Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
Συνελήφθη ο Γιάννης Λαγός στις Βρυξέλλες
Συνελήφθη ο Γιάννης Λαγός στις Βρυξέλλες

Πολιτική

Συνελήφθη ο Γιάννης Λαγός στις Βρυξέλλες

Συνελήφθη ο Γιάννης Λαγός στις Βρυξέλλες

Συνελήφθη ο Γιάννης Λαγός στις Βρυξέλλες, στο σπίτι του μετά το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής Λαγός θα οδηγηθεί για 48 ώρες στα κρατητήρια βελγικού αστυνομικού τμήματος και έπειτα θα βρεθεί ενώπιον δικαστή ο οποίος και θα αποφασίσει εάν θα εκδοθεί ή όχι στην Ελλάδα.

Η εντολή σύλληψης που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να αναιρεθεί από οποιαδήποτε άλλη αρχή καθώς έχει διεθνή ισχύ.

Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης

Εκδόθηκε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σε βάρος του ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού σήμερα, Μεγάλη Τρίτη. Πριν το ένταλμα σύλληψης είχε προηγηθεί η άρση της ασυλίας του από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε εχθές, Δευτέρα το απόγευμα και το αποτέλεσμα ήταν καταιγιστικό για τον Γιάννη Λαγό. Όπως μας έγινε γνωστό 658 ψήφισαν υπέρ της άρσης ενώ 25 κατά.

Για να φτάσουν στην ψήφιση της άρσης προηγήθηκε η εισήγηση της επιτροπής JURI, επιτροπή νομικών θεμάτων, η οποία με 22 ψήφους υπέρ και 2 κατά.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Λαγός έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 13 ετών για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και οπλοκατοχή, ενώ έχει και δεύτερη καταδίκη εννέα μηνών με αναστολή για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο Συνεργείο το 2013. Καταδικάστηκε για διεύθυνση εγκλαματικής οργάνωσης μαζί με τον Νίκο Μιχαλολιάκο,Χρήστο Παπά, Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο και Αρτέμη Ματθαιόπουλο. Να τονίσουμε σε αυτό το σημείο ότι ο Χρήστος Παππάς είναι φυγόποινος.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Γιάννης Λαγός παρακολουθούνταν στενά από την αστυνομία των Βρυξελλών.

Ο Γιάννης Λαγός είναι Έλληνας πολιτικός καταδικασθείς για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Διατελεί ευρωβουλευτής της Ελλάδος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και είναι πρόεδρος της ΕΛΑΣΥΝ. Υπήρξε επί σειρά ετών στέλεχος κόμματος Χρυσή Αυγή. Ακόμη φέρεται εμπλεκόμενος στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ακόμη, έχει δεχθεί κατηγορίες στο παρελθόν για εκβιασμούς, μαστροπεία, προστασία μαγαζιών, παράνομη οπλοφορία και σπάσιμο επιταγών.

Δείτε ακόμα: Η ΕΕ Κινείται Νομικά Κατά Της Astrazeneca

Η Ευρωπαϊκή Ένωση – ΕΕ κινείται νομικά κατά της Astrazeneca καθώς η εταιρία δεν τήρησε την συμφωνία των δύο για την παράδοση δόσεων του εμβολίου. Με επίσηση ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταδικάζει την μη τήρηση των συμφωνηθέντων και οδηγείται στα δικαστήρια.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιωάννινα

Συνελήφθη προχθές (04-06-2022) το βράδυ στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές και...

Άρτα

Συνελήφθη οδηγός φορτηγού με το οποίο μετέφερε τα ναρκωτικά και συνεργός του που λειτουργούσε ως προπομπός με μοτοσικλέτα Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε επιπλέον ημεδαπός...

Ιωάννινα

Ιωάννινα – Σύλληψη ημεδαπών για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών Στη σύλληψη δύο (2) ατόμων ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών...

Κοινωνία

Σύλληψη κυκλώματος για εισαγωγή λαθραίων ποτών από τη Βουλγαρία Η εισαγωγή λαθραίων αλκοολούχων ποτών είναι ένα φαινόμενο που αυξάνεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια. Η...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC