Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Ιωάννινα

Συνάντηση Σταύρου Καλογιάννη με τους υποψήφιους του συνδυασμού «Διάδραση» για τις εκλογές του ΤΕΕ

ΚαλογιάννηςΣυνάντηση με τον επικεφαλής του συνδυασμού «Διάδραση» Αλέξανδρο Λάμπρου, και τους υποψήφιους Κωνσταντία Τσιότα, Μιχάλη Καλογιάννη και Ιωάννη Τσίγκρο, εν όψει των εκλογών του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ), είχε το Σάββατο (02/11) ο Σταύρος Καλογιάννης. Είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για τα θέματα που απασχολούν τους μηχανικούς και οι εκπρόσωποι του συνδυασμού «Διάδραση» ανέπτυξαν τις απόψεις τους για το ρόλο του μηχανικού στην σημερινή δύσκολη εποχή. Ειδικότερα, αναφέρθηκαν στον κομβικό ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει το ΤΕΕ σήμερα έχοντας άμεσο και διαδραστικό ρόλο μέσα στην κοινωνία. Συζήτησαν τα προβλήματα της ασφάλισης και ανεργίας των μηχανικών, καθώς και εκείνα του κατασκευαστικού κλάδου, τόσο του ιδιωτικού τομέα όπως η σύσταση μητρώου κατασκευαστών ιδιωτικών έργων όσο και του δημοσίου τομέα. Επισήμαναν ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία των υπηρεσιών, καθώς και τρέχοντα θέματα όπως η τακτοποίηση των αυθαιρέτων και τα προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων.

Επίσης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την πορεία όλων των μεγάλων έργων που συσχετίζονται με την περιοχή μας όπως: Ιόνια οδός, άξονας Ε-65, Αμβρακία οδός, αερολιμένας Ιωαννίνων, καθώς και προβλήματα που συνδέονται με την πορεία μικρότερων έργων που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα θέματα που αφορούν στην τουριστική ανάπτυξη, τον πολιτισμό, και τον πρωτογενή τομέα. Τονίστηκε ότι ο ευρύτερος πολεοδομικός σχεδιασμός καθώς και ειδικότερες ρυθμίσεις όπως το Προεδρικό Διάταγμα για τη λίμνη Παμβώτιδα, κινούνται με ιδιαίτερα αργούς ρυθμούς.

Ο Σταύρος Καλογιάννης τους ενημέρωσε για τους αυτοκινητόδρομους που υλοποιούνται με συμβάσεις παραχώρησης και τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι οι τροποποιημένες συμβάσεις της Ιόνιας οδού και του άξονα Κεντρικής Ελλάδας (Ε-65), που ενδιαφέρουν άμεσα την Ήπειρο, βρίσκονται ήδη στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο, δηλαδή βρίσκονται ένα βήμα πριν την υπογραφή τους και την κατάθεσή τους στη Βουλή!

Τόνισε επίσης ότι ενώ σε επίπεδο έργων υπάρχει σημαντική πρόοδος, παρά την πολύ δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τα θέματα σχεδιασμού, καθώς έχουν καθυστερήσει αναιτιολόγητα τα τελευταία χρόνια τόσο η αναθεώρηση του Περιφερειακού Χωροταξικού της Ηπείρου, όσο και το Ρυθμιστικό Σχέδιο του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων και το Προεδρικό Διάταγμα προστασίας της Παμβώτιδας. Η καθυστέρηση αυτή έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία έγκρισης των Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων των πρώην «Καποδιστριακών» Δήμων Ιωαννιτών, Ανατολής, Παμβώτιδας, Περάματος και Πασσαρώνος, η προώθηση των οποίων θα μπορούσε να δώσει μεγάλη ώθηση στην τοπική κοινωνία.

Με την ευκαιρία της συνάντησης ο Σταύρος Καλογιάννης έδωσε στους συναδέλφους του μηχανικούς από ένα αντίτυπο του βιβλίου του με τίτλο «Πλαίσιο χωροταξικού σχεδιασμού Περιφέρειας Ηπείρου – Με γνώμονα την αειφορία», που έχει εκδοθεί από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και περιλαμβάνει τεκμηριωμένες προτάσεις για τα χωροταξικά και περιβαλλοντικά προβλήματα της Ηπείρου.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τις εκλογές στο ΤΕΕ, ο Σταύρος Καλογιάννης τόνισε ότι θα έπρεπε πλέον να μην υπάρχουν χωριστά ψηφοδέλτια στο Επιμελητήριο και ότι η «Διάδραση» αποτελεί μία ξεχωριστή παρουσία με μηχανικούς που είναι μάχιμοι στο επάγγελμα, με σύγχρονες ιδέες.

Τους ευχήθηκε δε κάθε επιτυχία στις προσεχείς εκλογές.

 

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήπειρος

– Εντός διμήνου θα ολοκληρωθούν όλες οι μελέτες για το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, σύμφωνα με το Υπουργείο Υποδομών. Σε χθεσινή σύσκεψη στο Υπουργείο, με συμμετοχή εκπροσώπων...

Εκπαίδευση

Ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση της Πρυτανικής Αρχής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων προς τους φορείς και την τοπική κοινωνία, ο Σταύρος Καλογιάννης κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, επαναφέροντας...

Ήπειρος

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο Σταύρος Καλογιάννης, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με θέμα την κατανομή των ενισχύσεων των Νέων Αγροτών για...

Uncategorized

Με εκπροσώπους κτηνοτροφικών συλλόγων της χώρας συναντήθηκε χθες στην Αθήνα ο Σταύρος Καλογιάννης, με τους οποίους συζήτησε τα σοβαρά θέματα της φέτας και της...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC