Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
Ρωσία Β’ ΠΠ
Ρωσία Β’ ΠΠ

Διεθνή

Ρωσία Απαγόρευση προσβολών σε βάρος Βετεράνων του Β’ ΠΠ

Σήμερα, ημέρα Τετάρτη, στη Ρωσία οι νομοθέτες ψήφισαν νομοσχέδιο, σύμφωνα με το οποίο απαγορεύονται ρητά οι προσβολές εναντίον των βετεράνων του Β’ ΠΠ. Πιθανοί παραβάτες θα αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης έως και πέντε έτη.

Αφορμή υπήρξε η απόφαση ενός δικαστή την περασμένη εβδομάδα, αναφορικά με τον φυλακισμένο πολιτικό της αντιπολίτευσης Alexei Navalny. Κρίθηκε ένοχος για δυσφήμιση ενός βετεράνου. Ο βετεράνος ανήκε σε μία κορυφαία ομάδα Ρώσων, εγχώριων κριτικών του προέδρου Vladimir Putin με το όνομα «Προδότες». Η δυσφήμιση στηρίχθηκε στην συμμετοχή του βετεράνου σε βίντεο υπέρ του Κρεμλίνου.

«Η απόφαση»

Η κάτω Βουλή «Κρατική Δούμα» ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει αυξήσει τις κυρώσεις για την δικαιολόγηση του Ναζισμού. Έπειτα προχώρησε σε επιβολή ποινών «για την εν γνώσει δημόσια διάδοση ψευδών πληροφοριών στη Ρωσία κατά των βετεράνων του Β’ ΠΠ».

«Είναι απαράδεκτη η προσβολή όσων υπερασπίστηκαν την Μητέρα πατρίδα» δήλωσε ο Vyacheslav Volodin, ομιλητής της Κρατικής Δούμα.

«Είναι καθήκον μας να προστατεύσουμε την μνήμη των παππούδων και των προπαππούδων μας, χάρη στους οποίους είμαστε σήμερα ζωντανοί».

«Σημασία της νίκης»

Η νίκη των σοβιετικών ενάντια στην Ναζιστική Γερμανία κατά τον Β’ ΠΠ αποτελεί εθνική εορτή και αργία για τους Ρώσους.

Κατηγορίες κατά του Putin εξαπέλυσαν κριτικοί του Κρεμλίνου καθώς «εκμεταλλεύτηκε την νίκη της Ρωσίας στον πόλεμο, προκειμένου να ενισχύσει την προσωπική του ισχύ».

«Οι ποινές»

Η Κρατική Δούμα στη Ρωσία ανέφερε πως «η προσβολή των βετεράνων του Β’ ΠΠ θα εξισωθεί με αποκατάσταση του Ναζισμού». Το έγκλημα θα τιμωρείται με πρόστιμο από 300.000 έως 3.000.000 ρούβλια ή ποινή φυλάκισης έως και τρία έτη.

Η δημόσια ταπείνωση της αξιοπρέπειας ή της τιμής των βετεράνων και η βεβήλωση συμβόλων ή  η «εμφανής ασέβεια» στις μέρες της στρατιωτικής δόξας της Ρωσίας θα τιμωρηθούν με πρόστιμο έως και 5 εκατομμύρια ρούβλια ή πέντε χρόνια φυλάκιση.

Η δικαιολόγηση του ναζισμού, που είχε απαγορευτεί ήδη για αξιωματούχους και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, θα απαγορευτεί επίσης και για οποιονδήποτε στο διαδίκτυο, με ποινή φυλάκισης έως και πέντε έτη.

Το νομοσχέδιο πρέπει πρώτα να εγκριθεί από την άνω Βουλή του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας της Ρωσίας, πριν υπογραφεί από τον Putin και τεθεί σε ισχύ ως νόμoς.

Πηγή: themoscowtimes

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεθνή

“Για τον κόσμο ο πόλεμος ο δικός μας δεν υπήρχε” λέει χαρακτηριστικά η κα. Λιουντμίλα από το Λουγκάνσκ. Στο Ντονμπας ο πόλεμος αυτός δεν...

Άρθρα & Απόψεις

Η Ρωσική Πολιτική «Διάσπασης» Και Η Ουκρανική Κρίση Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Ουκρανός Πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εξέφρασε ανησυχία για παράταση της έντασης στα...

Διεθνή

Sputnik-V – Πάνω Από 20 Εκατομμύρια Το Έχουν Κάνει Οι εμβολιασμοί με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V συνεχίζονται κανονικά σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο....

Διεθνή

Ρωσία – Πρόστιμο 12,1 Εκατομμύρια Στην Apple Ρωσία – Πρόστιμο 12,1 εκατομμυρίων δολαρίων επέβαλε η ρωσική Ομοσπονδιακή Αντιμονοπωλιακή Υπηρεσία στην Apple. Το πρόστιμο επεβλήθη...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC