Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
Συνάντηση Μωυσή Ελισάφ Στέλιου Πέτσα
Συνάντηση Μωυσή Ελισάφ Στέλιου Πέτσα

Ιωάννινα

Συνάντηση Μωυσή Ελισάφ Στέλιου Πέτσα, Πρόγραμμα Τρίτσης

Συνάντηση Μωυσή Ελισάφ – Στέλιου Πέτσα, Συζητήθηκε το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ συναντήθηκε στην Αθήνα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα.

Η συνάντηση Μωυσή Ελισάφ και Στέλιου Πέτσα στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάλυση αναπτυξιακών ζητημάτων που αφορούν την πολιτισμική αναβάθμιση. Το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων με τους δύο να αναλύουν την αξία του προγράμματος για την χρηματοδότηση σημαντικών έργων προόδου.

Ο Δήμος Ιωαννιτών έχει υποβάλλει ήδη προτάσεις για σημαντικά έργα. Σκοπός είναι να υπάρξει γρήγορη αξιολόγηση ώστε να προχωρήσει στην υλοποίηση των έργων.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε διεξοδικά στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας τονίζοντας ότι μετά την δίμηνη παράταση που δόθηκε, πρέπει να υπάρξει μέριμνα για τη νέα προκήρυξη ώστε να μην δημιουργούνται μεγάλα χρονικά κενά για τους Δήμους.

Παράλληλα τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της τοπικής αυτοδιοίκησης και του Δήμου Ιωαννιτών με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Τέλος ενημέρωσε τον Αν. Υπουργό για τα σοβαρά προβλήματα που έχει προκαλέσει η πανδημία στα νομικά πρόσωπα του Δήμου. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι το Πνευματικό Κέντρο και τον ΟΚΠΑΠΑ, επισημαίνοντας την ανάγκη για έκτακτη χρηματοδότησή τους ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες.

Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης

Ο Δ. Ιωαννιτών προχωρά στην δημιουργία νέων έργων και το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” είναι αναγκαίο για την υλοποίηση αυτών των έργων.

Δείτε ακόμα: Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης Προοπτικές Και Προβλήματα

Το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης αφορά την ανάπτυξη των τοπικών κοινοτήτων. Περιλαμβάνει διάφορους αναπτυξιακούς άξονες και στοχεύει στην αναβάθμιση των δήμων τόσο περιβαλλοντικά όσο και πολιτισμικά. Η τελευταία τροποποίηση του των προσκλήσεων του προγράμματος αφορά τον περιβαλλοντικό άξονα και έχει τίτλο «Χωριστή Συλλογή Βιοαποβλήτων, Γωνιές Ανακύκλωσης και Σταθμοί
Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων».

Ένας ακόμα σημαντικός άξονας είναι η “ψηφιακή σύγκλιση”. Σε αυτόν τον άξονα δικαιούχοι δεν είναι μόνο οι δήμοι αλλά και οι περιφέρεις.

Οι περιφέρειες συμμετέχουν και στο πρόγραμμα των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση. Ο άξονας «Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός» με τίτλο «Ελλάδα 1821 – Ελλάδα 2021» έχει περιθώριο υποβολής αιτήσεων μέχρι τις 31 Μαϊου 2021.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιωάννινα

Την σύμβαση για την κατασκευή ισόπεδων κυκλικών κόμβων υπέγραψε σήμερα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ με τον ανάδοχο του έργου. Το έργο είναι ενταγμένο...

Ιωάννινα

Ιωάννινα – Εργασίες για τον μεγάλο δακτύλιο με στόχο το έργο να παραδοθεί έως το 2023. Σε πλήρη ανάπτυξη είναι τα εργοτάξια στον μεγάλο...

Ιωάννινα

Συνάντηση Ελισάφ – Χαρδαλιά για το στρατόπεδο Βελισσαρίου Συνάντηση για το ζήτημα παραχώρησης του στρατοπέδου Βελισσαρίου. Πρόκειται για ένα αίτημα το οποίο εντοπίζεται πίσω...

Ιωάννινα

Έργα αναβάθμισης στο νησί Ιωαννίνων Τη σύμβαση για την αναβάθμιση υποδομών στη Δημοτική Ενότητα Νήσου υπέγραψε σήμερα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων με τον ανάδοχο του...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC