%cf%83%ce%bf%ce%b9%ce%bc%cf%80%ce%bb%ce%b5

Η Αθήνα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει κάνει στο πλαίσιο του σχεδίου διάσωσής της διαφορετικά θα καταλήξει σε αδιέξοδη κατάσταση, δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
“Αν η Ελλάδα επανειλημμένως δεν κάνει αυτό που έχει δεσμευτεί να κάνει, αυτό δεν θα δουλέψει”, είπε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.
Ο ίδιος “έβαλε” και κατά της Φρανκφούρτης, λέγοντας πως “η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα φταίει για τα προβλήματά μας -ή μάλλον το πρόβλημα είναι πως η δομή της ευρωζώνης είναι τέτοια που έχουμε ένα κοινό νόμισμα χωρίς μια κοινή οικονομική πολιτική και πως τα μέλη -και η ΕΚΤ δεν κουράζεται ποτέ να το λέει αυτό- δεν κάνουν αυτά που έχουν δεσμευτεί να κάνουν”
Επίσης, απέρριψε τις επικρίσεις από την πλευρά της Ουάσιγκτον για τη συναλλαγματική ισοτιμία του ευρώ, λέγοντας πως ορισμένοι σύμβουλοι του Ντόναλντ Τραμπ δεν έχουν καταλάβει ότι η Ευρωπαϊκή νομισματική πολιτική δεν αποφασίζεται από το Βερολίνο, “αλλά από κάποιον άλλον”.
“Σε ό,τι αφορά αυτά που βλέπουμε στις ΗΠΑ, είναι μάλλον δύσκολο να δούμε που ακριβώς πάνε τα πράγματα”, συμπλήρωσε ο ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας.