Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Οικονομία

Σταθάκης: Δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η επαναφορά της υπόθεσης Γεωργίου

«Ορισμένες αποφάσεις της Δικαιοσύνης προκαλούν το κοινό αίσθημα, δημιουργούν εντάσεις και σχολιασμούς» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης ενώ έκανε αναφορά και στο θέμα της υπόθεσης Γεωργίου.

Ο υπουργός Ενέργειας έκανε πάντως λόγο για «σαφώς προσδιορισμένους ρόλους» μεταξύ νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας. «Επειδή η θεσμική διαδικασία είναι δεδομένη, πρέπει να την αντιμετωπίσουμε συγκεκριμένο θεσμικό τρόπο» δήλωσε.

Για Γεωργίου: Δεν είναι στις προθέσεις μας η επαναφορά της υπόθεσης

Όσον αφορά την απόφαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου να επανεξεταστεί η υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, ο κ. Σταθάκης δήλωσε ότι η κυβέρνηση πήρε όλα τα μέτρα που ήταν αναγκαία να πάρει (σ.σ έναντι των θεσμών). «Δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να επαναφέρει θέματα όπως του κ. Γεωργίου» ξεκαθάρισε.

Για σχέδιο Βαρουφάκη: Η προφορική ενημέρωση δεν έχει υπόσταση

Eρωτηθείς δε, για τις αναφορές του Γιάνη Βαρουφάκη περί ενημέρωσης για «το σχέδιο παράλληλων πληρωμών» ο κ. Σταθάκης, ανέφερε ότι «δεν είχα βρεθεί σε καμία σύσκεψη, συνάντηση, υπουργικό ή οικονομική ομάδα ή οτιδήποτε άλλο που να έχω δει κάποιο τέτοιο σχέδιο.

«Ποτέ και πουθενά δεν έχω δει μία σειρά αυτού του σχεδίου» σχολίασε κατηγορηματικά. «Ποτέ σε προφορικό λόγο… Δεν έχει καμία σημασία ή καμία υπόσταση (ο προφορικός λόγος)» διευκρίνισε. Σημειώνεται ότι ο κ. Βαρουφάκης είχε δηλώσει ότι είχε παρουσιάσει προφορικά το σχέδιο του IOU ήδη από το 2013 παρουσία του κ. Σταθάκη.

Εν αναμονή της έκθεσης του ΔΝΤ

Για την έκδοση νέων ομολόγων ο Γιώργος Σταθάκης δήλωσε ότι «μελετάμε το θέμα για να βρούμε την κατάλληλη χρονική στιγμή, με το καλύτερο δυνατό επιτόκιο». Τόνισε ότι αναμένει από τη σημερινή  συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Ταμείου να αναφέρει ότι το ελληνικό χρέος μπορεί να είναι βιώσιμο αν ληφθούν τα μέτρα που αποφασίστηκαν στο Eurogroup.

H συμφωνία για τη ΔΕΗ

Διευκρίνισε ότι «έχουμε συμφωνήσει για παραχώρηση του 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ». «Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καταδίκασε τη χώρα οριστικά και αμετάκλητα με το αιτιολογικό ότι όφειλε να άρει το μονοπώλιο στο λιγνίτη» εξήγησε ο υπουργός.

Διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν απώλειες εργασίας στη λιγνιτική παραγωγή ακόμη και αν παραχωρηθεί μια μονάδα σε ιδιώτη.

«Θέλουμε τη ΔΕΗ πυλώνα του συστήματος, θα έχει το 50% του ενεργειακού μας συστήματος, θα επιβιώσει» διαβεβαίωσε ακόμα όσον αφορά την κακή οικονομική κατάσταση της επιχείρησης.

Εξάλλου, ενόψει της ψήφισης του νέου νομοσχεδίου για τα αυθαίρετα ο Γιώργος Σταθάκης έκανε λόγο για τακτοποίηση αυθαιρέτων με κοινωνικά κριτήρια.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολιτική

«Με τα πρώτα οριστικά λουκέτα στις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις να είναι πια γεγονός και ενώ η ΕΛΣΤΑΤ επιβεβαιώνει την κατάρρευση τζίρου σε...

Οικονομία

Οικονομία Ύφεση 11,7% Τρίτο Τρίμηνο 2020. Οι οικονομικοί δείκτες καταδεικνύουν τις επιπτώσεις της πανδημίας στη χώρα μας. Πολύ μεγάλη η πτώση του ΑΕΠ το...

Οικονομία

Αύξηση 1,1% σημείωσε ο πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο εφέτος, έναντι αύξησης 1% που καταγράφηκε τον Σεπτέμβριο πέρυσι. Ειδικότερα, η αύξηση αυτή του γενικού δείκτη τιμών...

Πολιτική

Έκθεση που συνέταξε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τη μελέτη των επιπτώσεων της 10ετούς οικονομικής κρίσης τοποθετεί την Ελλάδα και την Ισπανία στις χειρότερες...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC