Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
χαλάρωση μέτρων
χαλάρωση μέτρων

Κοινωνία

Χαλάρωση μέτρων, απαγόρευση κυκλοφορίας στις 9 το βράδυ

Ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας προέβη σε δηλώσεις αναφορικά με τη χαλάρωση μέτρων που εκκινούν από αύριο το πρωί στις 6. Παρόλο που τα κρούσματα έχουν αγγίξει επίπεδα νέου αρνητικού ρεκόρ και οι ΜΕΘ είναι σχεδόν πλήρεις, η κυβέρνηση προβαίνει στη χαλάρωση των μέτρων καθώς κατανοείται η κόπωση του λαού.

Η αυστηροποίηση των μέτρων την τελευταία περίοδο αντί να βελτιώνει την επιδημιολογική κατάσταση, την επιδεινώνει. Η κόπωση και η εξάντληση των πολιτών είναι πλέον ορατή.

«Οι αντοχές και τα κουράγια όλων λιγοστεύουν, η κόπωση όλων μπορεί να θολώνει κάπως την κρίση μας. Να πάρουμε δύναμη από αυτά που έχουμε καταφέρει. Εχουμε πάει καλύτερα από πολλές χώρες στον κόσμο και είμαστε η 26η χώρα στην Ευρωπαϊκή Ενωση σε κρούσματα», επεσήμανε. 

Σύμφωνα με τον κ. Σκέρτσο «η Ελλάδα γίνεται πρώτη χώρα που προχωρά στη δωρεάν παροχή ατομικών rapid test στους πολίτες».

Ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας

Πιο συγκεκριμένα, από αύριο το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας μεταφέρεται από τις 7, στις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί σε όλη την επικράτεια.

Κομμωτήρια – κέντρα περιποίησης

Ακόμη τα κομμωτήρια και τα κέντρα περιποίησης άκρων θα λειτουργούν με ραντεβού και όλα τα μέτρα ασφαλείας αλλά και τις απαραίτητες προϋποθέσεις υγιεινής. Το μέτρο αυτό τίθεται σε ισχύ από τη Δευτέρα ,22 Μαρτίου.

Ακόμη κάθε πολίτης πλέον θα έχει την δυνατότητα να προμηθεύεται δωρεάν 1 rapid test την εβδομάδα με τον αριθμό ΑΜΚΑ του σε οποιοδήποτε φαρμακείο επιθυμεί.

Στόχος είναι η διευκόλυνση της τήρησης των υφιστάμενων μέτρων, τόνισε ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Ακόμη από αύριο υπάρχει η δυνατότητα επισκέψης σε υπαίθριους αρχαιολογικούς χώρους. Η μετάβαση επιτρέπεται μόνο με τα πόδια ή με το ποδήλατο και όχι με αυτοκίνητο. Επίσης επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους δήμους, με την αποστολή του κωδικού 6.

Τέλος αναφορικά με τις θρησκευτικές τελετές πλέον θα πραγματοποιούνται με κοινό. Επιτρέπεται ένας πολίτης ανά 25 τ.μ. με αυστηρή τήρηση των μέτρων. Έναρξη εφαρμογής των μέτρων την Κυριακή της Ορθοδοξίας, 21 Μαρτίου.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοινωνία

Νέο αρνητικό ρεκόρ σημειώθηκε σήμερα με 28.828 κρούσματα ενώ στα Ιωάννινα εντοπίστηκαν 369 κρούσματα. Η επιδημιολογική εικόνα επιδεινώνεται με τον Υπ. Υγείας να ανακοινώνει...

Κοινωνία

Με την επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον και τη ραγδαία αύξηση και κορύφωση των κρουσμάτων η κυβέρνηση θα προβεί στη λήψη επιπλέον μέτρων. Η ανακοίνωση...

Κοινωνία

Τα νέα μέτρα θέτουν περιορισμούς στη διασκέδαση Το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν 9.284 κρούσματα, με τα 4,038 να εντοπίζονται στην Αττική. Η επιδημιολογική αυτή εικόνα...

Κοινωνία

Ο Υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης δήλωσε πως λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου αλλά και της υψηλής κοινωνικής κινητικότητας θα πρέπει να ληφθούν μέτρα. Όπως...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC