Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Ιωάννινα

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων & λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ιωαννίνων: Όλοι στην απεργία 6/11 και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

έμποροιΤο τελευταίο χρονικό διάστημα έχουμε μια σειρά εξελίξεις και μέτρα στους χώρους του εμπορίου και των υπηρεσιών στην πόλη μας που φέρνουν σε ακόμα πιο δεινή κατάσταση τους εργαζόμενους σε αυτές αλλά προμηνύουν επιπτώσεις και για το σύνολο της εργατικής τάξης. Στα καταστήματα SPRIDER με μια κίνηση εντυπωσιασμού μέσα σε μια ώρα πανελλαδικά όλα τα καταστήματα μπήκαν σε καθεστώς αναστολής λειτουργίας αφήνοντας κυριολεκτικά στο δρόμο 800 εργαζόμενους και τις οικογένειες τους.

Τα super market OLA προχώρησαν σε απολύσεις εργαζομένων και σε τρομοκράτηση τους από την εργοδοσία όταν αντέδρασαν σε αυτή την επίθεση.

Η πολυεθνική PRAKTIKER με τη λήξη της επιχειρησιακής σύμβασης στις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή νέας αξιώνει μειώσεις στους εναπομείναντες εργαζόμενους μετά το μπαράζ απολύσεων που έχει κάνει το τελευταίο διάστημα.

Τα super market ΠΑΜΒΩΤΙΣ συνεχίζουν να έχουν τους εργαζόμενους απλήρωτους για μεγάλο χρονικό διάστημα την ίδια ώρα που προσπαθούν να τα πουλήσουν, με άγνωστο προς το παρών το μέλλον των εργαζομένων.

Οι μεγάλοι πολυεθνικοί όμιλοι προχωρούν σε ατομικές συμβάσεις στους εργαζόμενους που προσλαμβάνουν ενώ ταυτόχρονα προλειαίνουν το έδαφος για άνοιγμα 7 Κυριακές το χρόνο σύμφωνα με το δικαίωμα που τους δίνεται από το νόμο.

Ο κατάλογος δεν θα έχε τελειωμό και θα χειροτερεύει αν όλοι μαζί οι εργαζόμενοι συσπειρωμένοι στο σωματείο μας δεν αγωνιστούμε ενωμένοι, αποφασισμένοι. Σπάμε το φόβο, τη μοιρολατρία. Κανένας μόνος του. Καμιά επίθεση των επιχειρηματιών σε κανένα χώρο να μην μείνει αναπάντητη. Υπάρχουν οι δυνατότητες για να εμποδίσουμε τα νέα αντεργατικά μέτρα, την βαρβαρότητα. Είναι η πάλη και η λαϊκή συμμαχία με όλους όσους υποφέρουν από τον κοινό εχθρό, τα μονοπώλια, τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που τις στηρίζουν, την πολιτική της Ε.Ε. Έχουμε δύναμη, μπορούμε να νικήσουμε.

Απάντηση σε αυτή την επίθεση είναι και η απεργία στις 6/11 που αναγκάστηκε να προκηρύξει η ΓΣΣΕ μετά την πίεση που άσκησαν Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και σωματείων που συσπειρώνονται στον ΠΑΜΕ.

 

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιωάννινα

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες: Σήμερα, μετά από 4 χρόνια καπιταλιστικής κρίσης και αλλεπάλληλων αντιλαϊκών πακέτων εμείς οι εργαζόμενοι έχουμε αρκετή εμπειρία για συμπεράσματα. Είναι άμεση ανάγκη να...

Ιωάννινα

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων & λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ιωαννίνων καταγγέλλει τη δολοφονική επίθεση των Χρυσαυγιτών σε βάρος μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Καταγγείλει...

Uncategorized

Καλούμε όλες και όλους  να συντονισθούν για την επιτυχία των απεργιακών συγκεντρώσεων  που θα πραγματοποιηθούν στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων ενόψει της 48ωρης πανδημοσιοϋπαλληλικής Απεργίας στις...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC