Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Ιωάννινα

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων & λοιπών Ι/Υ Ν. Ιωαννίνων. Όλοι στη συνέλευση του σωματείου, Δευτέρα 14/10 στις 8:30μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο

έμποροιΣυνάδελφοι, συναδέλφισσες: Σήμερα, μετά από 4 χρόνια καπιταλιστικής κρίσης και αλλεπάλληλων αντιλαϊκών πακέτων εμείς οι εργαζόμενοι έχουμε αρκετή εμπειρία για συμπεράσματα. Είναι άμεση ανάγκη να ξεφύγουμε από τη μέγγενη των αστικών ιδεολογημάτων.Δεν είναι δυνατόν σήμερα η «ανάπτυξη», η «ανταγωνιστικότητα», τα «ελλείμματα», που είναι τα κεντρικά προπαγανδιστικά όπλα της κυβέρνησης, της ΕΕ και του κεφαλαίου να γίνονται σημαία για το εργατικό κίνημα.

Μας θέλουν στη δουλειά με 300 ευρώ. Προετοιμάζουν το έδαφος με νέα μέτρα για να επιβάλουν τους νέους μισθούς πείνας. Ήδη σήμερα οι νέοι εργαζόμενοι δουλεύουν με 300 ευρώ ή και με λιγότερα σύμφωνα με τους νέους νόμους.

Η μεγαλοεργοδοσία στο εμπόριο αξιώνει μειώσεις μισθών 13% στην κλαδική σύμβαση και ήδη σε επιχειρήσεις που υπάρχουν επιχειρησιακές συμβάσεις οι εργοδότες καταγγέλλουν τις συμβάσεις αυτές έχοντας ως στόχο μειώσεις μισθών αντίστοιχες της κλαδικής ή ίσως και μεγαλύτερες. Προχωρούν στην απελευθέρωση του ωραρίου, των απολύσεων, στη κατάργηση της κυριακάτικης αγρίας. Καταργούν τις επικουρικές συντάξεις, τσακίζουν το εφάπαξ, ετοιμάζουν νέες μειώσεις στις κύριες συντάξεις, επιπλέον μειώσεις στις εργοδοτικές εισφορές. Πιο πρόσφατο παράδειγμα στα εκατοντάδες που υπάρχουν στο κλάδο μας είναι το κλείσιμο των SPRIDER STORES που πέταξαν στο δρόμο 800 εργαζόμενους. Μια επιχείρηση που το εργοδοτικό σωματείο είχε υπογράψει 2 φορές μειώσεις μισθών για να «σωθεί» η επιχείρηση και να βάλουν όλοι μαζί πλάτη.

Να μην αποδεχτούμε τη νέα σφαγή των μισθών μας, τη χειροτέρευση της ζωής μας. Να απαντήσουμε συλλογικά, μαζικά, να σηκώσουμε το μπόι μας ψηλότερα, απαιτώντας όχι άλλες μειώσεις μισθών, ικανοποιητικές αυξήσεις στον μισθό μας.

Όλοι οι εργαζόμενοι να συμμετέχουμε στο κλαδικό σωματείο εμποροϋπαλλήλων και λοιπών ιδιωτικών υπαλλήλων που συσπειρώνεται στη γραμμή του ΠΑΜΕ μαζί με δεκάδες άλλα ταξικά σωματεία για να αγωνιστούμε για τα δικαιώματα μας.

Παίρνουμε μαζικά μέρος στην Γενική Συνέλευση του σωματείου τη Δευτέρα 14/10 στις 8:30μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο για να συζητήσουμε τα οξυμένα προβλήματα του κλάδου. Παίρνουμε απόφαση για την απεργία στις 23/10 που καλούν δεκάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και εκατοντάδες σωματεία σε όλη τη χώρα για να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα ότι δεν πάει άλλο η κατάσταση.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΚΡΙΣΗ

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

 

 

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιωάννινα

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουμε μια σειρά εξελίξεις και μέτρα στους χώρους του εμπορίου και των υπηρεσιών στην πόλη μας που φέρνουν σε ακόμα...

Ιωάννινα

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων & λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ιωαννίνων καταγγέλλει τη δολοφονική επίθεση των Χρυσαυγιτών σε βάρος μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Καταγγείλει...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC