Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
Επιστρεπτέα προκαταβολή 7 προϋποθέσεις
Επιστρεπτέα προκαταβολή 7 προϋποθέσεις

Οικονομία

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7 προϋποθέσεις ένταξης

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7, Προϋποθέσεις Ένταξης των επιχειρήσεων

Οι κλειστές επιχειρήσεις του λιανεμπορίου θα περιληφθούν στην «επιστρεπτέα προκαταβολή 7», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Επισήμανε παράλληλα ότι για τις επιχειρήσεις αυτές, τα καταστήματα OΠΑΠ και τις σχολές οδηγών δεν θα υπάρχει σύγκριση του τζίρου του 2020 με αυτόν του 2019.

Πρόσθεσε δε, ότι «ακόμα, όλες οι νέες επιχειρήσεις που άνοιξαν το 2020 μπαίνουν στην επιστρεπτέα προκαταβολή 7, πληρώντας τις προϋποθέσεις ακόμα και εάν δεν εμφάνισαν μείωση τζίρου. Εκτός αν έχουν πάρει την επιστρεπτέα 5 και 6, οπότε θα πρέπει να αποδείξουν μείωση τζίρου». Είπε χαρακτηριστικά πως «θα έχει σκαλοπάτια η επιστρεπτέα 7 για να βοηθήσουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Η «επιστρεπτέα προκαταβολή 7» αναμένεται να καταβληθεί προς το τέλος Απριλίου. Το 50% του ποσού δεν θα επιστρέφεται και το κατώτατο όριο χρηματοδότησης θα είναι τα 1.000 ευρώ.

Οι αιτήσεις θα αρχίσουν να υποβάλλονται στις 16 Μαρτίου, μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής του 6ου κύκλου της «επιστρεπτέας προκαταβολής». Από την οποία θα λάβουν κρατική ενίσχυση περίπου 278.000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες. Παράλληλα, θα ανοίξει η πλατφόρμα για όσους δήλωσαν στοιχεία στο myesoda, αλλά δεν έκαναν υποβολή της αίτησης.

Δηλώσεις Χρήστου Σταϊκούρα

Μιλώντας στο MEGA, ο υπουργός ανέφερε, εξάλλου, ότι η κυβέρνηση προτίθεται να στηρίξει την αγορά και στα πρώτα βήματα της επαναλειτουργίας της. Το πρόγραμμα Γέφυρα και η κάλυψη ποσοστού των παγίων δαπανών θα γίνουν τον Μάιο. Προσδοκούμε τότε η επιχειρηματικότητα να λειτουργεί. Θα έρθουμε να ενισχύσουμε τις επιχειρήσεις ώστε να καλύψουμε εμείς κομμάτι των δανειακών τους υποχρεώσεων, είπε. Ωστόσο, πρόσθεσε πως «έχουμε κάνει υπερβάσεις. Τόσοι πόροι δεν δόθηκαν ποτέ. Έχουμε υπερβεί τον μέσο ευρωπαϊκό όρο. Απλώς δεν υπάρχουν μόνο τα δημοσιονομικά, υπάρχουν και τα ταμειακά διαθέσιμα. Εάν δεν αρχίσουν να αυξάνουν τα έσοδα, πώς θα καλύψουμε τις πολύ μεγαλύτερες δαπάνες που επί 13 μήνες τρέχει η ελληνική πολιτεία;».

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο κ. Σταϊκούρας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να απαλλαγούν οι επιχειρήσεις από τα ενοίκια και για τον Απρίλιο, όπως και το ενδεχόμενο να μην πληρώσουν οι μισθωτοί εισφορά αλληλεγγύης και το 2020. Ειδικά για το τελευταίο, είπε πως «συζητάμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο για δημοσιονομική ευελιξία και το 2022. Αυτό δεν σημαίνει δημοσιονομικός εκτροχιασμός. Όταν θα χτίσουμε τον προϋπολογισμό της χώρας, θα υπάρχουν μέτρα και φορολογικής φύσεως. Το ποια μέτρα θα είναι αυτά θα αποφασιστούν σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο».

Τέλος, σχετικά με τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων δήλωσε ότι οι αλλαγές σε αυτές «δεν σημαίνει ότι στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ προλαβαίνει κάποιος αυτομάτως να δει τις όποιες μεταβολές».

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οικονομία

Εφάπαξ ενίσχυση 250 ευρώ σε ευάλωτα νοικοκυριά  Στα πλαίσια της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός προέβη σε δηλώσεις αναφορικά με μέτρα ενίσχυσης για τις οικονομικά ευάλωτες...

Κοινωνία

Στο τραπέζι νέα μέτρα για ανεμβολίαστους Τα τελευταία 24ωρα εντοπίζεται ραγδαία αύξηση των νεκρών και των διασωληνωμένων με κορωνοϊό. Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας...

Ιωάννινα

Ο εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων έλαβε την απόφαση να συμμετέχει αύριο στην απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Ιωαννίνων. Σκοπός της συγκέντρωσης είναι η διαμαρτυρία σχετικά...

Κοινωνία

Τέλος Στα Sms, Στις 00:30 Η Απαγόρευση Κυκλοφορίας Το μερικό τέλος της καραντίνας πλέον είναι πραγματικότητα από σήμερα, 14 Μαΐου. Το άνοιγμα των διαπεριφερειακών...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC