Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Διεθνή

Σκάνδαλο οδήγησε την ολλανδική κυβέρνηση σε παραίτηση

Η ολλανδική κυβέρνηση υπό τον Μαρκ Ρούτε παραιτήθηκε την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου εξαιτίας σκανδάλου που αφορά οικογενειακά επιδόματα. Για «αδικία άνευ προηγουμένου» που πλήττει αναρίθμητες οικογένειες κάνει λόγο έκθεση εξεταστικής επιτροπής.

Σύμφωνα με τα διεθνή δίκτυα, ο Rutte κάλεσε σε συνεδρίαση το Υπουργικό του Συμβούλιο στη Χάγη, όπου οι υπουργοί αποφάσισαν να παραιτηθούν δύο μόλις μήνες πριν από τις προγραμματισμένες εκλογές. Μέχρι τότε οι υπουργοί θα παραμείνουν ως υπηρεσιακοί. 

Το σκάνδαλο

Η φορολογική υπηρεσία της Ολλανδίας κατηγόρησε χιλιάδες οικογένειες της χώρας διότι διεκδίκησαν επιδόματα για παιδιά μεταξύ των ετών 2013 και 2019, τα οποία δεν δικαιούνταν. Στη συνέχεια απαίτησε την αποπληρωμή δεκάδων χιλιάδων ευρώ, με αποτέλεσμα πολλές οικογένειες να οδηγηθούν στην οικονομική καταστροφή αλλά και σε πολλά διαζύγια. Μια κοινοβουλευτική αναφορά είχε χαρακτηρίσει «άδικη» την απόφαση καθώς δεν δόθηκε στους κατηγορούμενους η ευκαιρία να αποδείξουν την αθωότητά τους. 

Σύμφωνα με την αναφορά, ανακαλύφθηκαν άδικες κατηγορίες προς κάποιες οικογένειες, ενώ υπουργοί, νομοθέτες, δημόσιοι υπάλληλοι και δικαστές ευθύνονται για κακοδιαχείριση των υποθέσεων.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αρχική

«Η Ολλανδία θα σταματήσει να υποστηρίζει οικονομικά την Ελλάδα σε περίπτωση που το ΔΝΤ αποσύρει την συμμετοχή του από το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης», δήλωσε...

Ήπειρος

Οκτώ Ολλανδοί δημοσιογράφοι από τις μεγαλύτερες εφημερίδες και περιοδικά της Ολλανδίας, εξειδικευμένοι στο ταξιδιωτικό ρεπορτάζ, επισκέφτηκαν την Ήπειρο το Σάββατο όπου τους υποδέχτηκαν στελέχη...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC