Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
πιστοποιητικό εμβολιασμού
πιστοποιητικό εμβολιασμού

Διεθνή

Κομισιόν: Νομοθετική πρόταση για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Νομοθετική πρόταση για το πιστοποιητικό εμβολιασμού στις 17 Μαρτίου

Την υιοθέτηση νομοθετικής πρότασης σε ευρωπαϊκό επίπεδο για ένα «Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό εμβολιασμού» (Digital Green Certificate) στις 17 Μαρτίου 2021, προαναγγέλλει με επιστολή της προς τους Ευρωπαίους ηγέτες, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η πρόεδρος της Κομισιόν ξεκινά την επιστολή της, αναφερόμενη στην τηλεδιάσκεψη της 24ης Φεβρουαρίου. Συζητήθηκε η πρόταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για ένα κοινό πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Όπως αναφέρει, οι Ευρωπαίοι ηγέτες, «συμφώνησαμε σε μια από κοινού προσέγγιση με στόχο να διευκολύνουμε το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης των πολιτών της Ε.Ε.». H πρόταση τίθεται προς υλοποίηση τους επόμενους μήνες.

«Συμφωνήθηκε η θέσπιση, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενός τυποποιημένου, διαλειτουργικού και κοινώς αποδεκτού πιστοποιητικού εμβολιασμού. Θα πιστοποιεί την κατάσταση του κατόχου του πιστοποιητικού σε σχέση με τον Covid, και πιο συγκεκριμένα εάν έχει εμβολιαστεί, εάν έχει προσκομίσει αρνητικό τεστ ή εάν έχει αναρρώσει ήδη» αναφέρει η κ. φον ντερ Λάιεν.

Αυθεντικότητα των πληροφοριών

Προκειμένου να καθιερωθεί αυτό το διαλειτουργικό σύστημα, η πρόεδρος της Κομισιόν, σημειώνει πως βάση είναι η εμπιστοσύνη. Ενώ σχετικά με το θέμα των διασφαλίσεων που απαιτούνται από κάθε κράτος – μέλος για την αυθεντικότητα των πληροφοριών στο πιστοποιητικό, «θα πρέπει να καταρτιστούν και να δημοσιοποιηθούν εθνικές λίστες πιστοποιημένων εκδοτικών αρχών και εθνικών μητρώων με τις πιστοποιημένες εκδοτικές αρχές». Όπως επισημαίνει, οι εργασίες αυτές θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί εντός των επόμενων τριών μηνών.

«Στόχος είναι να εγγυηθούμε πως οι πολίτες θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν το δικαίωμα ελεύθερης μετακίνησης τους. Χωρίς όμως να τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία. Ταυτόχρονα, θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να αποτραπούν διακρίσεις εις βάρος όσων δεν δύνανται να εμβολιαστούν. Πιθανότατα για ιατρικούς λόγους ή λόγω του ότι ανήκουν σε ηλικιακή κατηγορία που ακόμα δεν έχει εμβολιαστεί», τονίζει.

«Για να είναι αποτελεσματικό το ευρωπαϊκό σύστημα, θα πρέπει οι αποφάσεις να μεταφραστούν σε δράσεις σε εθνικό επίπεδο. Αυτό συνεπάγεται ότι θα πρέπει να συμφωνηθούν τα επιμέρους στοιχεία και να υιοθετηθεί το αναγκαίο νομικό πλαίσιο. Βασίζομαι σε εσάς και τη συνεργασία σας. Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα αυτό ως προτεραιότητα», καταλήγει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αρχική

Τα νέα μέτρα για τα πιστοποιητικά – ποια λήγουν σήμερα; Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ με τα νέα μέτρα. Θα έχει ισχύ από 13 Δεκεμβρίου μέχρι...

Κοινωνία

Στο τραπέζι νέα μέτρα για ανεμβολίαστους Τα τελευταία 24ωρα εντοπίζεται ραγδαία αύξηση των νεκρών και των διασωληνωμένων με κορωνοϊό. Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας...

Κοινωνία

Ποια είναι τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους; Που επιτρέπεται η είσοδος χωρίς τεστ; Από αύριο τίθενται σε ισχύ τα νέα μέτρα για τους...

Κοινωνία

Πως θα λειτουργούν από Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου οι κλειστοί χώροι; Πως θα συνεχίσουν τις δραστηριότητές του οι ανεμβολίαστοι; Πως θα εισέρχονται σε κλειστούς χώρους...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC