Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Κοινωνία

Στον εισαγγελέα η Σοφία Μπεκατώρου

Στα δικαστήρια βρίσκεται η Σοφία Μπεκατώρου προκειμένου να δώσει κατάθεση για τις δημόσιες καταγγελίες της για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη πριν από 23 χρόνια από υψηλόβαθμο παράγοντα της Ελληνικής  Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Η κ. Μπεκατώρου έφτασε στα δικαστήρια με την δικηγόρο της χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι καταγγελίες της κ. Μπεκατώρου προκάλεσαν την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της προϊσταμένης της εισαγγελίας Πρωτοδικών  Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου.

 Έτσι ο εισαγγελέας Νίκος Στεφανάτος, που ορίστηκε αρμόδιος να διενεργήσει την έρευνα, αφού μελέτησε  όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας ξεκίνησε άμεσα τη διερεύνηση της υπόθεσης με πρώτο μάρτυρα την Σοφία Μπεκατώρου.

Η έρευνα που ξεκίνησε σήμερα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχει προς το παρόν έντονα συμβολικό χαρακτήρα καθώς η πράξη που κατήγγειλε η κ. Μπεκατώρου, και αποτέλεσε την αφορμή για το άνοιγμα δικογραφίας, έχει παραγραφεί. Ωστόσο, η κίνηση και ο στόχος της Εισαγγελίας με έναυσμα όσα ισχυρίστηκε η Ολυμπιονίκης είναι και να ερευνήσει διεξοδικά τη συγκεκριμένη υπόθεση αλλά και να βοηθήσει ώστε να έρθουν στην επιφάνεια πιο πρόσφατες περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης. Μία δικογραφία ανοιχτή, εκτιμούν νομικοί κύκλοι, θα μπορούσε να αποτελέσει κίνητρο για ένα ποινικά αξιοποιήσιμο «me too».

Στην περίπτωση της κ. Μπεκατώρου η καταγγελόμενη πράξη του παράγοντα της ιστιοπλοΐας έχει υποπέσει σε παραγραφή καθώς φέρεται να έγινε το 1998, όποιο κι αν είναι το αδίκημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας που καταγγέλεται, καθώς ο χρόνος παραγραφής είτε για ασέλγεια είτε για βιασμό ανέρχεται στα 15 χρόνια. Ωστόσο, για την Εισαγγελία έχει σημασία η σημερινή κατάθεση της κ. Μπεκατώρου ειδικά αν αποτελέσει αφορμή για καταγγελίες αθλητριών και αθλητών που υπέστησαν αντίστοιχες βίαιες συμπεριφορές από πρόσωπα που ο ρόλος τους ήταν κομβικής σημασίας για την επαγγελματική πορεία τους.

Ενδεικτικό είναι άλλωστε το γεγονός πως μετά τις καταγγελίες της, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλιώτας απέστειλε εγκύκλιο προς όλες τις εισαγγελικές αρχές της χώρας ζητώντας από τους εισαγγελείς να ενεργούν με ταχύτητα σε καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση και να ενθαρρύνουν το θύμα να μιλήσει, επισημαίνοντας, παράλληλα την ανάγκη διατήρησης του τεκμηρίου της αθωότητας για τους κατηγορουμένους.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοινωνία

Συνελήφθη την Κυριακή, στη Σάμο όπου διαμένει, μετά από ένταλμα σύλληψης της εισαγγελίας, ο προπονητής που κατηγορείται ότι βίασε την 11χρονη τότε (21χρόνη σήμερα)...

Ήπειρος

Φάρσα απεδείχθη τελικά το τηλεφώνημα αγνώστου για τοποθέτηση βόμβας στο δικαστικό μέγαρο  Πρέβεζας. Μέχρι να γίνει η σχετική έρευνα οι αρχές προχώρησαν στην εκκένωση...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC