Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Ιστορία

Λαμπρός ο εορτασμός του «ΟΧΙ» σε Πωγώνι – Καλπάκι – Ζαγόρι

ΚαλπάκιΛαμπρός θα είναι και φέτος  ο εορτασμός της επετείου του «ΟΧΙ» στις περιοχές όπου διαδραματίστηκαν τα πρώτα πολεμικά επεισόδια και ο Ελληνικός Στρατός όρθωσε «τείχη» στις φάλαγγες του Μουσολίνι. Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, την Κυριακή, ώρα 5 το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις στο μνημείο του μαχητή στο Καλπάκι. Οι εκδηλώσεις στην περιοχή Πωγωνίου – Καλπακίου – Ζαγορίου, θα ξεκινήσουν το Σάββατο 26 Οκτωβρίου στο Χάνι Δελβινάκι, όπου θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και θα γίνει κατάθεση στεφάνων. Στη συνέχεια στο Πνευματικό Κέντρο Δελβινακίου θα γίνει εκδήλωση στην οποία μετά τους χαιρετισμούς Περιφερειάρχη και Δημάρχου Πωγωνίου, θα μιλήσει ο τακτικός συνεργάτης του «Π.Λ.» Νίκος Υφαντής (φιλόλογος- συγγραφέας) με θέμα «Η ιστορική σημασία του αγώνα του 1940».
Την Κυριακή το απόγευμα στον Τύμβο του μαχητή, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο νεκρών, κατάθεση στεφάνων, καλωσόρισμα του Δημάρχου Κ. Καψάλη, ομιλία του Πρύτανη Τρ. Αλμπάνη και θα ακολουθήσει η αναπαράσταση της μάχης του Καλπακίου. Στη συνέχεια οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν στο Κλειστό Γυμναστήριο Καλπακίου, όπου θα δοθεί συναυλία με το έργο του Οδυσσέα Ελύτη «Άξιον Εστί» με την υψίφωνο Άννα Παπαδοπούλου και την ορχήστρα της VIIIης Μεραρχίας.
Στο φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνεται και η εκδήλωση της Γκραμπάλας που θα γίνει την Κυριακή 3 Νοεμβρίου (ώρα 11 π.μ.) και η οποία περιλαμβάνει επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο νεκρών, κατάθεση στεφάνων και σύντομη ιστορική αναφορά για την εκεί μάχη.

Πηγή: proinoslogos.gr

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC