Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
Ρωσία Καταδίκασε Ηλικιωμένη για Κατασκοπεία
Ρωσία Καταδίκασε Ηλικιωμένη για Κατασκοπεία

Διεθνή

Η Ρωσία Καταδίκασε ηλικιωμένη για κατασκοπεία

Η Ρωσία Καταδίκασε Ηλικιωμένη Για Κατασκοπεία

Δικαστήριο της Κριμαίας, ελεγχόμενο από την Ρωσία, έκρινε ένοχη μια ηλικιωμένη γυναίκα και την καταδίκασε σε 12 χρόνια φυλάκισης για κατασκοπεία υπέρ της Ουκρανίας.

Το δικαστήριο της πόλης Sevastopol δήλωσε, ότι η συγκεκριμένη γυναίκα, η οποία αναφέρεται με το αρχικό D, είναι γεννημένη το 1955 και κάτοικος της πόλης Bakhchysarai. Κατηγορείται ότι συνδέθηκε με τον ουκρανικό στρατό και υπηρεσίες σε «μυστική συνεργασία».

Παράλληλα δήλωσε, ότι την κατηγορεί «για συλλογή δεδομένων επικοινωνίας και «σημάτων» ειρήνης του στόλου της Μαύρης Θάλασσας». Η δίκη έγινε «κεκλεισμένων των θυρών» λόγω κρατικών πληροφοριών.

«Τα στοιχεία της γυναίκας»

Το κρατικό πρακτορείο «TASS» έδωσε στην δημοσιότητα τα στοιχεία της γυναίκας, η οποία ονομάζεται Galina Dovgopolaya. Επικαλέστηκε ανώνυμες πηγές επιβολής του νόμου.

Η Ομάδα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κριμαίας δήλωσε ότι οι Ρωσικές Αρχές συνέλαβαν και μετέφεραν την 66χρονη στην Μόσχα, τον Νοέμβριο του 2019.

«Κατηγορίες Κριμαίας»

Εκατοντάδες Κριμαίοι, κυρίως Τάταροι, φυλακίστηκαν για κατασκοπεία και τρομοκρατία από τότε που η Ρωσία προσάρτησε τη χερσόνησο το 2014.

Ομάδες δικαιωμάτων κατηγορούν τη Ρωσία για «φυλάκιση ιδεολογικών αντιπάλων» εκεί.

Η αιματηρή προσάρτηση της Κριμαίας έγινε σε μεγάλο βαθμό από δυνάμεις πολιτοφυλακής ,που αργότερα αποδείχθηκαν ρωσικά στρατεύματα. Ακολούθησε πόλεμος μεταξύ φιλο-ρωσικών αυτονομιστών και κυβερνητικών δυνάμεων στην ανατολική Ουκρανία. Έχουν χαθεί πάνω από 13.000 ζωές.

Το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ευρώπης αποφάσισε τον Ιανουάριο να αποδεχτεί την καταγγελία της Ουκρανίας «για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» της Ρωσίας στην Κριμαία το 2014-2015. Το δικαστήριο είπε «ότι δεν θα αποφασίσει, εάν η προσάρτηση της Κριμαίας ήταν νόμιμη, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο».

ΠΗΓΗ: The Moscow Times

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεθνή

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν επιβεβαίωσε την απώλεια ενός Γάλλου δημοσιογράφου στο Ντονμπάς. “Κατανοώ τον πόνο των αγαπημένων του ανθρώπων και συναδέλφων” έγραψε...

Διεθνή

“Για τον κόσμο ο πόλεμος ο δικός μας δεν υπήρχε” λέει χαρακτηριστικά η κα. Λιουντμίλα από το Λουγκάνσκ. Στο Ντονμπας ο πόλεμος αυτός δεν...

Διεθνή

Η Όλγα από το Λουγκάνσκ μιλάει για τον πόλεμο στην Ουκρανία και την εμπόλεμη κατάσταση από το 2014 έως σήμερα. Η Όλγα γεννήθηκε και...

Άρθρα & Απόψεις

Η Ρωσική Πολιτική «Διάσπασης» Και Η Ουκρανική Κρίση Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Ουκρανός Πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εξέφρασε ανησυχία για παράταση της έντασης στα...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC