Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Ήπειρος

Νέο πρόγραμμα για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

αρχείο λήψης (6)Το πρόγραμμα “Επιχειρηματική Επανεκκίνηση”, το οποίο προσφέρει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις κεφάλαιο κίνησης και επενδυτικά δάνεια με επιδοτούμενο επιτόκιο 50%, ξεκίνησε σήμερα. Συγκεκριμένα, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα μπορούν να λάβουν δάνειο για κεφάλαιο κίνησης 4ετούς διάρκειας έως 300.000 ευρώ και δάνειο για επενδύσεις 5ετούς – 10ετούς διάρκειας έως 800.000 ευρώ με επιτόκιο 4,5%.

Το νέο Ταμείο, έχει κεφάλαια 550 εκατ. ευρώ τα οποία προέρχονται από τη συνεπένδυση μεταξύ ΕΤΕΑΝ (Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης) και τραπεζών (σε λόγο 1:1). Δηλαδή 275 εκατ. ευρώ από τη συμμετοχή του ΕΤΕΑΝ, με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και εθνικών πόρων και άλλα 275 εκατ. ευρώ από τις 14 τράπεζες που θα συμμετάσχουν.
Όπως ανέφερε, σε συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης «από σήμερα μπορούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, είτε υπάρχουσες είτε νέες επιχειρήσεις, να απευθυνθούν σε 14 τράπεζες, προκειμένου να αξιοποιήσουν αυτό το πρόγραμμα που είναι το πιο φιλικό πρόγραμμα που υπάρχει για τις μικρομεσαίες». Ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι οι επιχειρήσεις που θα αξιοποιήσουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα πρέπει να έχουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, ενώ, θα μπορούν να ενταχθούν και οι επιχειρήσεις οι οποίες έχουν υπαχθεί και σε άλλα προγράμματα αλλά και τον επενδυτικό νόμο.

Εξοικονόμηση κατ’ οίκον
Σε ό,τι αφορά στο πρόγραμμα Εξοικονομώ κατ’ Οίκον, σε συνάντηση μεταξύ στελεχών του υπουργείου Ανάπτυξης και του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, αποφασίστηκε να γίνει απλούστευση των διαδικασιών και να καλυφθούν και οι 2.000 αιτήσεις που είναι «παγωμένες» από τις περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας τις επόμενες ημέρες. Παράλληλα, προωθείται η απλούστευση του οδηγού ένταξης στο πρόγραμμα μέσω του περιορισμού των πιστοποιητικών, καθώς σήμερα απαιτούνται 26, ενώ, εξετάζεται το ενδεχόμενο το συγκεκριμένο πρόγραμμα να σταματήσει να αφορά δάνεια αλλά επιδοτήσεις.
Τέλος, υπενθυμίζεται ότι προωθούνται από το ΕΤΕΑΝ και άλλα προγράμματα όπως αυτό για τον θεματικό τουρισμό, την εξωστρέφεια, η οποία χρηματοδοτεί κεφάλαια κίνησης για επιχειρηματικά σχέδια αλλά και το Ταμείο Εγγυοδοσίας.

 

 

 

 

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άρθρα & Απόψεις

Το Νέο Δυνατό Πρόγραμμα Του Realfm Έχει Ξεκινήσει. Ενισχυμένο το νέο πρόγραμμα του Real FM 97.8 με νέα πρόσωπα ”έκπληξη” για τον μεγαλύτερο ενημερωτικό...

Αθλητισμός

    Του Νίκου Γιωτίτσα   Το ματς του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ ήταν το τελευταίο για το 2016 στη Super...

Ήπειρος

Στο URBACT III,  εντάχθηκε το έργο «ΙΝΤ-HERIT» το οποίο είχε υποβληθεί από το Δήμο Δωδώνης σε συνεργασία με έξι ακόμη δήμους από αντίστοιχες χώρες...

Οικονομία

Στις 5 Ιουνίου η ΕΚΠΟΙΖΩ συμμετείχε στην ακρόαση των φορέων από την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου σχετικά με το νομοσχέδιο για τους ενήμερους δανειολήπτες...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC