Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
Στο κόκκινο οι Δήμοι Ιωαννίνων, Κόνιτσας και Β. Τζουμέρκων
Στο κόκκινο οι Δήμοι Ιωαννίνων, Κόνιτσας και Β. Τζουμέρκων

Ιωάννινα

Στο κόκκινο οι δήμοι Ιωαννίνων, Κόνιτσας, Β. Τζουμέρκων

Στο Κόκκινο Οι Δήμοι Ιωαννίνων, Κόνιτσας, Β. Τζουμέρκων

Με την ομόφωνη απόφαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων οι Δήμοι Ιωαννίνων, Κόνιτσας και Βόρειων Τζουμέρκων εντάσσονται στο κόκκινο. Από το επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) πλέον εντάσσονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο).

Στο “βαθύ κόκκινο” εντάσσονται οι Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας, Ρεθύμνου και Αργολίδας καθώς εντοπίστηκε ιδιαίτερα αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο στις περιοχές αυτές. Ακόμη στο βαθύ κόκκινο εντάσσεται ο Δήμος Κισσάμου της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Λειτουργία στις Εκκλησίες την Μεγάλη Εβδομάδα

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε στην ενημέρωση για την εξάπλωση του κορωνοϊού ότι η χρήση διπλής μάσκας καθίσταται υποχρεωτική τόσο για τους εσωτερικούς όσο και για τους εξωτερικούς χώρους των ναών. Διαβάστε περισσότερα για την τήρηση των μέτρων στις εκκλησίες αλλά και την περιφορά του επιταφίου ΕΔΩ.

Επιδημιολογικά στοιχεία

Σύμφωνα με την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση του ΕΟΔΥ το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν στην χώρα 2.754 νέα κρούσματα. Τα μισά από αυτά εντοπίζονται στην Αττική η οποία σηκώνει και το βαρύ φορτίο του κορωνοϊού. Στα Ιωάννινα εντοπίστηκαν 33 νέα κρούσματα. Συνολικά στην Ήπειρο εντοπίστηκαν 43 νέα κρούσματα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με κορωνοϊό είναι 76, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 9.864 θάνατοι. Το 95.5% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με τα κρούσματα, τους διασωληνωμένους αλλά και την γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων θα βρείτε ΕΔΩ.

Υποχρεωτικά τα τεστ για τους δημοσίους υπαλλήλους από την Δευτέρα, 26 Απριλίου. Υποχρεωτικά θα είναι και τα τεστ για τους ιερείς και τους ιεροψάλτες στα πλαίσια λειτουργίας των ναών και υποδοχής πιστών. Σαφώς τα μέτρα προστασίας του κορωνοϊού παραμένουν σε ισχύ. Η χρήση μάσκας, η τήρηση των ενδεδειγμένων αποστάσεων αλλά και η χρήση αντισηπτικού.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιωάννινα

Την σύμβαση για την κατασκευή ισόπεδων κυκλικών κόμβων υπέγραψε σήμερα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ με τον ανάδοχο του έργου. Το έργο είναι ενταγμένο...

Ιωάννινα

400 χιλιάδες για έργα υποδομών σε Κιάφα, Λασπότοπο και Βοτανικό Έργα υποδομών σε περιοχές των Ιωαννίνων όπου υπάρχει αυξημένη ανάγκη λόγω της κακής κατάστασης...

Κοινωνία

Μέτρα Για Ανεμβολίαστους – Υποχρεωτικά Τεστ Με Δαπάνη Τους Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας αφορά την προώθηση του εμβολιαστικού προγράμματος....

Ιωάννινα

Εγκρίθηκε Το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων Του Δ Ιωαννιτών Ένα σχέδιο βελτίωσης της διαχείρισης των απορριμμάτων έλαβε έγκριση. Η εκμετάλλευση των απορριμμάτων αποτελεί κύριο...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC