Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Οικονομία

ΤτΕ: Αμετάβλητη η ζήτηση δανείων μέχρι το τέλος του 2016

%cf%84%cf%84%ce%b5

Αμετάβλητα παρέμειναν τα κριτήρια χρηματοδότησης σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά, όσο και η ζήτηση για δάνεια το τρίτο τρίμηνο του έτους σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο. Την πεποίθηση ότι τα κριτήρια και η ζήτηση θα παραμείνουν στο ίδιο επίπεδο και κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου εκφράζουν οι τράπεζες στην σχετική έρευνα της ΤτΕ, για τις τραπεζικές χορηγήσεις.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας της Τράπεζας της Ελλάδος το γ’ τρίμηνο τόσο τα κριτήρια χορήγησης δανείων προς τις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις όσο και η ζήτηση για δάνεια από τις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις (ΜΧΕ) παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητα σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2016, εξέλιξη σύμφωνη με τις προσδοκίες που είχαν διατυπωθεί στην έρευνα του προηγούμενου τριμήνου.

Επιπλέον, οι τράπεζες πιστεύουν ότι τα κριτήρια και η ζήτηση θα παραμείνουν στο ίδιο επίπεδο και κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου του 2016.

Αμετάβλητοι παρέμειναν και οι όροι χορήγησης δανείων προς τις ΜΧΕ το τρίτο τρίμηνο του 2016.

Η αναλογία των αιτήσεων για επιχειρηματικά δάνεια που απορρίφθηκαν πλήρως παρέμεινε επίσης σταθερή σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Δάνεια προς νοικοκυριά

Τα κριτήρια χορήγησης δανείων προς νοικοκυριά, καθώς και η ζήτηση για στεγαστικά και για καταναλωτικά δάνεια, παρέμειναν το γ’ τρίμηνο 2016 σχεδόν αμετάβλητα σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2016, εξέλιξη σύμφωνη με τις προσδοκίες που είχαν διατυπωθεί στην έρευνα του προηγούμενου τριμήνου.

Τα κριτήρια χορήγησης και η ζήτηση δανείων προς νοικοκυριά αναμένεται να παραμείνουν στα ίδια επίπεδα και κατά τη διάρκεια του τετάρτου τριμήνου του 2016.

Σχεδόν αμετάβλητοι παρέμειναν και οι όροι χορήγησης δανείων το γ΄ τρίμηνο του 2016.

Η αναλογία των αιτήσεων για δάνεια προς νοικοκυριά που απορρίφθηκαν πλήρως αυξήθηκε ως ένα βαθμό σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οικονομία

Νέα πτώση, της τάξης του 2,3%, παρουσίασε η συνολική χρηματοδότηση της οικονομίας τον Αύγουστου, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος.ΕΛΛ+0,70% Ωστόσο...

Οικονομία

Διευρύνθηκε κατά 524 εκατ. ευρώ το έλλειμμα του Ισοζυγίου Τρεχουσών Συναλλαγών την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2018, αγγίζοντας τα 2,2 δισεκ. Ευρώ. Η εξέλιξη αυτή σύμφωνα...

Οικονομία

Μειωμένο εμφανίζεται το πρωτογενές πλεόνασμα του Προϋπολογισμού σε ταμειακή βάση στο οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, το...

Οικονομία

Οι φόροι ροκάνισαν την ανάπτυξη στα χρόνια των Μνημονίων, όπως προκύπτει από ανάλυση η οποία ενσωματώνεται στην ενδιάμεση έκθεση νομισματικής πολιτικής της Τράπεζας της Ελλάδος....

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC