Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Κοινωνία

Συνελήφθη για βιασμό ο προπονητής της 11χρονης αθλήτριας

Συνελήφθη την Κυριακή, στη Σάμο όπου διαμένει, μετά από ένταλμα σύλληψης της εισαγγελίας, ο προπονητής που κατηγορείται ότι βίασε την 11χρονη τότε (21χρόνη σήμερα) αθλήτρια της ιστιοπλοΐας, την ιστορία της οποίας αποκάλυψε η Σοφία Μπεκατώρου, όπως έκανε γνωστό με ανανκοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ.

Ο 38χρονος σήμερα προπονητής, συνελήφθη για βαρύτατες κατηγορίες που φαίνεται να τελέστηκαν πριν από 9 χρόνια, όταν το θύμα ήταν 11 ετών.

Η υπόθεση καταγγέλθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Νίκο Στεφανάτο από την Ολυμιονίκη Σοφία Μπεκατώρου που κατέθεσε, πρώτη μάρτυρας, στο πλαίσιο της έρευνας που ξεκίνησε με αφετηρία όσα η Ολυμιονίκης υποστήριξε για βιασμό της από παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας. Η κ. Μπεκατώρου έδωσε τα στοιχεία της υπόθεσης στον κ. Στεφανάτο, κατόπιν συνεννόησης που είχε με την 20χρονη,σήμερα, αθλήτρια

Σε βάρος του προπονητή που συνελήφθη και θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία αμέσως μόλις φθάσει από την Σάμο, ασκήθηκε ποινική δίωξη για βαρύτατες κακουργηματικού βαθμού κατηγορίες που αφορούν: βιασμό κατ’ εξακολούθηση και αποπλάνηση ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση και κατάχρηση σε ασέλγεια.

Της έκδοσης του εντάλματος προηγήθηκαν οι καταθέσεις τόσο της 20χρονης αθλήτριας όσο και των γονιών της που ελήφθησαν από τον κ. Στεφανάτο τα τελευταία 24ωρα κάτω από άκρα μυστικότητα για την προστασία του θύματος.

Αρνείται τον βιασμό  

Πάντως, με δηλώσεις του στα ΜΜΕ, ο προπονητής αρνείται ότι βίασε την αθλήτρια, υποστηρίζοντας ότι έπειτα και από παρότρυνση της μητέρας της ανήλικης, οι δύο τους είχαν σχέση που θα κατέληγε σε γάμο, με τη νεαρή αθλήτρια να είναι ερωτευμένη μαζί του. Παράλληλα, υποστήριξε ότι η μητέρα έσπρωξε την κόρη της σε αυτόν, επειδή ήξερε ότι διαθέτει χρήματα. 

Η υπόθεση 12χρονης αθλήτριας της πάλης

Εντωμεταξύ, με επιστολή τους στην ΕΡΤ,  γονείς αθλήτριας της πάλης, η οποία έπεσε θύμα αποπλάνησης του 47χρονου προπονητή της στην Ανατολική Αττική,  προτρέπουν και άλλους γονείς να μιλήσουν.

Η υπόθεση συγκλόνισε τον χώρο της πάλης, με τον προπονητή να έχει ήδη καταδικαστεί, πριν 4 χρόνια ,και να εκτίει ποινή φυλάκισης. 

Με την επιστολή τους οι γονείς του κοριτσιού περιγράφουν, την αποπλάνηση της κόρης τους.

Η μητέρα του ανήλικου κοριτσιού έφθασε στο σημείο να κάνει τον ντεντέκτιβ για να καταλάβει τι συνέβαινε μεταξύ κόρης και προπονητή. Τότε πήγε και μίλησε στον προπονητή κι όταν του ζήτησε να μείνει μακριά εκείνος, όπως λέει, απάντησε: «κάνεις κακό στο παιδί σου, άφησε την ελεύθερη».

Όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ η συνήγορος της οικογένειας Ειρήνη Μαρουπα, “η μητέρα προσπάθησε να σώσει το παιδί της, αυτός δεν το έκανε και ακολούθησε η καταγγελία».

Μετά από γυναικολογικές εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι το ανήλικο κορίτσι είχε ολοκληρωμένες σχέσεις και η υπόθεση οδηγήθηκε στα δικαστήρια. Οι γονείς μέσω επιστολής που έστειλαν αποκλειστικά στην ΕΡΤ περιγράφουν την αποπλάνηση της κόρης τους, τονίζοντας:

«Ο προπονητής της εκμεταλλεύτηκε τον παιδικό της ενθουσιασμό και μετέτρεψε την ανάγκη της για αποδοχή, σε σεξουαλική πράξη. 12 ετών ήταν ακόμα παιδί, δεν είχε την ωριμότητα να αποφασίσει τι είναι ωφέλιμο γι’ αυτήν. Αυτή η διαστροφή με την δικαιολογία «τα ήθελε, η ανήλικη» πρέπει να ξεριζωθεί από την ελληνική κοινωνία».

Ιδιόχειρο γράμμα της 12χρονης προς τον προπονητή της, ήταν ένα από τα στοιχεία που κατατέθηκε στο δικαστήριο. Η δικηγόρος της οικογένειας επισημαίνει ότι παράγοντες της ομοσπονδίας είχαν ενημερωθεί από τον τότε υπεύθυνο διαιτησίας για τη συμπεριφορά του προπονητή από το 2012 και δεν τον είχαν απομακρύνει.Στην επιστολή που έστειλαν οι γονείς στην ΕΡΤ.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοινωνία

Στα δικαστήρια βρίσκεται η Σοφία Μπεκατώρου προκειμένου να δώσει κατάθεση για τις δημόσιες καταγγελίες της για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη πριν από 23 χρόνια...

Αθλητισμός

Καμία σκέψη να αποχωρήσει από τον ΠΑΣ Γιάννινα δεν κάνει ο Σάκης Τσιώλης, ο οποίος έχει τη στήριξη της διοίκησης και περιμένει και την...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC