Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Αθλητισμός

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ρεαλ Μαδρίτης

Του Λευτέρη Τώνη

 

Η Ρεαλ Μαδρίτης είναι για δωδέκατη φορά πρωταθλήτρια Ευρώπης αφού επικράτησε χθες το βράδυ με 1 – 4 της Γιουβέντους στον τελικό που διεξήχθη στο Millenium Stadium στο Κάρντφ. Τα γκολ της αναμέτρησης πέτυχαν ο Ρονάλντο στο 20’ ενώ ο Μάτζουκιτς ισοφάρισε στο 27΄ με ψαλιδάκι. Η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι στο δεύτερο ημίχρονο δεν έδειχνε το γόητρο της μεγάλης κυρίας δείχνοντας κουρασμένη και έτσι δέχθηκε τρία γκολ με τον Κασεμίρο στο 61΄, Ρονάλντο στο 64΄ και Ασένσιο στο 90΄.

Στο πρώτο ημίχρονο η Γιουβέντους ήταν αυτή που έδειχνε ότι κυριαρχούσε στο γήπεδο αφού η ομάδα του Αλέγκρι φαινόταν διαβασμένη και έτσι στο 3΄ απείλησε για πρώτη φορά την Ρεαλ Μαδρίτης αλλά η αδύναμη κεφαλιά του Ιγκουαίν δεν ανησύχησε τον Νάβας αφού μπλόκαρε εύκολα την μπάλα ενώ στο 7΄ ο Νάβας δυσκολεύτηκε να βγάλει το σουτ του Πιάνιτς από όρια της περιοχής. Στον αγώνα υπήρχαν κάποια σκληρά μαρκαρίσματα και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν και πολλά νεύρα και από τις δύο ομάδες.

Στο 20΄ η Ρεαλ απείλησε για πρώτη φορά στο παιχνίδι καθώς από μία φοβερή αντεπίθεση του Ρονάλντο να ανοίγει για τον Καρβαχάλ με τον δεύτερο να βρίσκει την κατάλληλη στιγμή τον Πορτογάλο και με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπουφόν και έκανε το 0 – 1 για την Βασίλισσα (η μπάλα κόντραρε και στον Μπονούτσι). Πάντως οι πανηγυρισμοί της Ρεαλ Μαδρίτης δεν κράτησαν και πολύ αφού στο 27΄ Μάτζουκιτς τους έκλεψε το χαμόγελο. Ο Κροάτης μετά από στρώσιμο του Ιγκουαιν σταμάτησε την μπάλα με το στήθος και με ψαλιδάκι έκανε το 1 – 1 για την Γιουβέντους (η φάση δημιουργήθηκε από τον Σάντρο από την αριστερή πλευρά) ενώ ο Νάβας κάποιο τρόπο να αντιδράσει για να διώξει την μπάλα εκτός εστίας. Να σημειώσουμε ότι μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν υπήρξε κάτι το ιδιαίτερο παρά μόνο μία κακή κεφαλιά του Ρονάλντο στο 33΄.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Γιουβέντους ήταν σχεδόν ανύπαρκτη. Η Μεγάλη Κυρία δεν άντεξε την πίεση της Ρεαλ και λύγισε. Η ομάδα του Ζιντάν στο πρώτο τέταρτο ξεκίνησε να απειλεί με τον Ίσκο με μακρυνά σουτ. Στο 61΄ ο Κασεμίρο έβαλε μπροστά στο σκορ την Ρεαλ αφού μετά από στρώσιμο της μπάλας έκανε το σουτ στην κίνηση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έγραψε το 1 – 2 (η μπάλα βρήκε και στον Κεντίρα) ενώ στο 64΄ ο Ρονάλντο σκόραρε με κοντινό πλασέ μετά από σέντρα του Μόντριτς και έκανε το 1 – 3 για την Ρεαλ ενώ η Γιουβέντους έδειχνε σχεδόν ανήμπορη να αλλάξει την ροή του παιχνιδιού και να πετύχει κάποιο τέρμα που θα την έβαζε ξανά στο παιχνίδι.

Καθώς τα λεπτά περνούσαν οι “Μπιανκονέρι” έδειχναν όλο και πιο απογοητευμένοι. Στο 82΄ οι Ιταλοί παρά λίγο να μειώσουν και να μπουν ξανά στο αγώνα αλλά η κεφαλιά του Λεμινά πέρασε άουτ. Η ομάδα του Αλέγκρι έμεινε με δέκα παίκτες αφού αποβλήθηκε ο Κουαρδράδο μετά από πάτημα στον Σέρχιο Ράμος. Στο 90΄ η Ρεαλ πέτυχε και τέταρτο τέρμα με τον με τον Ανσέσιο να πλασάρει μέσα από την περιοχή μετά από πάσα του Μαρσέλο.

Η Ρεαλ Μαδρίτης είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης για το 2017 και είναι η μοναδική ομάδα που έχει κάνει back to back και κατακτά δύο σερί χρονιές τον το Champions League (στο παρελθόν το έχει κάνει η Μίλαν τις χρονιές 1989 και 1990 στο κύπελλο πρωταθλητριών). Η Βασίλισσα κατακτά τον δωδέκατο Ευρωπαϊκό τρόπαιο στην ιστορία της με τον Ζιντάν να χαράσσει τον δικό του δρόμο στην Ρεαλ Μαδρίτης.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC