Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Ήπειρος

Τράπεζες μηνύουν πολίτες ότι δήθεν τους εξαπάτησαν..!!

αρχείο λήψης (2)Την απαράδεκτη – ανάλγητη πρακτική ορισμένων τραπεζών προς τους πολίτες καταγγέλλει το Ινστιτούτο Καταναλωτών – Νέο ΙΝΚΑ, αφού, όπως αναφέρει, έχουν φθάσει να μηνύουν δανειολήπτες για απλήρωτα στεγαστικά δάνεια, συμβάσεις leasing ή δάνεια αγοράς αυτοκινήτων. 
Κι ενώ αρκετοί που έχουν προσφύγει κατά τραπεζών, έχουν δικαιωθεί στα Δικαστήρια και έχουν επιτύχει σημαντικές μειώσεις στα χρέη τους (μόλις χθες έγραψε ο «Π.Λ.» για δανειολήπτη που με απόφαση του Ειρηνοδικείου Ιωαννίνων διεγράφη το 78% (!)  των συνολικών οφειλών του), κάποια χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα δείχνουν το σκληρό πρόσωπο τους, απέναντι σε πολίτες που τα τελευταία χρόνια, λόγω οικονομικής κρίσης, ή έχουν υποστεί σημαντικές μειώσεις στους μισθούς τους ή το χειρότερο έχουν χάσει τη δουλειά τους.

Μηνύσεις!
Σα να μην έφθαναν οι παράνομες παρακρατήσεις ποσών από τους λογαριασμούς τους, χωρίς ούτε καν να ενημερώνουν, τώρα, όπως αναφέρει η καταναλωτική οργάνωση, οι τράπεζες καταθέτουν μηνύσεις ως εξαπατηθείσες (!) από τους πολίτες κατά τη σύναψη δανείων, τα οποία εν τέλει δεν μπόρεσαν οι τελευταίοι να αποπληρώσουν.
Όσον αφορά στα στεγαστικά δάνεια που δεν πληρώνονται, οι τράπεζες προβαίνουν σε επανεκτιμήσεις της αξίας των ακινήτων και μηνύουν για απάτη (!) τους καταναλωτές που τα έλαβαν.  Αντίστοιχα φαινόμενα παρατηρούνται και σε συμβάσεις που έχουν ως σκοπό την αγορά κινητών (όπως αυτοκινήτων).

Απαράδεκτο!
Το Νέο ΙΝΚΑ θεωρεί απαράδεκτη τη συμπεριφορά αυτή των τραπεζών και τις καλεί να σταματήσουν τέτοιου είδους ενέργειες «εκφοβισμού, καταστολής και παραβίασης των συνταγματικών δικαιωμάτων των καταναλωτών, καθώς η ποινικοποίηση αμιγώς συμβατικών σχέσεων τού αστικού δικαίου είναι πράξη εξ ολοκλήρου απαράδεκτη και αβάσιμη, που θίγει θεμελιώδη και κεφαλαιώδη συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών».
Επισημαίνει άλλωστε, ότι οι ίδιες οι τράπεζες χρέωναν με έξοδα ελέγχων τούς πολίτες – καταναλωτές που προσέρχονταν σε αυτές. «Αυτές χορηγούσαν επισκευαστικά δάνεια για νεότευκτες κατοικίες, δεν μπορούν σήμερα να δηλώνουν εξαπατηθείσες».
Με τη σχετική ανακοίνωση η οργάνωση των καταναλωτών:
– Καλεί τα πολιτικά κόμματα, τους βουλευτές και την πολιτική ηγεσία τού τόπου να τοποθετηθούν καθαρά και με νομοθετικές πρωτοβουλίες απέναντι στα νοσηρά αυτά φαινόμενα και να απαγορεύσουν ρητά τις διώξεις πολιτών, επειδή δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις συμβατικές τους υποχρεώσεις με τις Τράπεζες ή τους ιδιώτες δανειστές.
– Καλεί την ηγεσία της Δικαιοσύνης να γνωμοδοτήσει ειδικά επί των ζητημάτων ποινικοποίησης συμβατικών σχέσεων και να κλείσει το δρόμο στην τραπεζική αυθαιρεσία.
– Καλεί τους δικαστές, να κρίνουν με βάση την κατάσταση και τη βούληση του εντολέα τους ελληνικού λαού.
– Ζητά την κατάργηση του αδικήματος της έκδοσης μεταχρονολογημένης ακάλυπτης επιταγής, γιατί έχει καταστεί μέσο πίστης (συναλλαγματική) και όχι μέσο πληρωμής.

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Uncategorized

Η αγορά και οι καταναλωτές έχουν υποδεχθεί το εορταστικό κλίμα των ημερών με πολύ προβληματισμό λόγω των οικονομικών δυσκολιών που ταλαιπωρούν την πλειοψηφία των...

Αθλητισμός

Σχετικά με δημοσίευμα στο οποίο αναφέρεται ότι η ομάδα μας «εμπλέκεται σε υπόθεση διαφθοράς! και πιο συγκεκριμένα υπεξαίρεση μεγάλου ύψους», η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ...

Οικονομία

Το Ινστιτούτο Προστασίας Καταναλωτών επισημαίνει και συνιστά στους Έλληνες καταναλωτές να προτιμούν τα προϊόντα των τοπικών παραγωγών που μπορούν να ελέγχουν ευκολότερα, δίνοντας μεγάλη...

Οικονομία

Στις 5 Ιουνίου η ΕΚΠΟΙΖΩ συμμετείχε στην ακρόαση των φορέων από την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου σχετικά με το νομοσχέδιο για τους ενήμερους δανειολήπτες...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC