Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
Μονιμοποίηση Εργαζομένων Στους Δήμους
Μονιμοποίηση Εργαζομένων Στους Δήμους

Οικονομία

Μονιμοποίηση εργαζομένων στους Δήμους, από πρόγραμμα του ΟΑΕΔ

Τη Μονιμοποίηση Εργαζομένων Στους Δήμους, Από Πρόγραμμα Του ΟΑΕΔ, διατάσσει με απόφαση του, το Εφετείο Αθηνών.
Με την απόφαση 5933/2020 που εξέδωσε το Εφετείο Αθηνών και δημοσιεύθηκε στις 18-3-2021, διατάσσει τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων στο δήμο Μεταμόρφωσης.

Η έφεση του δήμου μεταμόρφωσης

Η απόφαση αφορά εργαζομένους στον Δήμο Μεταμόρφωσης, οι οποίοι παρέμειναν στην εργασία τους μετά τη λήξη των συμβάσεών τους. Είχε εκδοθεί η 2927/2014 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών. Εναντίον της απόφασης αυτής είχε προσφύγει ο Δήμος Μεταμόρφωσης. Επικαλέστηκε τη συνταγματική απαγόρευση της μονιμοποίησης των συμβασιούχων, με βάση το άρθρο 103 παρ. 8 του Συντάγματος.


Ο πρόεδρος της ΕΝΥΠΕΚΚ, καθηγητής. Αλέξης Μητρόπουλος, που δημοσιοποίησε την έκδοση της σημαντικής αυτής απόφασης του Εφετείου Αθηνών, συγχαίρει τον γνωστό εργατολόγο-μέλος της ΕΝΥΠΕΚ, Τάσο Παπαγγέλου. Όπως αναφέρει πρόκειται για επιτυχή χειρισμό της υπόθεσης αυτής. Ανοίγει το δρόμο για Μονιμοποίηση Εργαζομένων Στους Δήμους. το Εφετείο Αθηνών αφού απέρριψε την έφεση του Δήμου Μεταμόρφωσης,
Διατάσσει τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Το σκεπτικό της απόφασης

Μ’ ένα ισχυρότατο σκεπτικό , που δεν μπορεί να παραβλέψει κάποιο άλλο δικαστήριο για αντίστοιχες σ΄ αυτήν περιπτώσεις προσφυγές.

Το εφετείο Αθηνών, αποφαίνεται ότι είναι ανίσχυρη η διάταξη-απαγόρευση του άρθρου 103 (παρ. 8) του Συντάγματος.
Δηλώνει ότι στην περίπτωση των “συμβασιούχων”, δεν εφαρμόζεται η ανωτέρω συνταγματική διάταξη (103 παρ.8), αλλά η Ευρωπαϊκή Οδηγία 1999/70 ως υπέρτερη και προγενέστερη της συνταγματικής διάταξης.

Εφαρμόζεται και ο εθνικός νόμος 2112/2020 (ΦΕΚ Α’ 67) για τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.
Ανατρέπει όλες τις προηγούμενες αποφάσεις του Εφετείου που είχαν κρίνει αντισυνταγματική τη μονιμοποίηση “συμβασιούχων”!!!


Επίσης στη σχετική ανάρτηση της ΕΝΥΠΕΚΚ υπογραμμίζεται ότι η απόφαση αυτή είναι η πρώτη, μετά τη δικαίωση “συμβασιούχων” από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με την απόφαση C-760/18, 11-2-2021!! Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο είχε υποβάλλει προδικαστικό ερώτημα το Πρωτοδικείο του Αγίου Νικολάου Κρήτης.

Είναι προφανές ότι αυτοί οι δικαστικοί αγώνες, δημιουργούν πολλά δημοσιονομικά ζητήματα. Άλλωστε η ανάγκη των Ελλήνων να βρεθούν σε μια ασφαλή θέση εργασίας στο δημόσιο, έχει καλλιεργηθεί από συστάσεως του νεοελληνικού κράτους.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC