Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
Ρωσία Ο Πούτιν Κυβερνήτης Με Νόμο
Ρωσία Ο Πούτιν Κυβερνήτης Με Νόμο

Διεθνή

Ρωσία Ο Πούτιν κυβερνήτης με νόμο ως το 2036

Ρωσία Ο Πούτιν Κυβερνήτης Με Νόμο Ως Το 2036.

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, με νόμο που υπέγραψε, έχει το δικαίωμα να παραμείνει κυβερνήτης στην Ρωσία ως το 2036.

Η δεύτερη συνεχόμενη και τέταρτη γενική προεδρική περίοδος του Πούτιν λήγει το 2024. Τη χρονιά αυτή το προηγούμενο Σύνταγμα της Ρωσίας, θα απαιτούσε να αποσυρθεί.

Ωστόσο, το αναθεωρημένο Σύνταγμα, που ενέκριναν οι Ρώσοι σε μια εθνική ψηφοφορία πέρυσι, επιτρέπει στον Πούτιν να διεκδικήσει δύο ακόμη εξαετείς προεδρικές θητείες. Εάν εκλεγεί και τις δύο φορές, θα παραμείνει πρόεδρος μέχρι το 2036. Θα ξεπεράσει τον Στάλιν, ως τον μακροβιότερο ηγέτη της Ρωσίας.

Ο 68χρονος υπέγραψε το νόμο τη Δευτέρα. Με αυτόν επαναφέρει τον αριθμό υποψηφιοτήτων, επιτρέποντάς του να παρατείνει τον 20ετή του κανόνα έως ότου γίνει 83 ετών.

Ο πρώην πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος υπηρέτησε το 2008-2012, έχει επίσης το δικαίωμα να διεκδικήσει δύο ακόμη προεδρίες. Στην προεδρία του ο Πούτιν είχε συνταγματική εντολή να παραιτηθεί μετά τις δύο πρώτες συνεχόμενες θητείες του. Διετέλεσε επίσης πρωθυπουργός κατά την προεδρία του Μεντβέντεφ.

Ο Πούτιν δήλωσε στο παρελθόν, ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμη, αν θα θέσει ξανά υποψηφιότητα για Πρόεδρος. «Το 2024 είναι ακόμη πολύ μακριά».

ΠΗΓΗ: The Moscow Times

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ρωσία Επιβάλλει Πρόστιμο Στο Twitter Και Αυξάνει Τις Πιέσεις

Η Ρωσία επιβάλλει πρόστιμο στο Twitter σχεδόν 117.000 δολαρίων, επειδή δεν κατήργησε τις εκκλήσεις για διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης, καθώς η Μόσχα αυξάνει την πίεση ενάντια στον «τεχνολογικό γίγαντα» των ΗΠΑ. Ρωσικό δικαστήριο εξέδωσε την απόφαση σήμερα, ημέρα Παρασκευή.

Στις αρχές του Ιανουαρίου η Μόσχα κατηγόρησε ξένες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και ενημέρωσης, ότι παρεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας. Κατά βάση δεν διέγραψαν εκκλήσεις σε διαμαρτυρίες για την υποστήριξη του φυλακισμένου κριτικού του Κρεμλίνου, Alexei Navalny, στα τέλη του Ιανουαρίου και στις αρχές Φεβρουαρίου.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεθνή

Ο Πούτιν Προσκαλεί Τον Ουκρανό Πρόεδρο Στην Μόσχα Ανά Πάσα Στιγμή Ο Ρώσος πρόεδρος, Β. Πούτιν μονοπωλεί το ενδιαφέρον καθώς τα ανοιχτά “μέτωπα” με...

Οικονομία

Την εκ διαμέτρου αντίθετη άποψή του εξέφρασε στα Βασικά σημεία εισήγησης του, ο αναπληρωτής Υπουργός  Άμυνας Γιάννης Ραγκούσης στο Υπουργικό Συμβούλιο σχετικά με τις...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC