Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους
νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους

Κοινωνία

Στο τραπέζι νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους

Στο τραπέζι νέα μέτρα για ανεμβολίαστους

Τα τελευταία 24ωρα εντοπίζεται ραγδαία αύξηση των νεκρών και των διασωληνωμένων με κορωνοϊό. Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας καθιστά αναγκαία τη λήψη νέων μέτρων.

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων βρίσκονται μέτρα που θα περιορίσουν κατά κύριο λόγο τους ανεμβολίαστους.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ανακοινώθηκαν 7.287 νέα κρούσματα κατά το τελευταίο 24ωρο. Ενώ σημειώθηκαν 105 θάνατοι, με τους διασωληνωμένους ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας να ανέρχονται σε 608.

η κυβέρνηση εξετάζει δύο πιθανά σενάρια. Το πρώτο είναι να κορυφωθεί η πανδημία στις αρχές Δεκεμβρίου. Και το δεύτερο και πιο «κακό» σενάριο είναι να κορυφωθεί μετά τα Χριστούγεννα. 

Παράλληλα είναι πιθανό να επιβληθούν νέοι περιορισμοί σε ανεμβολίαστους προκειμένου να αποφευχθεί ένα γενικό lockdown. 

Σε πρώτη φάση θα συζητηθεί ο αποκλεισμός των ανεμβολίαστων και από τους μικτούς χώρους εστίασηςδηλαδή θα τους επιτρέπεται μόνο το take away. 

Παράλληλα θα υπάρξει αποκλεισμός των ανεμβολίαστων από τις αγορές εντός των εμπορικών καταστημάτων, οι οποίοι θα μπορούν να κάνουν ψώνια μόνο με click away. 

Στο τραπέζι αν χρειαστεί θα μπει και το rapid test για ανεμβολίαστους στα σούπερ μάρκετ, αλλά αυτό εκτιμάται ότι θα είναι το τελευταίο μέτρο που θα ληφθεί. 

Διαμαρτυρία Στην Κεντρική Πλατεία Ιωαννίνων

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοινωνία

Νέο αρνητικό ρεκόρ σημειώθηκε σήμερα με 28.828 κρούσματα ενώ στα Ιωάννινα εντοπίστηκαν 369 κρούσματα. Η επιδημιολογική εικόνα επιδεινώνεται με τον Υπ. Υγείας να ανακοινώνει...

Κοινωνία

Με την επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον και τη ραγδαία αύξηση και κορύφωση των κρουσμάτων η κυβέρνηση θα προβεί στη λήψη επιπλέον μέτρων. Η ανακοίνωση...

Κοινωνία

Τα νέα μέτρα θέτουν περιορισμούς στη διασκέδαση Το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν 9.284 κρούσματα, με τα 4,038 να εντοπίζονται στην Αττική. Η επιδημιολογική αυτή εικόνα...

Κοινωνία

Ο Υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης δήλωσε πως λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου αλλά και της υψηλής κοινωνικής κινητικότητας θα πρέπει να ληφθούν μέτρα. Όπως...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC