Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Εκπαίδευση

Παρέμβαση εισαγγελέα για την απεργία επί πληρωμή του προσωπικού των ΑΕΙ

αειΠροκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθεί πώς το προσωπικό των ΑΕΙ ενώ απεργεί εξακολουθεί να πληρώνεται, διέταξε η εισαγγελέας Πρωτοδικών. Οι ίδιοι οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου της Αθήνας, πάντως, αποφάσισαν χθες να συνεχίσουν και την ερχόμενη εβδομάδα τις κινητοποιήσεις, πράγμα που σημαίνει ότι οι φοιτητές κατά πάσα πιθανότητα θα χάσουν και το εξάμηνο. Επίσης χθες η εισαγγελέας Παναγιώτα Φάκου διέταξε σχετική έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν διαπραχθεί αυτεπάγγελτα διωκόμενα αδικήματα όπως αυτό της απιστίας στην υπηρεσία.

Σχετική “ειδοποίηση” είχε στείλει γραπτώς σε όλα τα πανεπιστήμια τα οποία βρίσκονται σε κινητοποιήσεις και ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος στις 18 του μήνα, επισημαίνοντας στις αρμόδιες υπηρεσίες των ιδρυμάτων ότι θα πρέπει να μεριμνήσουν για την περικοπή αποδοχών των υπαλλήλων σε περίπτωση μη παροχής εργασίας και να ενημερώσουν σχετικά και το υπουργείο ως προς το εάν έχουν γίνει οι αντίστοιχες περικοπές.

Από την πλευρά του ο πρύτανης του Πανεπιστημίου της Αθήνας κ. Πελεγρίνης ενημέρωσε χθες ότι οι αποδοχές των απεργών θα περικοπούν και ότι ήδη με έγγραφό του στις 8 του μήνα ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του πανεπιστημίου να προχωρήσουν σε όλα το προβλεπόμενα από τον νόμο σχετικά με τη μισθοδοσία του προσωπικού κατά τις ημέρες της απεργίας, δηλαδή να περικοπούν οι αποδοχές του προσωπικού που απεργεί.

Πηγή: ethnos.gr

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC