Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Εκπαίδευση

Οικονομικός έλεγχος σε βάθος 5ετίας σε ΑΕΙ και ΤΕΙ με εντολή Σαμαρά

πανεπιστήμιο-ιωαννίνωνΣτο «μικροσκόπιο» του υπουργείου Οικονομικών μπαίνουν οι Ειδικοί Λογαριασμοί Κονδυλίων Έρευνας των ΑΕΙ και ΤΕΙ ύστερα από εντολή του πρωθυπουργού. Με εντολή του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, ο υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ζήτησε από το Υπουργείο Οικονομικών τη διενέργεια διαχειριστικού και οικονομικού ελέγχου στους Ειδικούς Λογαριασμούς Κονδυλίων Έρευνας όλων των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ της χώρας, για τα τελευταία πέντε οικονομικά έτη.Οι ειδικοί λογαριασμοί των πανεπιστημίων «πρωταγωνιστούν» σε όλες τις καταγγελίες που γίνονται κατά καιρούς σε βάρος των διοικήσεων Πανεπιστημίων (ειδικά στην επαρχία), καθώς αποτελούν ταμεία εκτός κρατικού προυπολογισμού, σχετιζόμενους με τα κοινοτικά κονδύλια των Ιδρυμάτων.
Η είδηση αυτή αναμένεται να προκαλέσει επιπλέον αναστάτωση στην Ανώτατη Εκπαίδευση, καθώς ανοίγει ένα ακόμη «μέτωπο» στις ήδη τεταμένες σχέσεις που έχουν διαμορφωθεί ανάμεσα στα Πανεπιστήμια και την Πολιτεία με αφορμή την διαθεσιμότητα των διοικητικών τους υπαλλήλων.

Παρά το γεγονός, μάλιστα, ότι η συντριπτική πλειονότητα των διοικητικών υπαλλήλων των οκτώ ιδρυμάτων που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα της διαθεσιμότητας απογράφθηκαν (οι 1.700 από τους 1.968), στο Πανεπιστήμιο Αθηνών η απεργία συνεχίζεται και την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ γενική συνέλευση με το ίδιο αίτημα γίνεται και στο Εθνικό Μετσόβιιο Πολυτεχνείο.

Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με πηγές από το Υπουργείο Παιδείας, οι διοικητικοί υπάλληλοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα στα 8 πανεπιστήμια θα είναι λιγότεροι από αυτούς που είχαν αρχικά ανακοινωθεί και δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τους 1.200 συνολικά.

Πηγή: epirusday.gr

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC