσσο.

 

 

 

 

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC