Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
Παραπομπή Φιλιππίδη
Παραπομπή Φιλιππίδη

Κοινωνία

Παραπομπή Φιλιππίδη σε δίκη για έναν βιασμό και δύο απόπειρες

Παραπομπή Φιλιππίδη σε δίκη για έναν βιασμό και δύο απόπειρες

Η υπόθεση του ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη εκκρεμεί ακόμα. Ο ηθοποιός βρίσκεται στις φυλακές Τρίπολης και σύντομα θα εκκινήσει η δικαστική διαδικασία.

Εδώλιο «δείχνει» στον Π. Φιλιππίδη η εισαγγελέας Ευθυμία Στάμου, που ζητά από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών να παραπέμψει τον γνωστό κωμικό για τρεις σοβαρές πράξεις σεξουαλικής βίας.

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο Φιλιππίδης

Η εισαγγελική λειτουργός που μελέτησε την δικογραφία που σχηματίστηκε μετά τις καταγγελίες τριών γυναικών, συναδέλφων του ηθοποιού, κρίνει ότι ο κατηγορούμενος, που κρατείται προσωρινά στις φυλακές της Τρίπολης, πρέπει να δικαστεί ενώπιον του ΜΟΔ* για την κατηγορία βιασμού κατ’ εξακολούθηση και για αυτήν της απόπειρας βιασμού κατά συρροή.

Κατά την κρίση της εισαγγελέως, οι δικαστές του Συμβουλίου δεν πρέπει να υιοθετήσουν τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου. Ο κατηγορούμενος αναφέρει πως οι παθούσες προέβησαν σε καταγγελίες σε βάρος του με σκοπό την προσωπική τους προβολή. Αλλά και πως υπήρχε συναίνεση των θυμάτων για όσα έγιναν.

“Και τα τρία θύματα καταγγέλλουν πραγματικά περιστατικά” τονίζει η εισαγγελέας. Επισημαίνει πως «δεν προκύπτει ότι το έκαναν για λόγους δημοσιότητας».

Ο ηθοποιός, σύμφωνα με την δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του, φέρεται να βίασε μία συνάδελφο του το 2008, πράξη που έγινε δύο φορές, καθώς και να αποπειράθηκε να βιάσει άλλες δύο ηθοποιούς, το 2010 και το 2014. Σε δύο από τις περιπτώσεις, οι πράξεις τελέστηκαν μέσα στο καμαρίνι του. Όπου για επαγγελματικούς λόγους βρέθηκαν εκεί οι συνάδελφοι του. Ενώ στην τρίτη περίπτωση επιχείρησε να βιάσει συνάδελφο του μέσα στο αυτοκίνητο του, μετά από επαγγελματικό ραντεβού που είχε με την άνεργη τότε, παθούσα.

Τα γεγονότα έως τώρα

Ο ηθοποιός κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος τον περασμένο Ιούλιο, μετά την απολογία του. Ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν μεταξύ άλλων, πως «η μακρά περίοδος δράσης του Πέτρου Φιλιππίδη, από το 2008 έως και το 2014, κατά την οποία φέρεται εκμεταλλευόμενος τη θέση του σκηνοθέτη-θιασάρχη και ασκώντας εξουσία, να προχωρούσε σε πράξεις κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος των θυμάτων του» αν επανέλθει στα επαγγελματικά του καθήκοντα θα μπορούσε να επαναλάβει τα ίδια αδικήματα.

Τον Σεπτέμβριο απορρίφθηκε το αίτημα που υπέβαλε ο ηθοποιός για την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με όρους και με σύστημα γεωεντοπισμού. Και σε αυτήν την περίπτωση οι δικαστές έκριναν πως ο καλλιτέχνης είναι ύποπτος διάπραξης νέων αδικημάτων.

Τις επόμενες ημέρες το Συμβούλιο θα αποφασίσει αν θα παραπέμψει ή όχι τον ηθοποιό.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

*Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο είναι ποινικό δικαστήριο το οποίο αναλαμβάνει κακουργήματα σε πρώτο βαθμό.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοινωνία

Δημήτρης Λιγνάδης και αίτημα αποφυλάκισης – πορεία προς τη δίκη Πέρασαν οκτώ μήνες από την προφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη στις φυλακές της Τρίπολης. Από...

Κοινωνία

Σε δύο συλλήψεις προέβησαν στη Θεσσαλονίκη για βιασμό ανήλικης αλλοδαπής. Δύο αλλοδαπούς, 36χρονο και 31χρονη, συνέλαβαν την Τρίτη αστυνομικο του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της...

Κοινωνία

Μία υπόθεση η οποία παρέμεινε για αρκετό διάστημα σε παύση επανήλθε στο προσκήνιο. Ο Πέτρος Φιλιππίδης κατηγορείται για ένα βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού,...

Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Στη Φυλακή Για Βιασμό Της Θετής Του Κόρης Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 47χρονος και έχει οδηγηθεί στη φυλακή για βιασμό στην Σταυρούπολη. Έχει προφυλακιστεί για...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC