Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
παραλίμνιο Ιωαννίνων φύτευση δέντρων
παραλίμνιο Ιωαννίνων φύτευση δέντρων

Ιωάννινα

Παραλίμνιο Ιωαννίνων – Φύτευση νέων δέντρων

Παραλίμνιο Ιωαννίνων – Φύτευση Νέων Δέντρων

Φύτευση δέντρων στην θέση των πλατάνων

Μικρό χρονικό διάστημα μετά την κοπή των δέντρων στην παραλίμνιο περιοχή φυτεύονται νέα δέντρα.

Τα πλατάνια που είχαν κοπεί διότι είχαν προσβληθεί από το μεταχρωματικό έλκος, αντικαθίστανται από σφενδάμια. Τα δέντρα τοποθετήθηκαν σήμερα το πρωί από το τμήμα πρασίνου του Δήμου Ιωαννιτών. Φυτεύτηκαν 9 τέτοιου είδους δέντρα στο παραλίμνιο Ιωαννίνων, στο σημείο “Δώδεκα”.

Δείτε ακόμα: Ιωάννινα Απάτη Μέσω Διαδικτύου 7.000 Ευρώ

Τα δέντρα αγοράστηκαν από πιστοποιημένο φυτώριο στη χώρα. Δύνανται να αναπτυχθούν γρήγορα και να αποκαταστήσουν την εικόνα στην παραλίμνιο καθώς το φύλλωμά τους είναι όμοια με του πλατάνου.

«Θα καλύψουμε όλα τα κενά που δημιουργήθηκαν μετά την κοπή των πλατάνων. Το πρώτο και σημαντικότερο είναι να ανακοπεί η νόσος του μεταχρωματικού έλκους. Να σώσουμε την υπόλοιπη δενδροστοιχία» τόνισε σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Αριστείδης Παππάς σημειώνοντας ότι το τμήμα πρασίνου έχει εντοπίσει δύο ακόμη δέντρα τα οποία είναι πιθανό να έχουν νοσήσει και τα παρακολουθεί.

Πέρα από την φύτευση των νέων δέντρων το τμήμα πρασίνου θα προχωρήσει και στην απομάκρυνση των κορμών που έχουν μείνει από τα πλατάνια που κόπηκαν, με τη χρήση ειδικού μηχανήματος, καθώς είναι αδύνατο να ξεριζωθούν.

Επίσης άμεσα θα γίνει η κοπή ενός πεύκου που έχει πέσει στα τείχη του Κάστρου.

Στην παραλίμνιο περιοχή έχουν τοποθετηθεί καινούρια και περισσότερα καλαθάκια απορριμμάτων. Ακολούθως ο αντιδήμαρχος Αριστείδης Παππάς απηύθυνε για μία ακόμη φορά έκκληση στους συμπολίτες να μεριμνούν για την καθαριότητα της περιοχής.

Οι εικόνες που παρατηρήθηκαν το τελευταίο χρονικό στην παραλίμνιο περιοχή με την αύξηση των απορριμμάτων κατέστησε αδήριτη ανάγκη την τοποθέτηση επιπλέον κάδων. Ωστόσο η έκκληση που απευθύνεται στους πολίτες είναι σαφής. Δεν χρειάζονται περισσότεροι κάδοι αλλά λιγότερα σκουπίδια.

Η εικόνα της παραλιμνίου περιοχής των Ιωαννίνων χρήζει φροντίδας και περιποίησης. Πέραν των προσπαθειών του δήμου, ο κάθε πολίτης οφείλει να σέβεται την περιοχή και να φροντίζει για την μείωση των απορριμμάτων.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιωάννινα

O Νίκος Οικονομόπουλος έρχεται στα Ιωάννινα την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο ΕΗΜ – Φροντζου  Ο Νίκος Οικονομόπουλος, η Απόλυτη Φωνή, μετά από μία απίστευτη...

Ιωάννινα

50 χρόνια κλείνει φέτος ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στην ελληνική δισκογραφία!  Και τα γιορτάζει μαζί μας, με μια μεγάλη συναυλία – γιορτή στο Θέατρο Ε.Η.Μ...

Ιωάννινα

Ο Γιάννης Κότσιρας και ο Μίλτος Πασχαλίδης στο θέατρο Φρόντζου στις 2 Σεπτεμβρίου, Σάββατο. Δημιουργικές διασκευές γεμάτες φαντασία και πάθος, καινούργια και παλιά τους...

Ιωάννινα

Oι ΜΕΛΙSSES με περισσότερα από 1500 live στο ενεργητικό τους αποδεικνύουν ότι το δυνατό τους χαρακτηριστικό παραμένει η επαφή τους με τον κόσμο. Το...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC