Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
Ιωάννινα ΔΗΠΕΘΕ Και Απευθείας Ανάθεση
Ιωάννινα ΔΗΠΕΘΕ Και Απευθείας Ανάθεση

Ιωάννινα

Ιωάννινα ΔΗΠΕΘΕ και απευθείας ανάθεση

Ιωάννινα ΔΗΠΕΘΕ Και Απευθείας Ανάθεση.

Καταγγελία για αδιαφανείς διαδικασίες στο ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, έκανε η νέο ιδρυθείσα Ένωση Καλλιτεχνών Ηπείρου.

Όπως αναφέρει: Ο Δήμος έκανε ανάθεση ποσού 40.000 χωρίς απόφαση του Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., Απευθείας από την πρόεδρο κυρία Κωτσαντή. Ο Δήμος Ιωαννιτών Ισχυρίζεται ότι η απόφαση νομιμοποιείται από την τριμελή επιτροπή αξιολόγησης. Ενώ η ένωση καλλιτεχνών πως δεν αναφέρει κάτι τέτοιο ο κανονισμός λειτουργίας του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Επιπλέον ούτε η προγραμματική σύμβαση με το ΥΠ.ΠΟ.Α. και ούτε άλλη προηγούμενη απόφαση του Δ.Σ. το επιτρέπει.

Ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος

Στην καταγγελία αναφέρεται επίσης ότι δεν υπήρξε ανοικτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς το καλλιτεχνικό δυναμικό της πόλης. ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ.

Περί έγκρισης προϋπολογισμού

Τονίζεται δε, ότι δεν υπήρξε έγκριση του προϋπολογισμού εκ μέρους του Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Για την ανάθεση του έργου: «Από γιορτή σε γιορτή-Η Πασκαλιά της λευτεριάς».

Στο δεύτερο σκέλος της καταγγελίας αναφέρεται έργο που έγινε το Φθινόπωρο του 2020 όπου το Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. το ανέθεσε σε μέλος του!! “Ο Γιάννης κερνά ο Γιάννης πίνει”. Ρωτά αν έγινε διερεύνηση του τρόπου υλοποίησης της παραγωγής του φθινοπώρου 2020 που το ΔΣ ανάθεσε σε μέλος του. Καταγγέλλει ότι αυτό το έργο εξοφλήθηκε κανονικά χωρίς να παρουσιαστεί έστω και σε Video!

Να σημειωθεί ότι από την πλευρά του Δήμου ορίστηκε εκτάκτως συνεδρίαση Δ.Σ. για την Μεγάλη Τρίτη. Θέμα της συνεδρίασης είναι η τοποθέτηση καλλιτεχνικού διευθυντή και η έγκριση από το Δ.Σ. της πρότασης της 3μελούς επιτροπής με παράλληλη επικύρωση των καταρτισθέντων συμβάσεων.

Για την Ιστορία

Ιωάννινα ΔΗΠΕΘΕ Και Απευθείας Ανάθεση. Στο παρελθόν όλοι οι Γιαννιώτες έχουμε γίνει μάρτυρες γεγονότων σχετικά με διασπάθιση, κακοδιαχείριση και εξυπηρέτηση ημετέρων στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων, αλλά και σε άλλα νομικά πρόσωπα του Δήμου.

Τα γεγονότα αυτά ήταν επαναλαμβανόμενα. Με βάση τη λογική η επανάληψη είναι μητέρα μαθήσεως. Αν επαναλαμβάνονται τέτοια γεγονότα ακόμα και σήμερα, μάλλον οι επί χρόνια ασκούντες καθήκοντα εξουσίας στην τοπική κοινωνία νιώθουν άτρωτοι. Η αναφορά εδώ δεν σχετίζεται με τους αιρετούς τόσο, όσο με εκείνους που μόνη δουλειά τους είναι η ενασχόληση με τη διοίκηση του Δήμου και των Νομικών του προσώπων ως οι μόνοι ικανοί.

Μάλλον οι υπόλοιποι πολίτες των Ιωαννίνων κατά την δική τους ιδιοτελή κρίση δεν έχουν τις δικές τους “ικανότητες”…. Αυτός είναι και ο λόγος που τόσο λίγα πρόσωπα είναι συνέχεια στις θέσεις κλειδιά του Δήμου Ιωαννίνων. Τα ίδια πρόσωπα είναι μέλη υψηλόβαθμα των κομμάτων, είναι συνδικαλιστές και γενικότερα άνθρωποι όλων των πολιτικών ιδιοτήτων. “Πάντα με τις καλύτερες των προθέσεων” και ουδείς λόγος περί ιδιοτέλειας.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολιτισμός

ΔΗΠΕΘΕ Ιωάννινα Χάρης Πεχλιβανίδης Καλλιτεχνικός Διευθυντής. Συνεδρίασε την Μ. Τρίτη το Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων. Στην χθεσινή συνεδρίαση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του...

Ιωάννινα

Συνεχίζονται για δεύτερο μήνα οι παραστάσεις του έργου του Αλέξανδρου Αδαμόπουλου «Ο Σιμιγδαλένιος» που παρουσιάζει η Παιδική-Νεανική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων στο θέατρο «Καμπέρειο»....

Ιωάννινα

Ο «Σιμιγδαλένιος» του Αλέξανδρου Αδαμόπουλου είναι η 101η επαγγελματική θεατρική παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων. Ξεκινάει τις παραστάσεις της από την Παιδική-Νεανική Σκηνή του ηπειρωτικού...

Ιωάννινα

Την Παρασκευή 25 Oκτωβρίου  & Σάββατο 26  Οκτωβρίου θα παρουσιαστεί σε διπλές παραστάσεις το έργο του Αντώνη Τσιπιανίτη «Η πόρνη από πάνω» στον πολιτιστικό...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC