Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Περιβάλλον

Μεγάλες πυρκαγιές στην Κρήτη και σε άλλες περιοχές της χώρας

pyrkagia3-300x224Οι πρώτες φωτιές του καλοκαιριού είναι γεγονός. Παλεύουν από χθες τη νύχτα οι πυροσβέστες σε πολλές περιοχές της χώρες με μεγαλύτερα μέτωπα εκείνα στο Βαμβακόπουλο του νομού Χανίων, όπου έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές βιοτεχνικοί χώροι και αγροικίες, καθώς και σε χορτολιβαδικές εκτάσεις κοντά στην πόλη της Κυπαρισσίας και στην περιοχή Τριανταφυλλιά στη Μάνη. Η ζεστή νύχτα σε συνδυασμό με τους ισχυρούς νοτιάδες ευνόησε το ξέσπασμα δεκάδων μικρών και μεγαλύτερων εστιών ανά τη χώρα, ωστόσο από το πρωί στην πλειοψηφία τους τα μέτωπα τέθηκαν υπό πλήρη έλεγχο .

Στην Κρήτη εκδηλώθηκαν συνολικά 12 πυρκαγιές στους νομούς Ηρακλείου, Ρεθύμνου, αλλά κυρίως στων Χανίων, όπου το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στα Χανιά και συγκεκριμένα στο δήμο Πλατανιά. Στο Βαμβακόπουλο εκκενώθηκαν σπίτια, ενώ έχουν καεί ολοσχερώς τρεις επιχειρήσεις, ο Συνεταιρισμός Αλουμινοκατασκευαστών, μια επιχείρηση με αγροτικά προϊόντα και μια αντιπροσωπεία με βάρκες. Επίσης κινδύνευσαν σπίτια στις Κεραμειές, όπου οι κάτοικοι σηκώθηκαν στο πόδι και βγήκαν στους δρόμους.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, Χάρη Κουρουπάκη, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη τρία πύρινα μέτωπα στις παραπάνω περιοχές, ενώ τέσσερις αγροικίες τυλίχτηκαν στις φλόγες και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις αυτοκίνητα και γεωργικά μηχανήματα.

Στα Χανιά επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις απ’ όλη την Κρήτη, αλλά τη ίδια ώρα εκδηλώνονται φωτιές και σε άλλες περιοχές, με αποτέλεσμα να έχει ζητηθεί η αποστολή δυνάμεων και από την Αθήνα.

Λόγω των θυελλωδών νοτίων ανέμων υπάρχουν και προβλήματα με την αεροπορική σύνδεση, καθώς έχουν ακυρωθεί πτήσεις για το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, ενώ κάποιες πτήσεις τσάρτερ έχουν οδηγηθεί σε άλλα αεροδρόμια. Στο Ρέθυμνο σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στο Μελιδόνι του δήμου Μυλοποτάμου με τους ανέμους να αγγίζουν τα 10 μποφόρ. Στο Ηράκλειο βρίσκονται σε εξέλιξη φωτιές στις περιοχές Στάβιες του Δήμου Γόρτυνας Λύττος, Καλύβια και Αφρατί του δήμου Μινώα Πεδιάδος, καίγοντας χορτολιβαδικές εκτάσεις και καλλιέργειες.

Όσον αφορά την Πελοπόννησο, δύο πυρκαγιές εκδηλώθηκαν τη νύχτα, απείλησαν κατοικημένες περιοχές και έχουν καταστρέψει αρκετά στρέμματα με καλλιέργειες σε Κυπαρισσία και τη Μάνη.

Τέλος υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση στην την Πούντα της Πάρου.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC