Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
Ο Πούτιν προσκαλεί τον Ουκρανό Πρόεδρο στην Μόσχα
Ο Πούτιν προσκαλεί τον Ουκρανό Πρόεδρο στην Μόσχα

Διεθνή

Ο Πούτιν προσκαλεί τον Ουκρανό πρόεδρο στην Μόσχα

Ο Πούτιν Προσκαλεί Τον Ουκρανό Πρόεδρο Στην Μόσχα Ανά Πάσα Στιγμή

Ο Ρώσος πρόεδρος, Β. Πούτιν μονοπωλεί το ενδιαφέρον καθώς τα ανοιχτά “μέτωπα” με τις ΗΠΑ αλλά και την Ουκρανία τον έχουν φέρει στο προσκήνιο.

Ο Πούτιν δήλωσε την Τρίτη ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Β. Ζελένσκι είναι ευπρόσδεκτος οποιαδήποτε χρονική στιγμή το επιθυμεί να έρθει στην Μόσχα. Ο Πούτιν λοιπόν προσκαλεί τον Ουκρανό Πρόεδρο σε μία προσπάθεια να βρεθεί λύση. Ωστόσο τόνισε ότι θα πρέπει να συζητήσει άμεσα για την σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία με τους αυτονομιστές.

Δείτε ακόμα: Ρωσία Ο Πούτιν Κυβερνήτης Με Νόμο Ως Το 2036

“Αν μιλάμε για διμερείς σχέσεις, τότε, με κάθε τρόπο, είμαστε έτοιμοι να καλωσορίσουμε τον πρόεδρο της Ουκρανίας ανά πάσα στιγμή που είναι βολικό γι ‘αυτόν”, δήλωσε ο Β. Πούτιν κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον ηγέτη της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο στη Μόσχα.

Η πρόσκληση του Β. Πούτιν στο Ζελένσκι ήρθε ως απάντηση στην προσφορά αυτής της εβδομάδας από τον πρόεδρο της Ουκρανίας Β. Ζελένσκι να συναντηθούν οι δύο ηγέτες στην ανατολική Ουκρανία. Έκεί μια αναταραχή στις μάχες μεταξύ του στρατού του Κιέβου και των αυτονομιστών της Μόσχας έχει προκαλέσει φόβους για επιστροφή στον πλήρη πόλεμο.

Η Ουκρανία, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέφρασαν πρόσφατα τον συναγερμό για τα ρωσικά στρατεύματα που μαζεύονται στα σύνορα της πρώην σοβιετικής χώρας.

Η Μόσχα δήλωσε ότι τα στρατεύματα εκτελούν στρατιωτικές ασκήσεις ως απάντηση στις ελιγμούς του ΝΑΤΟ. Ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου διέταξε την Πέμπτη τα στρατεύματα να επιστρέψουν στις μόνιμες βάσεις τους έως την 1η Μαΐου.

“Εάν ο Πρόεδρος Ζελένσκι θέλει να εκκινήσει τον θετικό επαναπροσδιορισμό των σχέσεων, τότε φυσικά το καλωσορίζουμε”, δήλωσε ο Β. Πούτιν σε δημοσιογράφους στην αρχή των διαπραγματεύσεων με τον Λουκασένκο.

Ανατολική Ουκρανία – πολεμική σύρραξη

Ωστόσο, ο Ρώσος ηγέτης είπε ότι εάν ο Β. Ζελένσκι ελπίζει να επιλύσει προβλήματα που προκύπτουν από τις μάχες στην ανατολική Ουκρανία. Τότε θα πρέπει πρώτα να συναντηθεί με ηγέτες των αποσχισμένων περιοχών στο Ντόνετσκ και το Λούγκανσκ.

“Και μόνο τότε θα συζητήσουμε αυτά τα ζητήματα με εκπροσώπους τρίτων χωρών, οι οποίες στην προκειμένη περίπτωση είναι η  Ρωσία”, δήλωσε ο Πούτιν.

Το Κίεβο πολεμά φιλο-Ρώσους αυτονομιστές στην ανατολική περιοχή του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ από το 2014. Μετά την προσάρτηση της Μόσχας στη χερσόνησο της Κριμαίας.

Η σύγκρουση, η οποία έχει αφαιρέσει περισσότερες από 13.000 ζωές, έχει δει περίπου 30 Ουκρανούς στρατιώτες να σκοτώνονται από την αρχή του έτους, σε σύγκριση με 50 όλο το 2020.

Πηγή: TheMoscowTimes

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεθνή

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν επιβεβαίωσε την απώλεια ενός Γάλλου δημοσιογράφου στο Ντονμπάς. “Κατανοώ τον πόνο των αγαπημένων του ανθρώπων και συναδέλφων” έγραψε...

Διεθνή

“Για τον κόσμο ο πόλεμος ο δικός μας δεν υπήρχε” λέει χαρακτηριστικά η κα. Λιουντμίλα από το Λουγκάνσκ. Στο Ντονμπας ο πόλεμος αυτός δεν...

Διεθνή

Η Όλγα από το Λουγκάνσκ μιλάει για τον πόλεμο στην Ουκρανία και την εμπόλεμη κατάσταση από το 2014 έως σήμερα. Η Όλγα γεννήθηκε και...

Άρθρα & Απόψεις

Η Ρωσική Πολιτική «Διάσπασης» Και Η Ουκρανική Κρίση Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Ουκρανός Πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εξέφρασε ανησυχία για παράταση της έντασης στα...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC