Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Πολιτική

Ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για το επίδομα και το «πάγωμα» του ΦΠΑ

%cf%84%cf%83%ce%b9%cf%80%cf%81%ce%b1%cf%82

Ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή ζητεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, λίγες μόνο ώρες μετά τις ενστάσεις που διατύπωσαν οι δανειστές για το έκτακτο βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους και το «πάγωμα» ΦΠΑ στα νησιά.

Στήριξη από όλες τις πτέρυγες της Βουλής στα μέτρα υπέρ των χαμηλοσυνταξιούχων και το «πάγωμα» του ΦΠΑ στα νησιά ζητεί μέσω ονομαστικής ψηφοφορίας στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, λίγες μόνο ώρες μετά τις ενστάσεις που διατύπωσαν οι δανειστές.

Όπως επιβεβαίωσε χθες ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, η συμπολίτευση θα καταθέσει σήμερα -κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας του Αλέξη Τσίπρα- αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας επί της τροπολογίας για τη διανομή εφάπαξ βοηθήματος σε χαμηλοσυνταξιούχους.

Η πρωτοβουλία αυτή εκλαμβάνεται ως απάντηση του πρωθυπουργού στην εμπλοκή που προέκυψε στην εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων απομείωσης του χρέους λόγω αντιδράσεων των δανειστών. Ουσιαστικά δηλαδή ο πρωθυπουργός καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις να αποκρούσουν αυτές τις πιέσεις. Όπως ανακοίνωσε, μάλιστα, ο κ. Ζαχαριάδης η συμπολίτευση θα θέσει σε ονομαστική ψηφοφορία και την προαναγγελθείσα ρύθμιση για το πάγωμα του συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά που πλήττονται από την προσφυγική κρίση. «Θέλουμε να αποτυπωθεί η ευρύτατη δυνατή πλειοψηφία» είπε ο κ. Ζαχαριάδης παρουσιάζοντας την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού. Όταν ρωτήθηκε δε προς τα πού στοχεύει αυτή η πολιτική κίνηση, ο κ. Ζαχαριάδης ανέφερε «προς όλες τις κατευθύνσεις». Άφησε μάλιστα και αιχμές για τη μέχρι τώρα στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι μέχρι τώρα υπήρξαν «διακυμάνσεις» στον δημόσιο διάλογο για το θέμα.

Εν τω μεταξύ, μήνυμα στους δανειστές ότι πρέπει να σεβαστούν τις θυσίες του ελληνικού λαού έστειλε από τη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος παράλληλα ανακοίνωσε την επέκταση του προγράμματος των σχολικών γευμάτων σε 30.000 μαθητές των δυτικών συνοικιών της πόλης.

Όλα όσα κάνουμε είναι απολύτως στο πλαίσιο της συμφωνίας με τους εταίρους, τόνισε ο κ. Τσίπρας, απαντώντας έτσι στις αιχμές για μονομερείς ενέργειες σε σχέση με το έκτακτο βοήθημα και υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται τα τελευταία χρόνια αντιμέτωπη με μια σειρά από ευρωπαϊκές κρίσεις.

«Οφείλουν όλοι να σεβαστούν τον ελληνικό λαό που επί επτά χρόνια αντιμετωπίζει όλα αυτά τα προβλήματα και κάνει όλες αυτές τις θυσίες. Καλούμε τους εταίρους να ανταποκριθούν στις δεσμεύσεις τους» είπε ο πρωθυπουργός και στη συνέχεια εξαπέλυσε βολές κατά της αντιπολίτευσης.

«Δεν είναι παράλογο να ακούμε τα ίδια επιχειρήματα από τους πιο ακραίους κύκλους των δανειστών μας. Είναι όμως παράλογο να ακούμε τα ίδια επιχειρήματα από την αντιπολίτευση. Αυτή δεν είναι αντιπολίτευση, είναι ΔΝΤ-πολίτευση» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας κάνοντας το σχετικό λογοπαίγνιο.

Ο κ. Τσίπρας είχε συνάντηση με τους έξι δημάρχους των δυτικών συνοικιών, «των κατά τεκμήριο πιο υποβαθμισμένων περιοχών της Θεσσαλονίκης, με τα υψηλότερα ποσοστά κοινωνικού αποκλεισμού και ανεργίας» όπως ο ίδιος ανέφερε.

Μετά το τέλος της συνάντησης ανακοίνωσε την επέκταση του προγράμματος των σχολικών γευμάτων σε 30.000 μαθητές και 151 δημοτικά σχολεία των περιοχών αυτών, κάνοντας λόγο για στοχευμένη πρωτοβουλία που εντάσσεται στον προϋπολογισμό του 2017 και έχει στόχο να αμβλύνει τα φαινόμενα σχολικής διαρροής και να βοηθήσει οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα ανεργίας.

«Όπου έχει εφαρμοστεί το βοήθημα έχει αντιμετωπιστεί το θέμα του υποσιτισμού παιδιών και το ζήτημα της σχολικής διαρροής. Πρωτοβουλία με πρωτοβουλία και με σκληρή προσπάθεια, παρά τις δυσκολίες εξαιτίας των δημοσιονομικών συνθηκών, προχωρούμε για την ανασυγκρότηση της χώρας. Προτεραιότητά μας είναι ο κόσμος του μόχθου» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

H ατζέντα της συζήτησης

Την ικανοποίησή τους για τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, τόσο για το περιεχόμενό της όσο και για τη μεγάλη διάρκειά της εξέφρασαν οι δήμαρχοι της δυτικής Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη συζητήθηκαν θέματα όπως το προσφυγικό, η σχολική στέγη, η υψηλή ανεργία στον δυτικό τομέα της πόλης, τα αντιπλημμυρικά έργα στο δυτικό μέτωπο, περιβαλλοντικά ζητήματα, οι αναπλάσεις, οι αστικές συγκοινωνίας, η επέκταση του μετρό κ.ά.

«Οφείλουμε να δηλώσουμε την ικανοποίησή μας για τον χρόνο που μας δόθηκε και για τον ουσιαστικό διάλογο που έγινε, ωστόσο θα είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι και ικανοποιημένοι όταν θα δούμε τις λύσεις επί των θεμάτων που θέσαμε» σχολίασε ο δήμαρχος του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρος Κυρίζογλου.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολιτική

Στην εναρκτήρια ομιλία του συνεδρίου ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «Σήμερα, η χώρα βρίσκεται εγκλωβισμένη σε διπλό κλοιό πανδημίας και ακρίβειας. Αλλά και εγκλωβισμένη από...

Πολιτική

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στην συζήτηση της βουλής που συστάθηκε έπειτα από το αίτημα του για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής. Αναφέρθηκε εκτενώς...

Πολιτική

Ψηφίστηκε η Ελληνογαλλική Συμφωνία από τη Βουλή Ψηφίστηκε από την Ελληνική Βουλή κατά πλειοψηφία η Ελληνογαλλική Αμυντική Συμφωνία. Μετά από ονομαστική ψηφοφορία και με...

Πολιτική

Η αύξηση των τιμών σε βασικά αγαθά αλλά και το ρεύμα έχει προβληματίσει ιδιαίτερα του πολίτες. Η αύξηση των τιμών σε συνδυασμό με τον...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC