Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
Ερντογάν: δεν εμπιστεύομαι τους Ελληνοκύπριους
Ερντογάν: δεν εμπιστεύομαι τους Ελληνοκύπριους

Διεθνή

Ερντογάν: Δεν εμπιστεύομαι τους Ελληνοκύπριους, είπαν ψέματα

Ερντογάν: Δεν Εμπιστεύομαι Τους Ελληνοκύπριους, Είπαν Ψέματα

Έντονα προκλητικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε δηλώσεις που προέβη μετά την προσευχή της Παρασκευής.

Δριμεία η επίθεση του Ερντογάν προς τους Ελληνοκύπριους μετά την Πενταμερή στην Γενεύη. Οι δηλώσεις του ιδιαίτερα καυστικές και κατ΄επέκταση πασιφανές πως υπάρχει θέληση για οποιαδήποτε τύπου λύση.

Ο Ερντογάν δήλωσε “δεν εμπιστεύομαι την Νότιας Κύπρο,τους Ελληνοκύπριους, ποτέ δεν φέρθηκαν έντιμα και ειλικρινά. Η συζήτηση για το Κυπριακό μετατέθηκε 2 – 3 μήνες μετά αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποια λύση που μπορεί να επιτευχθεί. Κυρίως επειδή ποτέ δεν μίλησαν με ειλικρίνεια”.

“Αυτοί και στη διάσκεψη που έγινε στο Μπούργκενστοκ είπαν ψέματα, εξαπάτησαν, δεν σεβάστηκαν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που διεξήχθη. Ενώ ο «βορράς» (όπως αποκάλεσε τα κατεχόμενα) είχε πει 65% ‘ναι’ ο «νότος» (όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημποκρατία) αντίθετα είχε πει με το ίδιο ποσοστό ‘όχι’. Αυτοί είναι ψεύτες. Δεν είναι ειλικρινείς. Και τώρα τα ίδια κάνουν. Τις προάλλες, γνωρίζετε, έγιναν κάποιες συνομιλίες με τον ΥΠΕΞ μας, ήρθαν πάλι και λέγανε διαφορετικά πράγματα. Όταν θα συμπεριφερθούν ειλικρινά, τότε θα δουν ειλικρίνεια κι από εμάς. Αλλά όσο δεν συμπεριφέρονται ειλικρινά, δεν πρόκειται να φτάσουμε σε καμία συμφωνία με αυτούς”.

Οποιαδήποτε προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος θα βυθίζεται καθώς δεν υπάρχει κοινή επιθυμία για εύρεση λύσης. Η λύση που θα επιθυμούσε ιδανικά η τουρκική πλευρά δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να γίνει αποδεκτή. Τα λάθη του παρελθόντος δεν πρέπει να επαναληφθούν.

Η προσέγγιση του κυπριακού πρέπει να είναι σταδιακή αλλά ουσιαστική. Ο Ερντογάν ακύρωσε την εγκυρότητα της Πενταμερούς υποστηρίζοντας πως δεν έχει καμία ισχύ και δικαιοδοσία.

Εμβολιασμοί στην Τουρκία

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν έχει στηριχθεί στην Ανατολική επιστήμη. Εμπιστεύτηκε απόλυτα το κινεζικό εμβόλιο Sinovac . Σήμερα εγκρίθηκε από την αρμόδια ιατρική υπηρεσία στην Τουρκία η χορήγηση του εμβολίου. Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό η συμφωνία που έχει υπογραφεί ανάμεσα στις δύο χώρες αφορά 50 εκατομμύρια δόσεις του Sputnik V.

Ακόμη έχει γίνει συμφωνία ανάμεσα στις δύο χώρες για παραγωγή του εμβολίου στην Τουρκία ακριβώς όπως συνέβη και ανάμεσα στη Ρωσία και το Μεξικό.

Πηγή: Anadolu

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεθνή

Ερντογάν: Δείγμα του πολιτισμού των Ελλήνων η βύθιση των σκαφών Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προέβη για μία ακόμη φορά σε ακραία...

Κοινωνία

Ιωάννινα 2.051 δόσεις εμβολίου χορηγήθηκαν σε 1 μέρα. Οι εμβολιασμοί τρίτης δόσης αυξάνονται διαρκώς. Οι 1.740 από τις 2.051 αφορούν την 3η, αναμνηστική δόση....

Κοινωνία

Υποχρεωτικός καθίσταται ο εμβολιασμός για τους άνω των 60 έπειτα από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού σήμερα, λίγο πριν τις 12:00. Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως...

Διεθνή

Η Τουρκία απέκτησε 4ο γεωτρύπανο Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι πλέον η Τουρκία διαθέτει και τέταρτο πλωτό γεωτρύπανο. Γεωτρύπανο το οποίο διαθέτει τεχνολογία...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC