Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Οικονομία

Πέμπτη η καταβολή του ΕΚΑΣ στο σύνολο των δικαιούχων

%ce%b5%ce%ba%ce%b1%cf%82

Έντονη ανησυχία προκλήθηκε χθες στους κόλπους των χαμηλοσυνταξιούχων του ΟΑΕΕ που λαμβάνουν ΕΚΑΣ, καθώς το επίδομα, μειωμένο έως και κατά 50%, δεν πιστώθηκε χθες στους λογαριασμούς τους. Οι αντιδράσεις και η αναστάτωση ήταν μεγάλες, με αποτέλεσμα το υπουργείο Εργασίας να εκδώσει ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία το επίδομα θα καταβληθεί στο σύνολο των περίπου 250.000 δικαιούχων, όλων των Ταμείων, την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για το ΕΚΑΣ μηνός Ιανουαρίου 2017, που μαζί με όλες τις συντάξεις έχει αποφασιστεί να πληρωθεί νωρίτερα, πριν από τις ημέρες των Χριστουγέννων. Και το οποίο, για το σύνολο του 2017 θα είναι δραματικά μειωμένο, έως και κατά 50%. Η κοινή υπουργική απόφαση βάσει της οποίας θα καταβληθούν τα νέα μειωμένα ποσά στους περίπου 260.000 δικαιούχους δεν έχει ακόμη δημοσιευθεί σε ΦΕΚ και αυτός ίσως να είναι ένας από τους λόγους για την καθυστέρηση στην καταβολή του μαζί με τις συντάξεις του ΟΑΕΕ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, οι κύριες συντάξεις επιβαρύνουν πλέον τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και θα καταβληθούν ως εξής:

• Σήμερα, 20 Δεκεμβρίου 2016 πληρώνονται οι συντάξεις όσων συνταξιούχων προέρχονται από τον ΟΓΑ και τον ΟΑΕΕ.

• Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016 πληρώνονται οι συνταξιούχοι που προέρχονται από τους λοιπούς φορείς (ΙΚΑ, ΝΑΤ) και το Δημόσιο.

Παράλληλα, οι επικουρικές συντάξεις (ΕΤΕΑΕΠ) θα καταβληθούν την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου, όπως και τα μερίσματα του ΜΤΠΥ για το διάστημα Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου.

Στις πληρωμές των συντάξεων ΟΓΑ περιλαμβάνεται και η καταβολή του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων.

Επίσης, την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016 θα πληρωθεί η δόση Δεκεμβρίου για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης. Την ίδια ημέρα, θα γίνει η πίστωση στους λογαριασμούς των 79.832 δικαιούχων των αντισταθμιστικών μέτρων για την περικοπή του ΕΚΑΣ το 2016.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οικονομία

Πληρωμή συντάξεων Δεκεμβρίου 2021 Έχει ξεκινήσει η καταβολή των των ποσών για κύριες και επικουρικές συντάξεις. Ειδικότερα, oι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων ανά Ταμείο είναι: -το...

Οικονομία

Συντάξεις Οκτωβρίου 2021 – οι ημερομηνίες πληρωμής για κάθε ταμείο Την Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι πληρωμές των κύριων και επικουρικών συντάξεων του Οκτωβρίου....

Οικονομία

  Στόχος είναι να δοθεί βιώσιμη λύση σε ληξιπρόθεσμες οφειλές που αποδεικνύεται εξαιρετικά δυσχερές να εισπραχθούν και να απεγκλωβιστούν ταυτόχρονα χιλιάδες ασφαλισμένοι του πρ....

Οικονομία

Εισφορές που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα καλούνται να πληρώσουν έως το τέλος του μήνα πάνω από 1,5 εκατ. ασφαλισμένοι, ελεύθεροι επαγγελματίες,...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC