Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Αρχική

Δεν θα στείλει επιστολή συγγνώμης ο Τσακαλώτος για το επίδομα-Το παρασκήνιο με τις Βρυξέλλες

%ce%b5%cf%85%cf%81%cf%89%cf%83%ce%ba%ce%b5%cf%80%cf%84

Παραμένουν αυξημένες πιθανότητες, η υπόθεση του “ξεπαγώματος των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος”, να ολοκληρωθεί σήμερα, καθώς, ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων δουλεύει στην ευρωζώνη για να εξομαλύνει τις σχέσεις και τις ερμηνείες της ελληνικής και της γερμανικής κυβέρνησης, για την λογιστική επίπτωση των εξαγγελιών Τσίπρα σε σχέση με τις συντάξεις και το ΦΠΑ.

Οι βασικοί παίκτες, επιθυμούν η υπόθεση να λήξει το συντομότερο δυνατόν και αυτό μπορεί να συμβεί σήμερα ή το αργότερο αύριο – παρότι η αυριανή μέρα δεν είναι πλήρως εργάσιμη για όλους στην ΕΕ.

Αξιωματούχος της ευρωζώνης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η ταλαιπωρία όλων θα τελειώσει, την ώρα που κυβερνητική πηγή μετέφερε στις Βρυξέλλες ότι η ανταλλαγή επιστολών και διαβεβαιώσεων μπορεί να ολοκληρωθεί αύριο.

Η κυβερνητική πηγή που μίλησε με τις Βρυξέλλες, επιβεβαίωσε ότι χθες το βράδυ η Αθήνα ανέμενε ένα σημείωμα του ESM με τις συγκεκριμένες τελικές ενστάσεις και ερωτήματα για να τα απαντήσει το συντομότερο δυνατόν.

Ούτε από τις Βρυξέλλες, ούτε από τη Χάγη, ούτε όμως και από τα όσα μετέφερε η Αθήνα στις Βρυξέλλες, συνάγεται εικόνα ρήξης – αντιθέτως και οι δύο πλευρές προσπαθούν να λύσουν τις τελευταίες εκκρεμότητες να συνεννοηθούν και να αποφύγει η Ελλάδα να μπει στο 2017 χωρίς να αρχίσει να εκτελείται το πρόγραμμα για την αναδιάρθρωση με βραχυπρόθεσμα μέτρα.

Από την άλλη βεβαίως, είναι προφανές ότι αυτή είναι μια μόνο από τις διαπραγματεύσεις που είναι εν εξελίξει.

Η νέα ανάρτηση Τόμσεν στο blog του ΔΝΤ, τη στιγμή που ευρωζώνη έχει ήδη καταδικάσει την προηγούμενη ανάρτηση ως σπάσιμο του απορρήτου των συνομιλιών – για να μη μιλήσουμε για το περιεχόμενο – περιπλέκει τα πράγματα.

Η νέα απάντηση της ευρωζώνης, ενδεχομένως να έρθει και σήμερα, αλλά το τι πραγματικά θα συμβεί, θα φανεί μόνο μετά το κλείσιμο της συμφωνίας σε επίπεδο προσωπικού.

Η διαπραγμάτευση για τον μόνιμο μηχανισμό περιορισμού δαπανών, η συζήτηση ενδεχομένως για την ουσία των απαιτήσεων αυτής της ομάδας μέσα στο ΔΝΤ και την ίδια τη συμμετοχή του Ταμείου, έχουν μεταφερθεί για το διάστημα από το eurogroup της 27ης Ιανουαρίου και μετά – ίσως μέχρι την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ.

Πολλοί ωστόσο περιμένουν μια πρώτη ένδειξη στην ονομαζόμενη συζήτηση του άρθρου 4 για την κατάσταση της οικονομίας της ευρωζώνης.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οικονομία

Η Ελλάδα έχει υπερβεί τους στόχους ως προς το ύψος των δημοσιονομικών πλεονασμάτων και συνεπώς υπάρχει η βάση για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του...

Οικονομία

Τηλεδιάσκεψη για τα εργασιακά θα έχουν σήμερα τα τεχνικά κλιμάκια κυβέρνησης και θεσμών, παρά το γεγονός ότι η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής...

Uncategorized

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όπου μετέχει στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες θα ολοκληρωθούν αύριο. Πριν από την...

Πολιτική

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντήσει Ευρωπαίους αξιωματούχους αλλά και τον γ.γ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλντενμπεργκ, σήμερα, ημέρα πέμπτη συμμετέχοντας στην...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC