Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Αθλητισμός

Η Εθνική Ελλάδας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας

εθνικη ομαδαΣτην τελική φάση του Μουντιάλ της Βραζιλίας προκρίθηκε η Ελλάδα. Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος παρά την πίεση που δέχθηκαν από τους Ρουμάνους, προηγήθηκαν μέσα στο Βουκουρέστι με τον Κώστα Μήτρογλου στο 23′ και κάπου εκεί κλείδωσαν την πρόκριση σε συνδυασμό με το 3-1 του πρώτου αγώνα στο «Γ.Καραϊσκάκης». Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να κάνουν τίποτα αφού και το δικό τους γκολ το… βάλαμε εμείς, έπειτα από λάθος συνεννόηση του Τοροσίδη με τον Παπασταθόπουλο στο 55′. Η ελληνική ομάδα προκρίθηκε, πολύ απλά, επειδή έπαιξε στα γνωστά στάνταρ της το στιλ που έχει αφομοιώσει άριστα από το 2004 και ύστερα: συμπαγές, «σφιχτό» παιχνίδι με εξαιρετικές αλληλοκαλύψεις, χωρίς αυτό να γίνεται εις βάρος της επιθετικής λειτουργίας και κυρίως μια ομαδικότητα και μια αυτοθυσία του ενός για τον άλλο, που έχει γίνει σήμα κατατεθέν αυτού του συγκροτήματος.
Εφαρμόζοντας στο ακέραιο το τακτικό πλάνο του Φερνάντο Σάντος, οι διεθνείς δεν άφησαν τους γηπεδούχους να πάρουν… ανάσα. Οι Ρουμάνοι είχαν ένα καλό αλλά άστοχο σουτ του Μαξίμ στο 6ο λεπτό και πέραν τούτου ουδέν, με τον Καρνέζη να περνά ένα από τα πιο ήσυχα 45λεπτα στην καριέρα του.

Στο απέναντι τερέν, αντίθετα, οι Έλληνες ποδοσφαιριστές έκαναν σαφείς τις προθέσεις τους αρχικά με τον Χολέμπας στο 17΄, όταν το διαγώνιο αριστερό σουτ του «Γερμανού» απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ ο Ταταρουσάνου και στο 22΄, με τον Σαμαρά να αστοχεί στην κεφαλιά από κοντά.

Ένα λεπτό αργότερα, όμως, ο Καραγκούνης έβγαλε τον Μήτρογλου στην «πλάτη» της ρουμανικής άμυνας, που δεν είχε λάβει το μάθημα στον πρώτο αγώνα και ο άσσος του Ολυμπιακού πλάσαρε υποδειγματικά για το 0-1, σκοράροντας το τρίτο γκολ του σε δύο παιχνίδια απέναντι στους Ρουμάνους και σφραγίζοντας, ουσιαστικά, την πρόκριση.

Οι Ρουμάνοι μπήκαν πιο επιθετικά στην επανάληψη για να παίξουν τις τελευταίες ελπίδες τους και στο 55΄ ισοφάρισαν με τον μοναδικό τρόπου που θα μπορούσαν, δηλαδή με (απίστευτο)αυτογκόλ, όταν Τοροσίδης και Χολέμπας πήγαν να διώξουν την μπάλα, αυτή κόντραρε στον δεύτερο και «κρέμασε» τον Καρνέζη.

Στο 62΄ ένα επικίνδυνο σουτ του Κίρικες έβγαλε δύσκολα στη δεξιά γωνία του ο Καρνέζης. Η Εθνική δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα, είχε χάσει μέτρα και δεχόταν επιθέσεις, που προϊόντος του χρόνου άρχισαν να φθίνουν ως προς τον αριθμό.

Έκτοτε η αναμέτρηση κύλησε χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις έως τη λήξη, με τους περίπου 2.000 Έλληνες φιλάθλους να αλαλάζουν στις εξέδρες το τελευταίο δεκάλεπτο, ανακαλώντας το… διάσημο σύνθημα που ακούστηκε στα γήπεδα της Πορτογαλίας και να τραγουδούν τον Εθνικό Ύμνο, ενώ το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους διεθνείς ένα «κουβάρι» στον αγωνιστικό χώρο.

 

Πηγή: tovima.gr

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αθλητισμός

Πολλαπλά είναι τα κέρδη που αποκόμισε η Εθνικής ομάδα από τη νίκη επί της Ρουμανίας με 3-1. Εκτός από το αποφασιστικό βήμα για την παρουσία...

Αθλητισμός

Η Εθνική αντιμετωπίζει σήμερα το Λιχτενστάιν στις 20:00  και θέλει μόνο νίκη για να ελπίζει σε «στραβοπάτημα» της Βοσνίας κι απευθείας πρόκριση στο Παγκόσμιο...

Αθλητισμός

Ελληνικός Θρίαμβος Επί Της Ισπανίας Ευρωμπάσκετ 2013. Μεγάλη νίκη επί της πρωταθλήτριας Ευρώπης Ισπανίας πέτυχε η Εθνική Ελλάδας στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας. Καθώς ανατρέποντας...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC