Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Αθλητισμός

Σύσκεψη για το χιονοδρομικό στη Βασιλίτσα

χιονοδρομικοΗ περαιτέρω ανάπτυξη του χιονοδρομικού κέντρου Βασιλίτσας ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης (15/10/2013) στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας υπό την προεδρία της Γενικής Γραμματέα Βίκυς Ευταξά και τη συμμετοχή των Δημάρχων, Γρεβενών Δημοσθένη Κουπτσίδη, Κόνιτσας Παναγιώτη Γαργάλα, του Αντιπροέδρου της επιτροπής διοίκησης του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου (Ε.Χ.Κ.) Ιωάννη Νασίκα και υπηρεσιακών παραγόντων.

Η Γενική Γραμματέας κάλεσε τους Δημάρχους και τους εμπλεκόμενους με τη διαχείριση του χιονοδρομικού κέντρου και συζήτησαν το καθεστώς (χωροταξικό – διοικητικό) που ισχύει μέχρι σήμερα, αλλά και τις προτάσεις τους και τα νέα δεδομένα που μπορεί να προκύψουν από τη συνεργασία τους.

Στόχος ήταν να αμβλυνθούν οι διαφωνίες μεταξύ των δύο όμορων Δήμων που αφορούν στη διαχείριση του χιονοδρομικού και να καταλήξουν σε κοινές προτάσεις που θα συμβάλουν στην περαιτέρω ανάπτυξή του ενισχύοντας την οικονομία των τοπικών κοινωνιών με την προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού τουριστών αλλά και επιχειρηματιών που επενδύουν στον χειμερινό τουρισμό.

Ο Δήμαρχος Γρεβενών και ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης παρουσίασαν την πρόταση τους για τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση των εγκαταστάσεων του χιονοδρομικού με την ένταξη σε αυτή και έκτασης της Δημοτικής Κοινότητας Διστράτου Κόνιτσας.

Ο Δήμαρχος Κόνιτσας, από την πλευρά του, ζήτησε να εκπροσωπηθεί  ο Δήμος του στην Επιτροπή διοίκησης του Ε.Χ.Κ. Βασιλίτσας και να ξεπεραστεί ο σκόπελος της διαχείρισης των εγκαταστάσεων που υπάρχουν ήδη στο χιονοδρομικό και μισθώνουν ιδιώτες, καθώς η πλευρά των Γρεβενών αντιδρά στη λειτουργία τους.

Η Γενική Γραμματέας αφού άκουσε τις απόψεις τους, τους πρότεινε τα εξής:

  1. Αποδοχή από τους δύο Δήμους ενός master-plan σε δύο φάσεις με μια αρχική μεταβατική περίοδο,
  2. Διαχείριση του χιονοδρομικού από την Επιτροπή Διοίκησης με συμμετοχή εκπροσώπων και από τους δύο Δήμους,
  3. Διατήρηση στη μεταβατική περίοδο όλων των υπαρχουσών θέσεων εργασίας.

Στόχος είναι με την ολοκλήρωση του master-plan, η Βασιλίτσα να καταστεί ένα από τα ελκυστικότερα χιονοδρομικά κέντρα της Ευρώπης το οποίο θα λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης με πολλαπλασιαστικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες της περιοχής.

 

 

 

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιωάννινα

Η υφιστάμενη κατάσταση και ο καθαρισμός των αποστραγγιστικών τάφρων της Π.Ε. Ιωαννίνων εξετάστηκαν σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (16/10/2013) στην...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC