Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Εκπαίδευση

Πρόγραμμα Mentoring Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την υποστήριξη των φοιτητών και αποφοίτων του σε θέματα σταδιοδρομίας

πρόγραμμα Mentoring του Πανεπιστημίου ΙωαννίνωνΗ Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Γραφείο Διασύνδεσης, τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας και το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης, στο πλαίσιο δράσεων που υλοποιεί για την υποστήριξη των φοιτητών και αποφοίτων του Ιδρύματος σε θέματα απασχόλησης, σταδιοδρομίας και επιχειρηματικότητας και έχοντας ήδη ολοκληρώσει με επιτυχία τον 1ο κύκλο του Προγράμματος Mentoring στο προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος, ξεκινάει την υλοποίηση του 2ου κύκλου του Προγράμματος Mentoring του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014.

Το Πρόγραμμα Mentoring απευθύνεται σε τελειόφοιτους και μεταπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και σε επαγγελματίες, επιχειρηματίες με πλούσια επαγγελματική εμπειρία και αποτελεί μια ευκαιρία για τη δημιουργία μιας σχέσης συνεργασίας μεταξύ δύο ατόμων, φοιτητή και επαγγελματία, η οποία θα επιτρέπει την ανταλλαγή εμπειριών, απόψεων, πληροφοριών και πρακτικών συμβουλών για ένα συγκεκριμένο τομέα επαγγελματικής δραστηριοποίησης.

Σκοπός του προγράμματος Mentoring του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων είναι η υποστήριξη τελειόφοιτων φοιτητών στη διαχείριση της προσωπικής και επαγγελματικής τους ανάπτυξης, έτσι ώστε να μεγιστοποιήσουν τις προοπτικές τους και να εξελίξουν τις δεξιότητες τους.

Επιμέρους στόχοι του προγράμματος Mentoring είναι:

– να δώσει στον καθοδηγούμενο φοιτητή μια ευρύτερη εικόνα του εργασιακού περιβάλλοντος και να διερευνήσει νέες προοπτικές επαγγελματικής ανάπτυξης

– να προσφέρει στον καθοδηγούμενο την ευκαιρία μάθησης και εξάσκησης σε τεχνικές ένταξης στην αγορά εργασίας

– να δημιουργήσει προοπτικές επιχειρηματικής ανάπτυξης και προόδου

– να προσφέρει στον καθοδηγούμενο γνώσεις και εμπειρίες για την ανάπτυξη του προσωπικού του σχεδίου ανάπτυξης (career planning)

– να διευρύνει το δίκτυο επαφών του καθοδηγούμενου

Στην προσπάθεια αυτή, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων καλεί επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα να γίνουν εθελοντές Μέντορες (Mentors) και να καταστούν πηγή έμπνευσης για νέους ανθρώπους. Συμμετέχοντας στο Πρόγραμμα Mentoring θα συμβάλλουν στη δημιουργία μιας πλούσιας δεξαμενής γνώσης και εμπειρίας στηρίζοντας όχι μόνο τους φοιτητές αλλά και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Οι Μέντορες (Mentors) μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για ένταξή τους στο Πρόγραμμα Mentoring έως τις 2 Δεκεμβρίου 2013, ενώ οι φοιτητές (Mentees) έως τις 25 Νοεμβρίου2013.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα Mentoring μπορείτε να επισκεφτείτε τον ιστότοπο της ΔΑΣΤΑ (https://dasta.uoi.gr -Ενότητα: δράσεις) ή να επικοινωνήσετε με την κ. Έφη Γερωνυμάκη, Υπεύθυνη της Δομής Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας και Συντονίστρια του Προγράμματος Mentoring του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (email: [email protected], τηλ. 2651007278).

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άρτα

Η «Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας» και το «Γραφείο Καινοτομίας» του ΤΕΙ Ηπείρου διοργανώνουν στους Κωστακιούς  Άρτας στις 13-14/09/2013 το 1ο Διεθνές Συνέδριο Εφαρμοσμένης Καινοτομίας «Προβλήματα και προοπτικές...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC